Κόκκινο Ποτάμι

Κόκκινο Ποτάμι. Η σειρά που μας καθήλωσε. Η σειρά που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η σειρά που έχει ως στόχο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γενοκτονία των Ποντίων. Στο τελευταίο επεισόδιο στο Κόκκινο Ποτάμι η σκηνή στη σπηλιά, μας καθήλωσε. Σε αυτή οι Πόντιοι παίρνουν την απόφαση να πεθαίνουν. Διαλέγουν τον...

Κόκκινο Ποτάμι. Η σειρά που μας καθήλωσε. Η σειρά που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η σειρά που έχει ως στόχο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γενοκτονία των Ποντίων.

Στο τελευταίο επεισόδιο στο Κόκκινο Ποτάμι η σκηνή στη σπηλιά, μας καθήλωσε. Σε αυτή οι Πόντιοι παίρνουν την απόφαση να πεθαίνουν. Διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο.

Να πεθάνουν από τα χέρια του δικού τους ανθρώπου, από το να πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Η σκηνή καταδεικνύει όμως κι ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Κόκκινο Ποτάμι: Χαμός στο twitter με το τελευταίο επεισόδιο (pics)

Με πολύ ξεχωριστό και διακριτικό τρόπο. Αυτό της ανάγκης της Θείας Κοινωνίας πριν το θάνατο. Με τον ιερέα να αρνείται αρχικά, όπως προστάζει η Ορθοδοξία μας, να ευλογήσει τον εκούσιο θάνατο.

Η λεπτότητα που χειρίστηκαν το θέμα οι υπεύθυνοι της σειράς –όπως και το γεγονός πως συμπεριέλαβαν τη Θεία Μετάληψη σε αυτή τη σκηνή- τους τιμά.

Δείτε τη σκηνή: