Είναι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε τα λόγια τους. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Ο Παύλος Μυροφορίδης παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο επεισοδιακό διαζύγιο που είχε η Λαμία με τον Άκη Μάντζιο.

Να σημειωθεί πως ο Μυροφορίδης έχει περάσει από τους «κυανόλευκους». Έχει συνεργαστεί με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου στο παρελθόν και δεν δίστασε τώρα να στηλιτεύσει το πώς συμπεριφέρθηκε στον πρώην προπονητή του.

«Αυτό που έγινε με τη Λαμία και τον Πανιώνιο είναι μεγάλη αλητεία. Η μεγαλύτερη αλητεία απέναντι στον Μάντζιο. Ένας προπονητής δεν έχει το δικαίωμα να χάσει;», αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Ακόμη με αφορμή τον Χρήστο Τζόλη είπε: «Πριν πέντε χρόνια είχα πει ότι δεν θα δουλέψω και πήγα στη Λαμία τον Δεκέμβριο. Πήρα ένα παιδάκι από την Τρίπολη δανεικό, δεν υπολογιζόταν. Κάποια στιγμή η Τρίπολη του έκανε επέκταση. Το παιδί αυτό είναι ο Κυριακόπουλος και προχθές τον αγόρασε η Σασσουόλο. Πίστεψα πάνω του και αυτός πίστεψε στο όνειρό του.

Το θέμα ήταν ότι στον Αστέρα δεν του είχαν δώσει την ευκαιρία. Δεν είναι μόνο αυτός παράδειγμα. Ο Μανιάς έχει παίξει, πλέον, 4-5 χρόνια στο εξωτερικό και τον είχα πάρει από ομάδα που είχε πέσει από την Γ’ στη Δ’ εθνική και έβαλε 25 γκολ στην Β’ κατηγορία. Τον Λοντίγκιν τον είχα πάρει στον Εορδαικό από την Ξάνθη και τώρα είναι στην Εθνική Ρωσίας. Έχει να κάνει με το παιδί και τους ανθρώπους που το περιβάλλουν, αλλά και την ομάδα.

Θα σας πω ένα παράδειγμα. Υπάρχει αυτή την στιγμή ο Νταβίντ Λουίς που κάνει κάθε 15 μέρες ένα έγκλημα. Αν το έκανε αυτό ο Μιχάι θα τον σταύρωναν. Ποιο είναι το χάσιμο του ΠΑΟΚ από Γιαννούλη και Τσιμίκα που έδωσαν βάση και πίστη σε δύο παιδιά;. Παίζει προχθές Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, μπαίνει ο Τζόλης και ξαπλώνει πέντε φορές τον Τσιμίκα στο χόρτο. Αν του σηκώσει η ομάδα τα μυαλά θα τον χάσει, με ηρεμία είναι ένας παίκτης που σε πέντε χρόνια θα είναι ένα διαμάντι για την Εθνική Ελλάδας. Εμείς αυτή την στιγμή εκεί πάσχουμε. Πήραμε το EURO γιατί είχαμε ποδοσφαιρικά διαμάντια. Δούλευαν δέκα φορές παραπάνω από τους άλλους».