×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η ιστορία πίσω από τη σκηνή του Σταυρού


Sportime Team

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η ιστορία πίσω από τη σκηνή του Σταυρού


Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα ο ΑΝΤ1 προβάλλει σε κομμάτια την εμβληματική ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, αφιερωμένη στη ζωή και τα Πάθη του Χριστού μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Το 1975 ο Τζεφιρέλι έψαχνε με κάστινγκ τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Ιησού και θα συνδέσει το όνομά του για πάντα με τον σπουδαίο αυτό ρόλο.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ. 31 ετών τότε, παρουσιάζεται στην επιτροπή διανομής ρόλων, χωρίς πολλές ελπίδες, μιας και ο σκηνοθέτης είχε, όπως λέγεται, στο μυαλό του σαν πιθανούς «Μεσσίες», επώνυμους ηθοποιούς της εποχής όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Το παρουσιαστικό του και τα γαλανά μάτια του εντυπωσίασαν τους παραγωγούς που του ανέθεσαν τον ρόλο. Μια από τις πιο επίπονες και κουραστικές σκηνές της ταινίας ήταν φυσικά αυτή της Σταύρωσης. Μάλιστα, ο Ρόμπερτ Πάουελ χρειάστηκε να μείνει πάνω στον σταυρό για ώρες προκειμένου να γυριστεί η σκηνή όπως έπρεπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο «Ιωσήφ» μιλά για τα παρασκήνια της ταινίας

«Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο ρεαλιστικός μπορούσα», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Ο άνθρωπος όμως Ρόμπερτ Πάουελ είχε αρκετές αδυναμίες, όπως το ποτό και το τσιγάρο, κάτι μαρτυρά η φωτογραφία στην οποία είναι δεμένες πάνω στον σταυρό και του πηγαίναν ένα ποτήρι κονιάκ και ένα τσιγάρο για να αντέξει το γύρισμα.

Ο ίδιος όμως παρουσιάζει μιαν άλλη εκδοχή: «Όταν ήμουν στον σταυρό, έκανε τρομερό κρύο. Οπότε, από το να με κατεβάζουν και να με ξανανεβάζουν στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου κρατούν και κονιάκ».

Η ταινία διάρκειας 371 λεπτών που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977 στην Ιταλία. «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό.

Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.

Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», έχει δηλώσει ο πρωταγωνιστής.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras