×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Live η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθη


    Νίκος Τοσκίτσης

Live η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθη


Στις 18.00 ξεκίνησε η εκδίκαση που αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League.

Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών για την φερόμενη πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη και η ακριτική ομάδα με αφαίρεση 12 βαθμών (7 για την φερόμενη πολυιδιοκτησία και 5 για την μετοχική της σύνθεση).

Το κείμενο ανανεώνεται…

00:35 Τέλος για σημερα, μετα απο 6μιση ώρες! Για την Τρίτη 17 του μήνα στις 13.00 διέκοψε το δικαστήριο.

00:31 Μικρή διακοπή

00:30 Τίθεται θέμα διακοπης της δικης. Έχει πάει 12.30 και δεν εχει εξεταστει ακόμη η έφεση της Ξάνθης για τη μετοχική σύνθεση

00:27 Δικηγόροι ΠΑΟΚ: Ψέματα !Κ αι οι άνθρωποι της Ξάνθης αντέδρασαν έντονα και τησαν απο τον Κούγια να μην λέει πράγματα που δεν ισχύουν.

00:26 Κούγιας: Γιατί στα δυο τελευταία παιχνίδια Ξάνθη – ΠΑΟΚ πωλούνταν τα εισιτήρια στην Τούμπα;

00:25 Κώστας Χριστοδούλου “Δεν υπάρχουν αποδείξεις και όλα περιορίζονται στη σφαίρα της φημολογίας. Ο κύριος Πανόπουλος ποτέ δεν πήγαινε σταθερά στα ΔΣ της Λίγκας. Μιλάμε για μια ΠΑΕ που βάλλεται ποικιλοτρόπως αν και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.”  (Το τελευταίο προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων του Ολυμπιακού, οι τόνισαν ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων αποδεικνύουν το αντίθετο).

00:19 Κώστας Χριστοδούλου: “Μας λέει ο κύριος Κούγιας ότι αφού ο Καλπαζίδης αγόρασε την RFA και δεν άλλαξε όνομα, άρα υπηρετεί τα συμφέροντα του Σαββίδη. Με την ίδια λογική, αφού ο Μαρινάκης δεν άλλαξε το όνομα του Ολυμπιακού όταν τον αγόρασε, τότε είναι άνθρωπος του κυρίου Κόκκαλη.Άρα, αφού ένα μέρος του Ρέντη άνηκε στην Ιντρακατ, ο Μαρινάκης ήταν παρένθετος του Κόκκαλη. Η ίδια λογική είναι”.

00:15 Κώστας Χριστοδούλου Ξάνθη: “Ακούσαμε πολλά, διαβάσαμε, ειπώθηκαν πολλά, αλλά δεν ακούσαμε υπαγωγή πραγματικών γεγονότων. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι υπάρχει κάτι, αλλά δεν αποδεικνύεται.Καλείστε να δικάσετε επί μια εισήγηση ενός ανθρώπου, ενός εισηγητή, που δεν είναι νομικός. Ο κ. Αρκούδης δεν είναι νομικός. Ο άλλος εισηγητής δαιφώνησε με τον κ. Αρκούδη. Ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία, μια αυτοψία από την κυρία Μαρούπα. Η αυτοψία άγνωστο πως, πότε και αν έγινε”.

00:12 Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: “Αντί να εκπληρώσουν το βάρος των αποδείξεων, ρίχνουν σκιές. Η ερώτηση είναι γιατί έφτιαξαν την inke, δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι έχουμε μόνο σκιές και θεωρίες συνομοσίας. Δεν κατάλαβα ποιος είναι το παρένθετο πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός λέει ότι είναι η rfa, μετά προέκυψε ότι είναι τα φυσικά πρόσωπα, κάπως έτσι ειπώθηκε. Ποιος είναι το παρένθετο πρόσωπο. Ακούσαμε διαφορους ισχυρισμούς αλλά όχι υπαγωγή. Επιχειρούν να πειστεί το δικαστήριο σας ότι οι διαπιστώσεις της ΕΕΑ για πολυιδιοκτησία, ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε πολυιδιοκτησία”.

00:07 Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: “Δεν ξέρω αν είναι ακριβές αυτό που είπε ο Κούγιας ότι η Ξάνθη κόβει 75 εισιτήρια. Τι μας λέει επί της ουσίας όμως, ότι η ομάδα πρέπει να στηριχθεί από τους μετόχους της. Πανόπουλος και Συγγενλίδης στηρίζουν την ομάδα, συνεχώς με αυξήσεις κεφαλαίων. Λέει ο Ολυμπιακός: εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, φέραμε κάποια στοιχεία. Δεν έχουν το βάρος να αποδείξουν τις κατηγορίες τους; Ρίχνουν σκιές όμως”.

00:05 Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθης: “Ο Ολυμπιακός τι λέει; Να μην κοιτάξουμε τις μετοχές, ας κοιτάξουμε τα πρόσωπα”.

00:00 Δασκαλάκης (Ξάνθη): “Προσπάθησαν να πουν ότι η Vialand ελέγχει την Ξάνθη, επειδή ελέγχει τις εγκαταστάσεις της. Είμαστε δικηγόροι και πρέπει να διαβάζουμε τα έγγραφα. Από τα έγγραφα προκύπτει ότι το γήπεδο, τα Πηγάδια και το προπονητήριο ανήκουν στην Ξάνθη. Δεν υπάρχει ρήτρα στην σύμβαση όπως λανθασμένα ανέφερε ο Ολυμπιακός. Δεν ισχύει ότι το προπονητικό κέντρο είναι ο πνεύμονας της Ξάνθης.Η ΠΑΕ δίνει στη Vialand το Σαλέ και εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προπονητήριο. Αυτά και μόνο. Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας είναι ότι υπάρχει κοινή διοίκηση. Ότι αυτό συνιστά έλεγχο. Μπορούν ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης να αλλάξουν το ΔΣ της ΠΑΕ; Μπορούν. Το ότι δεν το έκαναν, σημαίνει ότι είναι εντολοδόχοι του κυρίου Σαββίδη;”.

