ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Ο Άθως Κοιρανίδης υποψήφιος


Διονύσης Αντωνέλλος

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Ο Άθως Κοιρανίδης υποψήφιος


ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Ο Άθως Κοιρανίδης, οικονομολόγος, λογιστής και σύμβουλος επιχειρήσεων και εκ των ιδρυτών του κόμματος, υποψήφιος.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του στο Facebook.

Φίλοι και φίλες,
Είμαι ο Άθως Κοιρανίδης, οικονομολόγος, λογιστής και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Καταχρώμαι του πολύτιμου χρόνου σας για να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η ενεργός ανάμειξη μου στην πολιτική ξεκίνησε πριν 5 χρόνια μετά από 4ετή θητεία ως Διευθύνων Σύμβουλος της Δεξαμενής Σκέψης Θουκυδίδης κατά την οποία διαπίστωσα αφενός την άθλια κατάσταση της πολιτικής ζωής του κράτους μας λόγω διαφθοράς, διαπλοκής, αδιαφάνειας, ιδιοτέλειας και ερασιτεχνισμού μίας μικρής κομματοκρατούμενης συμμορίας και αφετέρου τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν αν αξιοποιηθεί το εξαίρετο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας.

Το 2015, μαζί με άλλα μέλη της Δεξαμενής Σκέψης Θουκυδίδης και πολλούς άλλους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες που είχαμε τις ίδιες διαπιστώσεις, ιδρύσαμε την ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ με σκοπό τον εμβολιασμό της πολιτικής ζωής με θεμελιώδεις αξίες που απουσίαζαν όπως η τιμιότητα, η φιλοπατρία, η ανιδιοτέλεια, η διαφάνεια και η επιστημοσύνη. Όπως όλα τα μέλη της ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ, έτσι και εγώ, δεν είχαμε καμία ενεργό ανάμειξη στην πολιτική προηγουμένως ούτε και πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά μοιραζόμαστε κοινές αξίες με κυριότερες το τρίπτυχο Πίστη-Πατρίδα-Οικογένεια.

Τα τελευταία 5 χρόνια η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Αυτό διαπιστώνεται από την καθημερινή παρατήρηση του καθενός για τα σκάνδαλα διαφθοράς, την ποιότητα ζωής, την διολίσθηση του εθνικού θέματος και επιβεβαιώνεται από τις αξιολογήσεις κορυφαίων διεθνών οργανισμών όπως του Economist Intelligence Unit και του World Economic Forum αλλά και τις περιστασιακές διαρροές και αποκαλύψεις μεμονωμένων περιπτώσεων που είναι ενδεικτικές του μεγέθους του προβλήματος.

Η πρόσφατη πανδημία ανάδειξε μία άλλη σημαντική αδυναμία του πολιτικού κατεστημένου. Την πλήρη εξάρτησή του από τα ξένα κέντρα αποφάσεων της νέας τάξης πραγμάτων και την τυφλή υπακοή στα κελεύσματά τους χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, πατριωτικής συνείδησης και ανθρώπινης ευαισθησίας.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ κατέρχεται στις βουλευτικές εκλογές με ρηξικέλευθες θέσεις στο κυπριακό, στην διαφθορά, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία και τα λοιπά σημαντικά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και ενάρετους και ικανούς υποψήφιους που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως λειτούργημα και όχι ως βιοποριστικό επάγγελμα.

Η πατρίδα μας διαθέτει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό με παγκόσμιες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις αλλά και αξιοζήλευτο ήθος, αρχές και αξίες. Είναι λυπηρό ότι αυτή η μεγάλη εξαίρετη ομάδα έχει επιτρέψει να διοικείται από τους μέτριους και διεφθαρμένους, αγνοώντας την σοφή ρήση του Πλάτωνα που λέει ότι « Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

Κλείνοντας, παρακαλώ όλους και όλες όπως μελετήσετε τις θέσεις μας στην ιστοσελίδα www.pnoilaou.org και αν σας εκφράζουν να συστρατευτείτε μαζί μας ώστε να πετύχουμε μέσω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών την ανατροπή του διεφθαρμένου ολιγαρχικού κομματικού κατεστημένου και την αναγέννηση του κράτους μας.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras