Η Ελένη Φιλίνη στην εκπομπή «Το Πρωινό»

Η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό»

Ελένη Φιλίνη: Θύμισε μετά από πολλά χρόνια ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση στα πρώτα χρόνια της πορείας της στην υποκριτική.

Η γνωστή ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό», όπου ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά της έκαναν ερωτήσεις για το ζήτημα.

Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση για τον Παύλο Χαϊκάλη, καθώς και την παράσταση «Νικοτιτανικός».

Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε τη σχετική σύνδεση και η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από θέματα όπως:

  • σεξουαλική παρενόχληση
  • #MeToo
  • προσωπικές εμπειρίες

Η Ελένη Φιλίνη για όσα βίωσε

Ιδού ένα μέρος όσων είπε η γνωστή ηθοποιός:

«Βρε Γιώργο μου, τα ‘χω μιλήσει πριν 20 χρόνια εγώ αυτά. Στη Γιατζόγλου που είχε εκπομπή στο ALTER. Όταν ξεκίνησα, δέχθηκα κι έχασα τόσες δουλειές. Θα ‘χα κάνει άλλα πράγματα. Εν ψυχρώ, αυτό μου χει τύχει σε μια ταινία. Ονόματα δεν έχω πει. Δεν το μετάνιωσα που δεν είχα πει ονόματα. Πρώτα-πρώτα δεν ήταν η πρώτη σεξουαλική παρενόχληση σε μένα. Αυτά γίνονται όσο υπάρχει ο άνθρωπος Κι όχι στον κύκλο τον δικό μας. Θα πας στην τράπεζα, θα πας στο νοσοκομείο, θα πας στο γραφείο, θα πας στο μπακάλικο…

Με είχαν επιλέξει σε μια ταινία. Ήμουν μαθήτρια τότε και Δραματικής. Με είχε επιλέξει η μητέρα της ηρωίδας. Ήμουν 19 χρονών. Ένας διευθυντής παραγωγής ήταν και μου λέει: “Αν δεν… έρθεις μαζί μου, να ξέρεις, δεν πρόκειται να γίνει η δουλειά”. Όπως τ’ ακούς όμως. Εν ψυχρώ. Δεν μίλησα, εξαφανίστηκα και δεν έγινε. Δεν με φώναξε πάλι.

Επίσης, μου έχει τύχει με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη με βραβεία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ήταν το 1983. Με καλούν στο σπίτι με τη γυναίκα του και καθόμαστε, όπως καθόμαστε εμείς και μιλάγαμε για τις δουλειές. Ξαφνικά αρχίζει και με πλησιάζει η γυναίκα του, με πλησιάζει… με πλησιάζει… και τί ωραίο κορίτσι είσαι εσύ, και με χαϊδεύει. Κόλλησε δίπλα μου. Αυτός ήταν απέναντι και αυτή από την άκρη του καναπέ κόλλησε. Άρχισε να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, τα πόδια…».

Δείτε το video με την παρουσία της γνωστής ηθοποιού στην εκπομπή