×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Λαμία: Ο Παπαϊωάννου και ο διδακτικός μύθος του Αισώπου


    Sportime Team

Λαμία: Ο Παπαϊωάννου και ο διδακτικός μύθος του Αισώπου. Πόσες φορές έχετε ακούσει ή διαβάσει πως αποχωρεί ο Πανουργιάς...


Πόσες φορές έχετε ακούσει ή διαβάσει πως αποχωρεί ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου από τη Λαμία; Σίγουρα θα έχετε χάσει το μέτρημα και εσείς, όπως και εμείς. Προσπαθήσαμε, όμως, να βρούμε κάποιες από τις δημόσιες τοποθετήσεις του στο παρελθόν.

Μπορεί στη Λαμία κάποιοι να ανησυχούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, οι περισσότεροι πλέον έχουν κουραστεί με αυτό το «μένω»-«φεύγω». Το παρατηρεί κανείς και από τα σχόλια που γίνονται στα social media. Πώς να πιστέψεις, άλλωστε, τη συγκεκριμένη δήλωση όταν έχει γίνει τουλάχιστον 7-8 φορές ακόμα στο παρελθόν;

Ήταν Απρίλιος του 2015 όταν ο Παπαϊωάννου έφευγε από τους «κυανόλευκους». Είχε προηγηθεί το Ηρακλής – ΑΕΛ. Τότε συγκεντρώθηκε κόσμος στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά εκείνος παρουσιαζόταν ανένδοτος. Θα άφηνε την ομάδα. Δήλωνε πως «από σήμερα το απόγευμα δεν είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ, καθώς πιστεύω ότι το να ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνω τον εαυτό μου και τις αξίες μου για τον άνθρωπο και τον αθλητισμό». Προσέθετε ακόμα ότι την έστησαν κάποιοι τη Λαμία.

Στις 15 Ιουλίου, δηλαδή ένα τρίμηνο αργότερα, ο Παπαϊωάννου δήλωνε ότι «μετά από ώριμη σκέψη πήρα την απόφαση να προχωρήσω στην αναζήτηση νέου προσώπου το οποίο θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μου και θα τρέξει την ομάδα. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι αγνός φίλαθλος. Θα στηρίξω τον επενδυτή που θα βρεθεί».

Μην… μπερδεύεστε, τίποτα δεν έγινε πράξη. Παρέμεινε κανονικά και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου δήλωνε μετά από ένα ματς με την Κέρκυρα, στο οποίο οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-2, ότι «όλα είναι στημένα. Δείτε το σημερινό ματς με την Κέρκυρα. Δεν πρόκειται να συνεχίσω να επενδύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποχωρούμε από το πρωτάθλημα».

Φτάνουμε στις 23 Δεκεμβρίου του 2016, όταν δίνει μία ακόμη συνέντευξη. «Εγώ αυτή τη φορά φέτος, εάν τη Λαμία την αδικήσουν ξανά, θα το τραβήξω στα άκρα. Ακόμα και να σταματήσω την ομάδα από το πρωτάθλημα. Είμαι αποφασισμένος. Στη δεύτερη, τρίτη σφαγή σταματάω και δεν ασχολούμαι ξανά με το ποδόσφαιρο ποτέ στη ζωή μου». Για να τον βλέπετε ακόμα να ασχολείται, μάλλον δεν υπήρξε άλλη σφαγή, σωστά;

«Κάθε άνθρωπος κάνει έναν κύκλο, κλείνει τον δικό του και πρέπει να έρχεται νέο αίμα. Νέοι παράγοντες, νέοι άνθρωποι. Ο δικός μου ο κύκλος έχει κλείσει στη Λαμία. Πρέπει να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, να έρθουν νέοι παράγοντες, να έχουν περισσότερη όρεξη» υποστήριζε στα τέλη Απριλίου του 2018.

Εάν κουραστήκατε, η αναδρομή τελειώνει σε λίγο. Σκεφτείτε ότι αυτά είναι απλώς τα highlights, καθώς υπήρξαν και άλλες ανάλογες τοποθετήσεις του Παπαϊωάννου στο παρελθόν. Αρχές Αυγούστου του 2019 δήλωνε πως «εγώ φεύγω, έκανα υπομονή, αλλά βλέπω πως παλεύω μόνος μου ενώ έχω σοβαρά προβλήματα με την υγεία μου». Συμπλήρωνε πως μέχρι το φινάλε του 2019 θα έχει οριστικά φύγει. Η χρονιά πέρασε, ο κορονοϊός ήρθε εντός του 2020 και εκεί βγήκε και πάλι μπροστά. Πήρε σβάρνα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και άρχιζε να λέει ξανά πως κουνάει μαντήλι. «Εγώ αν δεν βρω τηλεοπτικό συμβόλαιο, τελείωσε η ιστορία ποδόσφαιρο».

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στην τοποθέτηση της Δευτέρας (3/8). Αφού δεν πέρασε η πρόταση Γιάννη Αλαφούζου για να διασφαλιστούν όλες οι ΠΑΕ τηλεοπτικά πρώτα και μετά να ξεκινήσει η Super League 1, ο Παπαϊωάννου βγήκε ξανά και είπε ότι φεύγει. Μόνο που ιστορία πλέον θυμίζει τον μύθο του Αισώπου με τον βοσκό. Ξέρετε, εκείνον που φώναζε «λύκος, λύκος» και όταν πραγματικά εμφανίστηκε ο λύκος, δεν τον πίστευε κανείς…

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα