MEDIA

La Casa De Papel season 5: Και τελικά γιατί πεθαίνουν μόνο γυναίκες;

La Casa De Papel season 5: Συμβαίνουν πραγματάκια αυτήν τη φορά
La Casa De Papel season 5: Και τελικά γιατί πεθαίνουν μόνο γυναίκες;

La Casa De Papel season 5: H τέλεια ληστεία αυτήν τη φορά έχει κάποια ψεγάδια.

La Casa De Papel season 5: Κατ αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Πρώτον το άρθρο που θα διαβάσεις περιέχει spoilers, επομένως αν είσαι από αυτούς που δεν έχουν δει ακόμη το πρώτο μέρος της πέμπτης και τελευταίας σεζόν καλύτερα να διαβάσεις κάτι άλλο.

Επειδή κι εμένα ξεκαθάρα σου λέω ότι δεν θα το αντέξει η ψυχή μου να με κατηγορίες μετά ότι σου χάλασα την έκπληξη και να με βγάλουν μετά από την πόλη με πίσσα και πούπουλα, καλό θα ήταν να σταματήσεις τώρα την ανάγνωση. Μην ανησυχείς, εδώ στο Sportime.gr θα βρεις άρθρα που αφορούν από τον καιρό μέχρι τα media. Οπότε δεν πρόκειται να μείνεις παραπονεμένος.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως το La Casa De Papel (ή όπως είναι γνωστό στην χώρα μας “Η τέλεια ληστεία” έχει ως σειρά μία πολύ ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή. Είναι από τις λίγες σειρές με δύο φινάλε. Ένα στην δεύτερη σεζόν κι ένα στην πέμπτη.

 

Αφού το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

Η σειρά από τότε που γύρισε για την τρίτη σεζόν της, ενώ στα βασικά χαρακτηριστικά της είναι ίδια, έχει ορισμένες μικρές διαφορές. Μια από αυτές την οποία αδυνατώ να ερμηνεύσω είναι το ότι πλέον στην σειρά δεν έχουμε ούτε έναν θάνατο άντρα χαρακτήρα.

Και οκ στην αρχή με τον ψεύτικο θάνατο της Ρακέλ και τον τραυματισμό της Ναϊρόμπι,είπα ναι,έγινε για το sock value. Είναι πολύ σημαντικό το sock value παιδιά. Το κατάλαβα από όταν ήμουν τριών και η γιαγιά μου. μου έλεγε παραμύθια.

Ιστορίες για να έχω μισάνοιχτο το στόμα και να με ταΐζει με την ησυχία της σπανακόρυζο.

Από τότε μέχρι σήμερα έχω καταλάβει καλά την σημασία τέτοιων τακτικών ιδίως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παρεμπιπτόντως σας τάιζαν κι εσάς με το ζόρι σπανακόρυζο ή μόνο έχω παιδικά τραύματα;

Μετά όμως η Ναϊρόμπι πέθανε.

Ώπα τα πράγματα είναι πολύ πολύ σοβαρά.

Και τελικά οδηγηθήκαμε στον θάνατο της Τόκιο.

Έτσι για το κερασάκι στην τούρτα.

Και ρωτάω εγώ τώρα; Πώς γίνεται να ζουν χαρακτήρες όπως ο Αρτουρίτο που αν η σειρά ήταν ρεαλιστική θα έπρεπε να είχε πεθάνει 28 φορές από την αρχή μέχρι τώρα και τελικά καταλήξαμε να πεθαίνουν η Ναϊρόμπι και η Τόκιο.

Το λες και άδικο.

Ειδικά αν βάλουμε ξανά στο μυαλό μας ότι άτομα όπως ο Γανδία ζουν και βασιλεύουν.

Κι όχι μόνο ζουν,  αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να παίζουν “Κάστρα και πολιορκητές” με ρουκέτες μέσα στην τράπεζα.

Ελπίζω στο δεύτερο μέρος της σεζόν να γίνουν λίγο πιο ορθολογικά πράγματα που θα εξυπηρετούν το σενάριο και όχι μόνο θάνατοι (ή έστω ψεύτικοι θάνατοι) πρωταγωνιστριών.

Όχι τίποτα άλλο, είμαι μεγάλος άνθρωπος πια, πονάει η μέση μου. Δεν είμαστε για τέτοια τώρα. Το νου σας κύριοι σεναριογράφοι

Διαβάστε επίσης:

La Casa De Papel season 5 spoilers: Ότι θες να μάθεις για την νέα σεζόν!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μίλτος Τσιμπούκης

Ο Μίλτος Τσιμπούκης, είναι 32 Μαρτίων και ναι, αυτό είναι το πραγματικό του επώνυμο. (Αν χρειαστεί δείχνει και ταυτότητα) Αγαπά πολύ το gaming, τα anime, τα manga, τις σειρές και τα βιβλία φαντασίας. Συχνάζει συνήθως στο Sportime Kids αλλά και στο Sportime.gr. επίσης το ότι γράφει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Επομένως μην πείτε ότι δεν ξέρατε... Τα λέμε στο διαδίκτυο!