23:53 Χριστοδούλου (Ξάνθη): Είχαμε πει στους δικαστές της πρωτοβάθμιας ότι αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να μπείτε στην ουσία, θα πρέπει να αναβάλλετε γιατί εκκρεμούν ένδικα βοηθήματα. Αλλιώς μπείτε στην ουσία. Η ΕΕΑ δεν ήξερε ποιον καλούσε, με ποιον έπρεπε να μιλήσει. Δηλαδή, η ΕΕΑ δεν ελέγχεται από την τακτική δικαιοσύνη, δεν ελέγχετε από εσάς. Άρα, εμείς που θα απευθυνθούμε; Σε ποιον θα πούμε τα παράπονα μας;

23:51 Χσατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Η τοποθέτηση μας επί της ουσίας για την πολυιδιοκτησία, επικουρικά, είναι γιατί αν αποφασίσετε να μπειτε στην ουσία, εμείς δεν θα είμαστε εκεί.

23:50 Το μέλος της Επιτροπής Γεράσιμος Βρυώνης, επισημαίνει ότι όλες οι πλευρές, και ο Ολυμπιακός, μπαίνουν στην ουσία της πολυιδιοκτησίας, ενώ ο Ολυμπιακός ζητάει από την Επιτροπή να μην μπει στην ουσία.

23:48 Η Επιτροπή ρωτάει τι θα συμβεί εάν το Διοικητικό Δικαστήριο άρει την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης αλλά η Επιτροπή Εφέσεων επιβάλλει κυρώσεις.

23:42 Δετσαρίδης, Ξάνθη: Μπορεί να κάνει έλέγχο συνταγματικότητας μια διοικητική Επιτροπή όπως η ΕΕΑ: Εσείς όμως μπορείτε. Κατά την αποψη μας η ΕΕΑ είναι κλασσικό διοικητικό όργανο.Λέει ότι είναι μια εκτελεστή πράξη και ότι δεν επιλαμβάνεται γιατί έχει επιληφθεί ήδη άλλο όργανο.

23:30 Δετσαρίδης, Ξάνθη: “Η διαδικασία με εξέπληξε με την πολυτέλεια που διεξάγεται. Θα μείνω σε κάποια σημεία. Αυτή η απόφαση από το διοικητικό εφετείο είναι σπάνια. Πριν βγει είχαμε ερμηνείες από αποφάσεις της Εφέσεων και αυτή η απόφαση ταξινόνησε αυτό το θολό πλαίσιο που κινούνται οι αθλητικές διαφορές. Η απόφαση μας έκανε όλους χαρούμενους, τον ΠΑΟΚ γιατί οδηγεί σε ουσιαστική κρίση. Ο κ. Κούγιας έκανε μια συνέντευξη ότι η απόφαση είναι κατά των απόψεων των αιτούντων, ο Ολυμπιακός λέει ότι δικαιώθηκε.: Τι λέει όμως, αυτή η απόφαση. Έχουμε μια απόφαση, μια οριστική, είναι όμως, ένα προσωρινό δεδικασμένο, δεσμευτικό. Έχει ορισμένα βασικά σημεία. 5-6 σημεία. Είναι διοικητική πράξη. Εκτελεστή διοικητική πράξη από διοικητικό όργανο. Άρα η ΕΕΑ είναι διοικητικό όργανο, Πιο διοικητικό όργανο δεν γίνεται, μια διαφήμιση έλεγε κάποτε, πιο σοκολάτα δεν γίνεται. Το τρίτο σημείο είναι ότι έχουμε συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία με συγκεκριμένους ρόλους. Το 4ο στοιχείο είναι ο έλεγχος ουσίας. Πλέον, μας απαντάει σε αυτό που προσπαθούμε όλοι να ανιχνεύσουμε. Η διάταξη είναι σαφέστατη, παραπέμπει, επιλαμβάνεται, κρίνει επί της ουσίας δηλαδή. Η δική μου άποψη, είναι ότι ο νομοθέτης ανέθεσε στην ΕΕΑ, το εξειδικευμένο όργανο, να διαπιστώσει με ακρίβεια αλλά του έδωσε και αρμοδιότητες, και η διαπίστωση πηγαίνει χωρίς να ελεγχονται τα πραγματικά περιστατικά στο δικαιοδοτικό όργανο”.

23:24 Χριστοδούλου, Ξάνθης: “Κλείνουμε αισίως πέντε ώρες διαδικασίας. Θέλω να κάνω το εξής σχόλιο, για τη συνέντευξη Πανόπουλου, του αποδίδουν διάφορες ιδιότητες αλλά είναι ο ένας από τους δύο μεγαλομετόχους της ΠΑΕ. Εκφράζει με πολύ εύγλωτο τρόπο αυτό που γίνεται σήμερα. Είπε ότι όταν τα βουβάλια πλακώνονται, την πληρώνουν τα βατράχια”.

23:20 Σορίνα Παπαδόπουλου, Ξάνθη: Παπαδοπούλου, Ξάνθη: Μιλάει για τις εφέσεις του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου αλλά και της ΑΕΛ.

23:05 Μπαλτάκος: To 2016 εκδόθηκε απόφαση από Πρωτοδίκη που λέει ότι η έκθεση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική και το πειθαρχικό όργανο δεν διαπιστώνει την κύρωση, χωρίς προηγουμένως να την έχει εκδικάσει.

23:00 Μπαλτάκος ΠΑΟΚ: “Δεν λένε για κενό νόμου, λέμε ότι αν ήταν ορθόδοξη η διαδικασία θα έπρεπε να πάει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και αυτός να προβεί στα νόμιμα, να κάνει τη δίωξη. Δεν μπορεί να κάνει τη δίωξη η Επιτροπή και να μας δικάζει κιόλας.Αν είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μας είναι αδιάφοροι, γιατί δεν μεσολαβεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη αλλά ανάμεσα στην Ξάνθη και σε μία εταιρία στη vialand.Δεν μας ενδιαφέρει εάν ένα πρόσωπο είναι παρένθετο ανάμεσα στον κύριο Σαββίδη και σε μία εταιρία του. Μας νοιάζει εάν είναι ανάμεσα στον κύριο Σαββίδη και στην Ξάνθη και αυτό δεν αποδεικνύεται”.

22:55: Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Όλοι οι ισχυρισμοί της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού τεκμηρίωσαν και θεμελίωσαν τους δικούς μας περί ανυπαρξίας της πολυιδιοκτησίας.

22:53 Κούγιας: “Κύριε πρόεδρε, αν περιοριστείτε στην αφαίρεση βαθμών, δεν θα κάνετε αυτό που πρέπει. Γιατί αυτές οι δύο ομάδες, που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, θα συνεχίσουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα και η παράβαση θα συνεχίζεται.Η θα πρέπει να αθωώσετε και τις δύο ΠΑΕ, αλλιώς μόνο η μία από τις δύο θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. “.

22:50 Κούγιας ΑΕΛ: “Όταν ελέγχεις 5-6 ομάδες, τότε ελέγχεις το πρωτάθλημα. Καθορίζεις ποιος θα το πάρει, ποιος θα παίξει Ευρώπη, ποιος θα υποβιβαστεί. Ήρθε αυτός ο άνθρωπος,Καλπαζίδης, πήγε έδωσε 3, 5 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε ένα Σαλέ που δεν έχει μείνει ποτέ κανείς, εκτός από τους παίκτες της Ξάνθης”.

22:48 Φταρνίστηκε ο δικηγόρος κ.Γρηγορίου και τον κοιτάνε όλοι μέσα στην αίθουσα!

22:47: Κούγιας ΑΕΛ:
Λένε ότι προπονείται αλλού η Ξάνθη αλλά δεν λένε που. Πήρε αυτά τα πράγματα, λέει ότι δεν έχει σχέση με Σαββίδη, θέλουν εσείς να δεχτείτε ότι δεν υπάρχει κυριαρχική επιρροή στη λειτουργία της Ξάνθης, όταν καθημερινά τα χρησιμοποιεί όλα αυτά . Αν η Ξάνθη φύγει αύριο, που θα πάει; Είναι μια ΠΑΕ που κόβει 75 εισιτήρια σε κάθε παιχνίδι.Είναι σε ένα χωριό στα Πηγάδια που δεν πατάει άνθρωπος. Μόνο όταν γίνεται αγώνας της Ξάνθης εκεί.

22:45: Κούγιας ΑΕΛ: . “Ο Πανόπουλος είπε στη συνέντευξη του ότι πούλησε σε έναν άνθρωπο, τον Καλπαζίδη και δεν τον είδε ποτέ. Είπε την αλήθεια. Ο Καλπαζίδης ποτέ δεν πήγε στην Ξάνθη. Τα λεφτά τα πήρε από τον Σαββίδη. Πούλησε στον Σαββίδη” .

22:30 Κούγιας, ΑΕΛ: “Είστε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που θα δικάσει την υπόθεση σε τελευταίο βαθμό μια και το cas ποτέ δεν ανέτρεψε απόφαση πειθαρχικού οργάνου. Η πρώτη μας τοποθέτηση είναι ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό. Η δεσμευτικότητα του πορίσματος έχει λυθεί πλέον. Επικαλούμαι την απόφαση της Επιτροπή σας το 2015 για τη δεσμευτικότητα του πορίσματος. Ο κ. Μάρκου, πρωτοδίκης, αθλητικός δικαστής λέει ότι αν η Βουλή ήθελε να αναφέρει ότι το πόρισμα της επιτροπης δεν είναι δεσμευτικό, θα το έλεγε στην τροπολογία και δεν θα περιοριζόνταν μόνο στην κύρωση.Στην ΕΕΑ δεν είναι μόνο λογιστές, ο πρόεδρος είναι εκλεκτός άνθρωπος. Η ΕΕΑ έχει δυνατότητα να ζητά και να ερευνά θέματα που κάμπτουν ακόμη και τα προσωπικά δεδομένα. Έκανε έρευνα…Η πλευρά του ΠΑΟΚ ανέπτυψε την άποψη ότι δεν υπάρχει αδίκημα, δεν υπάρχει παράβαση. Δεν προβλέπεται λέει, από τους κανονισμούς. Για παραβάσεις δημοσίου συμφέροντος δεν προτρέχουμε στους κανονισμούς”.

22:19 Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: “Είτε το άρθρο 4 του Πειθαρχικού της ΕΠΟ, είτε από το καταστατικό της ΕΠΟ, τιμωρείται η πολυιδιοκτησία” .

