×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Νίκος Κουρής: «Έχω πρόβλημα υγείας και το λέω πρώτη φορά» (vid)


    Γεωργία Τσιαρλή

Νίκος Κουρής: «Έχω πρόβλημα υγείας και το λέω πρώτη φορά» (vid)


Για το μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μίλησε ο Νίκος Κουρής, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που ήταν καλεσμένος.

Ο γνωστός ηθοποιός, άνοιξε την καρδιά του για πρώτη φορά και επέλεξε να αναφέρει ότι είναι διαβητικός, κάτι που έμαθε από τα 13 του.

Από τότε όπως αναφέρει, η ζωή του είναι μία μαθητική εξίσωση, κάτι με το οποίο έχει μάθει να ζει εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Δανάη Μιχαλάκη: «Ποιος είπε ότι η Δρόσω θα μείνει έγκυος από τον Νικηφόρο;» (vid)

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Κουρής:

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι…

Ήταν τότε με το Chernobyl. Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει. ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα.

Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Η ζωή μου είναι μια μαθηματική εξίσωση.

Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram