Δεν πήγε καλά η Κατερίνα Ντούσκα, στη 15η θέση η Κύπρος με την Τάμτα

Eurovision 2019: Και στο τέλος κερδίζουν οι Ολλανδοί! Ή και όχι… Σημασία έχει ότι αυτή τη φορά τα κατάφεραν στο Τελ Αβίβ.

Δικαιώθηκαν και οι στοιχηματικές εταιρείες. Ήταν το μεγάλο φαβορί και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε.

Το «κλειδί» για την επικράτηση του Ντάνκαν Λόρενς ήταν ότι κατάφερε να αρέσει το κομμάτι του τόσο στις επιτροπές όσο και στο κοινό. Σε κανένα από τα δύο δεν πήρε το μάξιμουμ των ψήφων. Ωστόσο, πήρε πολλούς και στα δύο με αποτέλεσμα να αφήσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια πίσω του.

Ποιο είναι το νικητήριο κομμάτι της Eurovision 2019; Λέγεται Arcade. «Μια σπασμένη καρδιά είναι ό, τι εχει απομείνει, ακόμη μαζεύω όλα της τα κομμάτια. Εχασα ορισμένα από αυτά όταν την κουβάλησα, την κουβάλησα σπίτι». Αυτοί είναι οι πρώτοι στίχοι, ενώ το ρεφρέν λέει ότι «το να σε αγαπώ είναι ένα χαμένο παιχνίδι».

Ο Λόρενς αποκάλυψε πως πρόκειται για προσωπική ιστορία. Είχε αγαπήσει έναν άνθρωπο, ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία. Στόχος του είναι η δική του εμπειρία να αγγίξει τον καθένα ξεχωριστά.

Ο Λόρενς είναι 25 ετών και έγραφε κυρίως για άλλους ερμηνευτές. Δοκίμασε την τύχη του στο ολλανδικό Voice και έφτασε ως τα ημιτελικά. Ο κόουτς του ήταν ο Ίλσε Ντε Λάνγκε, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη Eurovision το 2014.

Eurovision 2019: Αλλιώς τα περιμέναμε…

Για την Ελλάδα και την Κατερίνα Ντούσκα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα τα θέλαμε. Αυτό αποτυπώνεται στην 21η θέση από τους 26 διαγωνιζόμενους. Λίγοι βαθμοί στις επιτροπές, ακόμη λιγότεροι -συγκριτικά με το πόσους πήραν άλλοι- από το κοινό. Δεν τράβηξε το κομμάτι.

Καλύτερα τα πράγματα για την Κύπρο. Η Τάμτα δεν μπόρεσε να μπει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Τερμάτισε, όμως, 15η από τους 26. Τιμιτικό το λες…

Αξίζει να σημειωθεί πως ξεχώρισε η κίνηση που έκαναν οι Ισλανδοί, όταν πήραν τους ψήφους του κοινού.  Ο σκηνοθέτης τους έδειξε και εκείνοι σήκωσαν σημαία της Παλαιστίνης. Αμέσως άρχισε ο κόσμος στο Τελ Αβίβ να γιουχάρει και φυσικά το όλο θέμα πήρε διαστάσεις κατευθείαν στα social media.