22:17 Τσιρωνάς (Ολυμπιακός): “Αν δούμε κάθε πράξη ξεχωριστά, τότε μπορεί να μην έχουν κάτι το μεμπτό. Όμως, το σύνολο είναι αυτό που έχει σημασία. Όλες οι πράξεις μαζί δίνουν την εικόνα. Ένας κρίκος ανθρώπων και εταιριών, όλοι αυτοί μαζί οδηγούν σε συνδεδεμένες εταιρίες” .

22:10 Καρπετόπουλος (Ολυμπιακός): “Εμείς διαπιστώσαμε μέσα από την ακροαματική διαδικασία ότι αυτές οι μετοχές που είχε η Ξάνθη στη Vialand, τις είχε μεταβιβάσει στη ΒΙΑΜΑΡ. Για αυτό είπαμε ότι μέχρι τα 2017 ήταν οι ίδιοι άνθρωποι, ήταν ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης. Ο κύριος Πανόπουλος δεν ήρθε μια φορά στην ΕΕΑ να μας πει: ρε παιδιά, τι λέτε; Εγώ είμαι εδώ. Κανέις δεν ήρθε στην ΕΕΑ να δώσει μία δευκρίνιση.”

22:06 Τέσσερις ώρες συνεδρίαση και ακόμη είμαστε στην έφεση του ΠΑΟΚ, η έφεση της Ξάνθης, δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Τωρσ τιν λόγο παίρνει ο Δημήτρης Καρπετόπουλος για τον Ολυμπιακό.

22:03 Χατζησαββάογλου (Ολυμπιακός): “Ο ένας εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ μας λέει ότι σήμερα εδώ δεν είστε σαν τακτικοί Δικαστές, αλλά πρέπει να εφαρμόσετε τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Ένα λεπτό μετά, ο επόμενος εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ λέει ότι είστε σαν τακτικός δικαστής και δεν δεσμεύεστε από την επιβολή του νόμου, με βάση το πόρισμα της ΕΕΑ. Πως γίνεται αυτό. Θέλουμε απαντήσεις. Όλη η Ελλάδα θέλει απαντήσεις. “.

22:00 Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού: “Την υπόθεση εδώ με την υπόθεση του Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου, τις χωρίζει ένα χάος. Εδω ήταν ένα σχέδιο πολυσύνθετο”.

21:58 Χατζησαββάογλου (Ολυμπιακός): “Ο Καλπαζίδης είχε μηδενικά εισοδήματα, 10.000, 20.000 ευρώ. Πως βρήκε τα λεφτά και αγόρασε την RFA; Και τα πρώτα λεπτά που πήρε ως μέρισμα, τα 6,8 εκατομμύρια ευρώ, δεν τα πήρε, αλλά τα δάνεισε στη Dimera. Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα. Που βρήκε τα λεφτά; Γιατί αγόρασε εκεί πέρα; Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί ο Καλπαζίδης αγόρασε το Σαλε, καμία απάντηση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρεμούρα να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει. Το είδε”

21:57 Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: “Το αντίθετο είπαμε”.
21:56 Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού: “Πως γίνεται να ακούμε από τον Μαυρομμάτη ότι δεν είστε τακτικοί δικαστές”.

21:55: Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού:  “Αυτοί που δημιούργησαν τις εταιρίες, όλοι είναι παιδιά του Σαββίδη, δεν έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλες εταιρίες, παρά μόνο σε εταιρίες του Σαββίδη”.

21:45: Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού: “Όταν η σχέση vialand και Ξάνθη αποδυκνύεται από ιστορικά δεδομένα, τα περιουσιακά στοιχεία της vialand τα εκμεταλλεύεται αποκλειστικά η ΠΑΕ Ξάνθη, οι ξενωνες, το προπονητικό κέντρο. Το 2018 πολλά άλλαξαν. Δήλωναν συνδεδεμένες συνεχώς. Τα 4 μέλη του ΔΣ της μίας εταιρίας, όλα έχουν σχέση με την Ξάνθη. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Πανόπουλο και Συγγελίδη. Αναφέρομαι στον Πιαλόγλου και στον Χαλαβαζή. Ιστορικά, λειτουργικά, οι εταιρίες συνδέονται, ελέγχονται και ασκεί επιρροή η μία στην άλλη. Όλα τα μέλη έχουν δικαιώματα στην ΠΑΕ Ξάνθη. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της Vialand είναι και της Ξάνθης. Εκπροσωπεί και την Insports. Αυτές οι εταιρίες έχουν δικαιώματα η μία επί της άλλης “.

21:42: Επανέναρξη εκδίκασης αφού ηρέμισαν τα πνεύματα…

21:30 Ενταση στην Εφέσεων ανάμεσα στον κ. Χατζησαββάογλου και τους δικηγόρους της Ξάνθης.ΔΙΑΚΟΠΗ!

21:28 Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός : Θα πούμε ότι θέλουμε. Ήρθατε τώρα και θα μας ακούσετε.

21:28 Δικηγόροι Ξάνθης: Να το πείτε ευθέως, οτι αγόρασε

21:27 Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού: Αν μπείτε στο σαιτ, η τελευταία εκδήλωση εκμετάλλευσης του Σαλέ, ήταν το 2013; Τι εξυπηρετούσε αυτή η επένδυση; Αφού κάνει την εξαγορά αυτή, γίνεται κάποια επένδυση στις εγκαταστάσεις, ήρθαν κάποια τιμολόγια; Ο λόγος που αγόρασε η rfa τη vialand ήταν επριδή η περιουσία της vialand ήταν ότι ήλεγχε την ΠΑΕ Ξάνθης”.

21:22 Χατζησαββάογλου Ολυμπιακός : “Επιβάλλεται εσείς την ποινή και όχι η ΕΕΑ για λόγους ιστορικούς. Στην αρχή το έκανε μόνο η ΕΕΑ, που άρχιζε και τελείωνε τη διαδικασία. Όμως, η ΕΠΟ όρισε το αυτοδιοίκητο της και έτσι ο νομοθέτης επέλεξε αυτό τον τρόπο. δικηγόρος Ολυμπιακού: Εμείς καταγγείλαμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι μέτοχοι της έχουν δικαίωμα διοίκησης δια της rfa επί μιας άλλης εταιρίας, της Ξάνθης. Η ΠΑΕ χρησιμοποιεί την rfa ως παρένθετο πρόσωπο, που αγοράζει μια εταιρία ότι είναι αυτή που διοικεί κατ’ ουσία την ΠΑΕ Ξάνθη. Αυτό το γνωρίζει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος.Εχουν την εταιρία που κατείχε το σύνολο των μετοχών της Ξάνθης. Μπορούσαν όποτε το αποφάσιζαν να καθαιρέσουν και τα πέντε μέλη της Ξάνθης. Ο Πανόπουλος είναι το πρόσωπο της Ξανθης για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Εδώ μιλάμε για πολυιδιοκτησία., Θα μιλήσουμε για τον μικρό αδερφό για να φτάσουμε στη συνέχεια στον μεγάλο αδερφό “.

21:21 Χατζησαωββάογλου: Για την ΠΑΕ Παναθη έ, Ολυμπιακός. Συγγνώμη, είναι λιγο αργά

21:20 Η Σουλούκου αποχωρεί για να μεταβεί στο Καραϊσκάκη για το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς.

21:16 Ο κ. Δετσαρίδης δικηγόρος της Ξάνθης, έπεσε από την καρέκλα του!

21:15 Σουλούκου: “Κύριε Πρόεδρε, δεν μας προστατεύετε (για τις διακοπές των δικηγόρων του ΠΑΟΚ) . Ξέρω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλει να ακουστούν αυτά τα πράγματα και προσπαθεί να παραπλανήσει το Δικαστήριο σας”.

21:10 Βενιέρης Ολυμπιακός για αντιδράσεις δικηγόρων ΠΑΟΚ: “Είναι η 15η φορά που μας διακόπτεται, ακούσαμε σημεία και τέρατα αλλά δεν διακόψαμε”.

21:07 Σουλούκου, Ολυμπιακός: “Με τον ισχυρισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι δεν προβλέπεται ποινή στον νόμο για την πολυϊδιοκτησία, σημαίνει ότι έχουν το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν έχει έρεισμα στο νόμο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Υπήρχε μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ρητή διάταξη στον ΚΑΠ για πολυιδιοκτησία. Η ΕΠΟ προσπάθησε να τη νομιμοποιήσει. Την απέσυρε όμως, μετά την παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού.Υπάρχει ρητή διάταξη στο καταστατικό της ΕΠΟ με βάση τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ. Στο άρθρο 7, παράγραφος 5 καταστατικού της ΟΥΕΦΑ. Απαγορεύει στο ίδιο πρόσωπο να έχει σχέση με δύο ΠΑΕ”.

21:00 Τσιρωνάς, Ολυμπιακός: “Για το αν είναι απλή γνώμη η απόφαση της ΕΕΑ. Καταρχάς είναι μη εκτελεστή, θα ήταν απλή γνώμη αν η απόφαση της την ζητούσε το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που η έκθεση της ΕΕΑ υποβάλλεται με πρωτοβουλία της ΕΕΑ, τότε είναι πρόταση και είναι σύμφωνη γνώμη, και τότε το όργανο στο οποίο υποβάλλεται, δεσμεύεται.Το πόρισμα εδώ υποβλήθηκε από ΕΕΑ, είναι σύμφωνη γνώμη και δεσμεύει το πειθαρχικό όργανο να εκδοθεί απόφαση με την ίδια πράξη, ή να μην εκδώσει απόφαση καθόλου.Εδώ δεσμεύεται το Πειθαρχικό Όργανο και πρέπει να επιβάλλει ποινές. Δεν έχει το περιθώριο να μην υποβάλλει ποινή”.

20:51 Τσιρωνάς, Ολυμπιακός: “Ο ΠΑΟΚ είπε ότι δεν τον αφορά το παράρτημα αφού δεν έχει ανακληθεί το πιστοποιητικό του. Το παράρτημα α’ δεν περιγράφει την υπόσταση του αδικήματος. Τα πειθαρχικό όργανα στελεχώνονται από δικαστές που υπόκεινται στο Σύνταγμα και το νόμο”.

20:49 Τσιρωνάς, Ολυμπιακός: “Δεν μπορούμε να φτιάξουμε έναν Συνεταιρισμό και να αποκοπούμε από την υπόλοιπη έννομη τάξη. Για την πολυιδιοκτησία, τι είπε ο νομοθέτης, ότι αφενός δεν γίνεται το κράτος να παραβλέπει σοβαρές περιπτώσεις και αφετέρου δεν θέλει να έρχονται οργανα του και να επιβάλλουν ποινές. Γι’ αυτό ιδρύθηκε η ΕΕΑ που θα διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μετά θα παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα.Ο νομοθέτης είπε ότι δεν θέλει να δέχεται το κράτος να έρχεται με όργανα του και να επιβάλλει τις ποινές”.

20:46 Τσιρωνάς Ολυμπιακός: “Η λογική ότι δεν προβλέπεται ποινή, άρα δεν επιβάλλεται ποινή, έχει καταρριφθεί προ πολλού”.

20:43 Βενιέρης, Ολυμπιακός: “Η κυρία Τσαγκιά εξήγησε σε 12 σελίδες γιατί είναι δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ.: Τι κάνει σοφά η Πρωτοδίκης, ενώ δέχεται το πόρισμα της ΕΕΑ, σε 12 σελίδες δέχεται τις θέσεις μας. Μπορεί να δέχεται τη δεσμευτικότητα του πορίσματος αλλά σε 12 σελίδες αναλύει επιστάμενα τη βασιμότητα της έκθεσης της ΕΕΑ”.

20:38 Βενιέρης, Ολυμπιακός: “Η παρέμβαση μας κρίθηκε νομότυπη και αυτό μας καθιστά διάδικους. Θα σας αναφέρω κάποια ζητήματα για το απαράδεκτο και το ανυπόστατο της εφέσεως του ΠΑΟΚ” .

20:36: Ένταση ανάμεσα στον κ. Βενιέρη του Ολυμπιακού και τον κ. Μαυρομμάτη του ΠΑΟΚ.

20:30:Κατσάς ΠΑΟΚ: “H RFA ήθελε να κάνει διασπορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της και να μην ασχολείται μόνο με τον καπνό. Ήθελε να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό, γιατί το Σαλέ είναι ένας οργανωμένος χώρος. Εικάζω ότι ο κύριος Καλπαζίδης και πρώην στελέχη της ΣΕΚΑΠ γνωρίζουν την περιοχή της Ξάνθης”.

20:28: Ένα μέλος της Επιτροπής ρωτάει εάν εάν έχει επιχειρηματική λογική η κίνηση της RFA να αγοράσει τη Vialand και ποιο είναι το είδος των δραστηριοτήτων της RFA…

20:26:Μπαλτάκος, δικηγόρος ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟ για παράδειγμα παίζει ΟΑΚΑ, Λεωφόρο, αυτό τι σημαίνει ότι όποιος έχει το ΟΑΚΑ ελέγχει τον Παναθηναϊκό; Η RFA δεν αγόρασε την Ξάνθη, αγόρασε μια εταιρία που έχει βοηθητικά γήπεδα της Ξάνθης”.

20:24: Μπαλτάκος, δικηγόρος ΠΑΟΚ: “Υπάρχουν 2 οικονομικοί γίγαντες, θα τους πείσει ο τρίτος πως να παίξουν σε έναν αγώνα. Αν ο χώρος της ΕΠΟ εδώ είναι μισθωμένος, η ΕΠΟ εξαρτάται από αυτόν που τον έχει μισθώσει”.

20:22 Μπαλτάκος ΠΑΟΚ: “Ποιά είναι θυγατρική, η Ξάνθη της vialand ή η Vialand της Ξάνθης; Γι’ αυτό επιμένω για αντιφατικότητα. Δεν βγαίνει κανένα απολύτως συμπέρασμα. Δεν υπάρχει καμια κοινή λογική. Ο συλλογισμός ότι η Vialand ασκεί κυριαρχική επιρροή στην Ξάνθη είναι σαν να λέμε, τι ώρα είναι; 12 το μεσημέρι. Α, είναι νύχτα”.

20:18 Ο κ. Μπαλτάκος αναφέρεται σε έναν διευθυντή μιας Κλινικής ο οποίος έκλεισε τα μηχανήματα σε έναν ασθενή του και προκάλεσε τον θάνατο του. Ο διευθυντής καταδικάστηκε σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, όμως ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την ποινή”.

20:17 Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: “Είναι δυνατόν ο Καλπαζίδης να ασκεί κυριαρχικό έλεγχο σε έναν οικονομικό κολοσσό όπως ο Συγγελίδης” ;

20:13 Παρεμβαίνει ο δικηγόρος της Ξάνθης κύριος Χριστοδούλου και ζητάει από τον κ. Μπαλτάκο (που ξεκίνησε την αγόρευση) να μην μιλάει εξ’ ονόματος της Ξάνθης και λέει ότι θα είναι καλύτερο για την Ξάνθη να μιλήσει η Ξάνθη. Ο κ. Μπαλτάκος είχε ισχυριστεί ότι θα αποδείξει ότι η Vialand δεν κάνει κουμάντο στην Ξάνθη.

20:11 Κατσάς, δικηγόρος ΠΑΟΚ: “Η Red Bull ηταν μέτοχος σε δύο ομάδες. Δεν αποδείχθηκε καμια σχέση, αγωνιστικά δεν υπήρχε επιρροή” .

20:09 Κατσάς, δικηγόρος ΠΑΟΚ: “Η ΕΕΑ κάνει μια ερμηνεία, επέκτεινε την έννοια της κυριαρχικής επιρροής. Κάνει λόγο για διατάξεις που δεν υπάρχουν στο αθλητικό δίκαιο” .

