MEDIA

Don’t Look Up: Στις 18 Ιανουαρίου 2022 στις 21:51 γίνεται πραγματικότητα η ταινία;

Υπάρχει όντως κίνδυνος στις 18 Ιανουαρίου 2022 στις 21:51 η ταινία Don't Look Up να γίνει πραγματικότητα;
Don’t Look Up: Στις 18 Ιανουαρίου 2022 στις 21:51 γίνεται πραγματικότητα η ταινία;

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες των τελευταίων ημερών, το Don’t Look Up έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένη συνήθεια των χρηστών του Netflix και όχι άδικα.

Το Don’t look up (Μην κοιτάτε πάνω) είναι μια νέα πρόταση του Netflix η οποία δεν περιορίζεται στο να περιγράφει τις προσπάθειες και τις μελέτες των επιστημόνων για τους μετεωρίτες που απειλούν τον πλανήτη μας αλλά επικρίνει στην πραγματικότητα τη στάση των ηγετικών κρατών και ιδρυμάτων απέναντι σε έναν πιθανό κίνδυνο μετεωριτών.

Don't Look Up: Στις 18 Ιανουαρίου 2022 στις 21:51 γίνεται πραγματικότητα η ταινία;

Θα καλύψουν μια κατάσταση που επηρεάζει τη μοίρα της ανθρωπότητας ή θα πουν στους ανθρώπους ότι το τέλος τους θα έρθει σε λίγο και θα δώσουν «μια ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τη ζωή»;

Αυτή είναι μια ερώτηση που καλείται να απαντήσει η ταινία που αφηγείται τον αγώνα δύο επιστημόνων ενάντια στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Υπάρχει όμως πιθανότητα αυτή η ταινία να γίνει πολύ σύντομα πραγματικότητα; Είναι ορατό το ενδεχόμενο μιας πτώσης μετεωρίτη στην γη;

Σίγουρα το ερώτημα που γεννά το Don’t Look Up είναι το κατά πόσο η NASA είναι αξιόπιστη και αποτυπώνει μέσα από τις μελέτες της τους πραγματικούς κινδύνους.

Η Μισέλ Τάιλερ, αστρονόμος και υπεύθυνη για τις επιστημονικές επικοινωνίες στο Κέντρο Γκόνταρντ της NASA, αποφάσισε να δώσει σαφείς απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

«Είμαστε άνθρωποι και αν ξέραμε ότι κάτι επικίνδυνο ερχόταν, δεν θα υπήρχε τρόπος να το κρύψουμε. Ξέρω ότι αυτό δεν θα πείσει τους συνωμοσιολόγους, αλλά ένα από τα πράγματα που είμαι περήφανη για τη δουλειά μας στη NASA είναι η διαφάνεια και το γεγονός ότι θα σας το πούμε ακόμα κι αν συμβεί κάτι κακό», είπε χαρακτηριστικά η Τάιλερ.

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες προχώρησαν στην αποκάλυψη πως το μήκος του αστεροειδούς, ο οποίος αναμένεται να πάρει την πλησιέστερη θέση στη Γη στις 21:51 στις 18 Ιανουαρίου την επόμενη εβδομάδα, είναι 1 χιλιόμετρο γεγονός που έχει σκορπίσει τον πανικό και πολύ είναι αυτή που συνέδεσαν το γεγονός με την επιτυχημένη ταινία.

Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι ο αστεροειδής που θα περάσει 1,93 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη θα έχει ασφαλή απόσταση.

Με άλλα λόγια, αυτός ο αστεροειδής, που έχει ακριβώς το μέγεθος του κτιρίου των «Empire States», δεν αναμένεται να χτυπήσει τη Γη σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων.

Ως αποτέλεσμα των μελετών, οι ερευνητές έθεσαν τον αστεροειδή στην κατηγορία «δυνητικού κινδύνου».

Αν και αυτός ο αστεροειδής ονομάζεται «δυνητικά επικίνδυνος», θα ήταν λάθος να πούμε ότι είναι μια πραγματική απειλή για τον πλανήτη μας.

Οι υπολογισμοί έχουν δείξει ότι αυτός ο αστεροειδής θα περάσει 1,93 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή θα είναι 5,15 φορές πιο μακριά από τη Σελήνη ακόμη και από τη θέση του από τη Γη.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν την τροχιά του αστεροειδούς και είπαν ότι το περιθώριο σφάλματος είναι μόνο 133 χιλιόμετρα. Επομένως, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης στο άμεσο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, ο αστεροειδής θα ταξιδέψει με εκπληκτική ταχύτητα περίπου 19,56 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με τη Γη, αλλά θα εμφανίζεται μόνο ως αστέρι στον νυχτερινό ουρανό.

Παράλληλα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη μοιράστηκε ένα βίντεο που ετοίμασε η NASA σχετικά με τους αστεροειδείς στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο δίνονται πληροφορίες για το ότι η Γη βομβαρδίζεται καθημερινά με αστεροειδείς και υπό ποιες συνθήκες οι αστεροειδείς δεν θα αποτελούν κίνδυνο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Don’t Look Up: Στις 18 Ιανουαρίου 2022 στις 21:51 γίνεται πραγματικότητα η ταινία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.