πως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, τα Euro 2024 και 2028 θα μεταδοθούν από τη συχνότητά της

To Euro επιστρέφει στη Δημόσια Τηλεόραση! Οι διοργανώσεις του 2024 και του 2028 θα μεταδοθούν αποκλειστικά από την ΕΡΤ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου του 2024 και του 2028 θα μεταδοθούν από τη συχνότητά της. Τα δικαιώματα αποκτήθηκαν με κάθε επισημότητα και πλέον, έπειτα από την παρένθεση του EURO 2020, που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1, η διοργάνωση επιστρέφει στη Δημόσια Τηλεόραση.

Μια κίνηση που υποδηλώνει το restart, το οποίο θέλει να κάνει η ΕΡΤ στα αθλητικά γεγονότα.

Euro: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ ανακοινώνει την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μετάδοσης του UEFA EURO 2024 και του UEFA EURO 2028.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, επιδιώκοντας να είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και αξιοποιώντας την εμπειρία και την παράδοσή της στις μεταδόσεις των σπουδαιότερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, θα αποτελέσει το «σπίτι» των επόμενων δύο διοργανώσεων, που θα διεξαχθούν το 2024 και το 2028.

Τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου συγκαταλέγονται στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως, με σπουδαίους αγώνες ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Το 2004, στην Πορτογαλία, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και η ΕΡΤ έδωσε και τότε την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους να απολαύσουν μέσα από τις συχνότητές της τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές.

Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2024 θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, ενώ ο τόπος διεξαγωγής του UEFA EURO 2028 θα ανακοινωθεί σε μελλοντικό χρόνο από την UEFA».