20:00 Κατσάς, ΠΑΟΚ: “Ο Καλπαζίδης και η RFA δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των παρένθετων προσώπων. Σας παραθέτω τα τέσσερα κριτήρια που ορίζουν το παρένθετο πρόσωπο και ο κ. Καλπαζίδης δεν το πληροί.Στα όργανα της RFA συμμετέχουν οι κύριοι Καλπαζίδης και Ανίσεφ και δεν φαίνεται πουθενά ότι παρίστανται και εκπρόσωποι ή στελέχη άλλων ανθρώπων. Δεν υπάρχουν υποδείξεις ότι ο Καλπαζίδης παίρνει εντολές από άλλους και ότι παρίστανται στελέχη άλλων εταιριών στα όργανα διοίκησης της rfa. Συνεπώς το πόρισμα της Επιτροπής υπερέβαλλε σε ότι αφορά το παρένθετο πρόσωπο.Η ΕΕΑ έβγαλε ένα πόρισμα που δεν έχει έρεισμα. Κρίνει που πράξεις που έγιναν πριν εμπλακεί η RFA. Η RFA αγόρασε το Σαλέ με ίδια κεφάλαια. Το γεγονός πως κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα κίνητρα που έχει ο κύριος Καλπαδίζης και επένδυσε στην Ξάνθη είναι υποκειμενικό. Αφού δεν υπάρχει θέμα εξουσίας, δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης. Ο Καλπαζίδης είναι συγγενής τρίτου βαθμού, δεν μπορεί να τεθεί ούτε ζήτημα έμμεσης σύνδεσης.”.

19:56 Κατσάς, ΠΑΟΚ : “Από τις 81 σελίδες του πορίσματος της ΕΕΑ, μόνο οι 5 αναφέρονται στη θεμελίωση του παρένθετου προσώπου. Και αναφέρονται επιγραμματικά. Στην προκειμένη, το παρένθετο πρόσωπο είναι ο κύριος Καλπαζίδης.Παρόνοια υπόθεση ήταν του Ολυμπιακού Βόλου με τον Μπέο και της Κέρκυρας. Από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν δεν δημιουργούνται χαρακτηριστικά ότι η rfa παίρνει εντολές από πρόσωπα της dimera”.

19:53 Σουλούκου Ολυμπιακός: “Ο ΠΑΟΚ θα μας πει που προπονείται η Ξάνθη;”

19:52: Κούγιας ΑΕΛ<: “Ποιο είναι αυτό;”

19:51: Κατσάς ΠΑΟΚ:” Η Ξάνθη δεν χρησιμοποιεί πλέον για προπόνηση τα γήπεδα του Σαλέ, αλλά ένα άλλο γήπεδο” .

19:50 Κατσάς δικηγόρος ΠΑΟΚ: Η ΕΕΑ έκρινε ότι η rfa είναι παρένθετο πρόσωπο της dimera και ο Καλπαζίδης παρένθετο πρόσωπο της οικογένειας Σαββίδη”

19: 47: Κατσάς, δικηγόρος ΠΑΟΚ: Τι απαγορεύεται στην πραγματικότητα, απαγορεύεται στους μετόχους του ΠΑΟΚ και σε συγγενείς 2ου βαθμού, να αποκτούν άμεσα ή έμμεσα, διοικητικά δικαιώματα σε άλλες εταιρίες, είτε άμεσα, είτε με παρένθετα πρόσωπα”.

19:45 Ένα μέλος της Εφέσεων πήρε το λόγο και αναφέρει στον Μπαλτάκο: «Ναι, αλλά εάν η ΕΕΑ περιγράφει πραγματικά περιστατικά, θα κάνατε έφεση;

19:40: Ο Κούγιας γελάει ειρωνικά με τα λεγόμενα του Μπαλτάκου

19:38: Μπαλτάκος: “Αν έμπαινε στην ουσία, δεν θα είχαμε ουδέν παράπονο. Δεν υπάρχει αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος” .

19:32 Μπαλτάκος: Είναι μια απλή επιτροπή του υφυπουργείου αθλητισμού, όργανο εκτελεστικής εξουσίας που βγάζει γνωμοδότηση, και ο πρωθυπουργός στη Βουλή για γνωμοδότηση είπε. Έρχεται το πρωτοβάθμιο όργανο και λέει “δεσμεύομαι”. Το Σύνταγμα δεν το λέει πουθενά αυτό ομως… ότι το πρωτοβάθμιο όργανο δεσμεύεται από μια επιτροπή του δημοσίου. “.

19:29 Μπαλτάκος:  “Το Διοικητικό Εφετείο και το ΣτΕ έχουν τη δικαιοδοσία να κρίνουν τις διοικητικές πράξεις. Το Διοικητικό Εφετείο είπε χτες ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν δεσμεύει μία επιτροπή” . 

19:27 Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ
:  “
Ο τακτικός δικαστής θεώρησε ότι δεσμεύεται από μία απόφαση διοικητικού οργάνου, από μία πράξη της διοίκησης. Από την Αναγέννηση και μετά, εκείνος ο οποίος ασκεί τη δίωξη δεν μπορεί και να δικάσει την υπόθεση.Το Διοικητικό Εφετείο με πρόεδρο την κυρία Σαφαρίκα είπε ότι η διαβίβαση της έκθεσης λειτουργεί ως πειθαρχική παραπομπή. Δεν μπορέι να υποστηριχτεί κατά τρόπο πειστικό ότι το δικαιοδοτικό όργανο δεν έχει την εξουσία να αποφανθεί επί των πραγματικών περιστατικών. Εμείς δεν λέμε ότι ο Α δεν είναι αυτό και ο Β δεν είναι εκείνο. Λέμε ότι υπήχθησαν σε λάθος κανόνα”.

