Πώς τα φίλτρα του Instagram άλλαξαν τα πρόσωπα των γυναικών. Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό ρεπορτάζ από το κανάλι Open TV.

Πώς τα φίλτρα του Instagram άλλαξαν τα πρόσωπα των γυναικών.

Μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του, το κανάλι Open TV, παρουσιάζει πώς οι γυναίκες επηρεάζονται από τα πρότυπα που ισχύουν σε κάθε χρονική περίοδο. Η επιρροή των social media, όπως το Instagram και τα φίλτρα του.

Φίλτρα τα οποία προσφέρουν μια «ιδεατή» εικόνα στους χρήστες της πλατφόρμας και τους κάνουν να μοιάζουν αψεγάδιαστοι. «Εξαφανίζουν» περιττά κιλά, ρυτίδες, ραγάδες, κάνουν το δέρμα να δείχνει λαμπερό «αφαιρώντας» χρόνια από  πάνω μας και γενικότερα παρουσιάζουν μια εμφάνιση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Και όμως εκατομμύρια γυναίκες, αλλά και άντρες προτιμούν να εμφανίζονται ως κάτι που δεν είναι, παρά να δείξουν τον αληθινό εαυτό τους.

Φυσικά σε όλο αυτό το «χεράκι» τους έχουν βάλει τα πρότυπα ομορφιά που πάντα υπήρχαν και βεβαίως οι Influencers που επίσης χρησιμοποιούν το Instagram κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή προβάλλουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα χωρίς να τους νοιάζει αν παρασέρνουν νέα παιδιά στο να προσποιούνται κάτι που δεν είναι. Αρκεί βεβαίως να πλουτίζουν από τις λάικ και τις προβολές που παίρνουν οι αναρτήσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022 στην Ελλάδα έγιναν 397.000 πλαστικές επεμβάσεις και μάλιστα στην πλειονότητά τους χωρίς χειρουργικό νυστέρι. Κάποτε οι γυναίκες πηγαίναν στον πλαστικό χειρουργό με τη φωτογραφία μιας διάσημης και ζητούσαν τα χείλη ή το στήθος τους.

Πλέον πάνε με φωτογραφία του εαυτού τους, επεξεργασμένη όμως από φίλτρα ή εφαρμογές που αλλάζουν μάτια, μύτη σαγόνι, χρώμα δέρματος, λαιμό, τα πάντα!

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ που μεταξύ άλλων αφορά της Μπέλα Χαντίντ και Κιμ Καρντάσιαν, φανατικές των πλαστικών επεμβάσεων και των φίλτρων του Instagram.