19:15 Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: “Στην Ελλάδα, παγκόσμια πρωτοτυπία, το Πρωτοδικείο δίνει μια λίστα και οι δικαστές εκλέγονται από την ΕΠΟ. Είστε δικαιοδοτικά όργανα, μορφή διαιτησίας, εδώ έχετε ιδιότητα δικαστή αλλά οφείλονται να ακολουθήσετε μόνο όσα προβλέπονται στο καταστατικό. Οι κανονισμοί της ΕΠΟ σε κανένα σημείο δεν τιμωρούν την πολυιδιοκτησία. Για διάταξη που δεν προβλέπεται στους κανονισμούς, δεν μπορείτε να τιμωρήσετε. Ή δέχεστε ότι δεν προβλέπεται καθόλου στον κανονισμό και δεν μπορείτε να επιβάλλεται ποινή, ή πάτε με το άρθρο 5 της ΟΥΕΦΑ οπότε η όλη διαδικασία είναι λάθος γιατί δεν έγινε δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα”.

19:05 Μπίρδας, ΠΑΟΚ: “Το παράρτημα λέει για μη χορήγηση ή ανάκληση του πιστοποιητικού. Εμείς δεν έχουμε ανάκληση του πιστοποιητικού όπως η Ξάνθη, πως θα τιμωρηθούμε. Εκανε λάθος που επέβαλε ποινή με το νόμο γιατί λέει ότι υπάρχει κενό. Κανένα κενό δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πουθενά ποινή πειθαρχικά αν δεν προβλέπεται”.

19:00 Μπίρδας (ΠΑΟΚ) : Η ΕΠΟ ποτέ δεν εκδίκαμε με το νόμο. Το λάθος της πειθαρχικής επιτροπής ήταν από την κλήση. Μας καλούσε στην εκδίκαση, τι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε αν υπήρχε αδίκημα, αυτό να γίνει μόνο μέσω του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και δεν έγινε. Η θα έπρεπε να ασκήσει δίωξη για το καταστατικό ή να ασκηθεί δίωξη με το άρθρο 5 του κανονισμού της ΟΥΕΦΑ. “.

18:51 Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Ουδέποτε υπήρξε έστω και μια απόφαση που να επιβλήθηκε ποινή που να προβλέπεται αλλού πλην των κανονισμών της ΕΠΟ, του καταστατικού. Απαγορεύεται η επιβολή ποινών που προβλέπονται εκτός καταστατικού της ΕΠΟ. Λέει το καταστατικό ότι ποινές που δεν αναφέρονται, δεν αναγνωρίζονται και δεν ισχύουν με εξαίρεση το ντόπινγκ

18:48: Σουλούκου (Ολυμπιακός) : “Τι εξυπηρετεί ο διαχωρισμός της έφεσης του ΠΑΟΚ από την καταγγελία μας; Μόνο να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος αυτός που ανέδειξε την αλήθεια”.

18:46 Τσιρωνάς (Ολυμπιακός) : “Από τότε που άρχισε η διαδικασία, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσπαθούν να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός. Για μένα αυτό είναι ένδειξη ενοχής. Ο Ολυμπιακός δεν είναι κάποιος που άκουσε, που είδε φως και μπήκε. Είναι αυτός που κατέθεσε την τεκμηριωμένη καταγγελία”.

18:44 Βενιέρης (Ολυμπιακός) : “Ο ΠΑΟΚ θέλει να μιλήσει μόνος του στην έφεση και θέλει εμείς να τον αφήσουμε να μιλάει μόνος του”.
18:41 Κούγιας: “Κύριε πρόεδρε, πείτε στον κύριο Μπαλτάκο που απέχει χρόνο από τις διαδικασίες, ότι έχουμε δικονομία”.

18:40: Ο Μπαλτάκος τον διακόπτει και λέει: “Κύριε πρόεδρε, ζητά να χειροτερεύσει η ποινή μας. Μπορεί η ποινή να γίνει επί τω χείρω;”.

18:40 Μικρή ένταση ανάμεσα σε Κούγια και Μπαλτάκο. “Ακούμε τους ισχυρισμούς του συνηγόρου και θα αποφασίσουμε μετά” παρεμβαίνει ο πρόεδρος.

18:38: Ο Αλέξης Κούγιας ζητάει στη συνέχεια η υπόθεση να επιστρέψει στην ΕΕΑ για να γίνει εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης για την πολυιδιοκτησια.

18:30 Μαυρομμάτης, (ΠΑΟΚ) : “Η ΕΕΑ δέχθηκε τον Ολυμπιακό με συνθήκες για τις οποίες έχουμε προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια. Στη συνέχεια έκανε πρόσθετη παρέμβαση, την οποία αντικρούσαμε ως απαράδεκτη, και δέχθηκε ορθά το μη νόμιμο. Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να συμμετάσχει στη δίκη για να ακουστούν τα επιχειρήματα του, ανακάλυψε χθες το απόγευμα τη λογική της έφεσης. Πρέπει να απορριφθεί ως απαραδεκτη. Ζητάμε να εξετάσετε την έφεση μας και να ακουστούμε μόνο εμείς και μετά να παρουσιάσει την άποψη της και να αντικρούσουμε”.

18:28 Λάμπρος Μπίρδας (ΠΑΟΚ) : “Αδιανόητο ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να έρθει στη δική μας έφεση από το φινιστρίνι της πίσω πόρτας”.

18:25 Ο Ολυμπιακός ζητάει μετά τον ΠΑΟΚ να τοποθετηθεί και ο ίδιος. Ο ΠΑΟΚ διαφωνεί

Super League: Αναβάλλονται τα πλέι οφ, έκτακτο ΔΣ!