×

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σε απολογία ο Παπαθεοδώρου και πρόστιμο από το ΕΣΡ


    Αλέξανδρος ΚωτάκηςΣε ακρόαση, με έγγραφο υπόμνημα ενώπιον του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κλήθηκε ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου. Αφορμή όσα ο γνωστός δημοσιογράφος είπε στην εκπομπή της Κυριακής «Total Football» του Open TV.

Η επίμαχη ατάκα όπως επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο είναι η εξής: «…οι διαιτητές, όχι όλοι, ας πούμε οι περισσότεροι, είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά συμπλέγματα σε ορισμένα πράγματα, είναι άνθρωποι που θέλουν bullying σε ορισμένες περιπτώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αφορά την κλήση του Β. Παπαθεοδώρου

«Κλήση σε ακρόαση» εντός έξι (6) ημερών, υποβάλλοντας σχετικό έγγραφο υπόμνημα ενώπιον του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επιδόθηκε στον δημοσιογράφο (αθλητικό συντάκτη), Βασίλειο Παπαθεοδώρου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 1 και 2 του ν. 4326/2015, όπου προβλέπονται τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nova: Αγωγή κατά του SDNA για δημοσιεύματα αναφορικά με το VAR

«1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον αθλητισμό, όπως και κάθε αθλητικός φορέας, οφείλει να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού, εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων.

2. Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή με την ονομασία «TOTAL FOOTBALL», που μεταδόθηκε στις 6-10-2019 από τον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN BEYOND», σχολιάζοντας διαιτητικές αποφάσεις ποδοσφαιρικών αγώνων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 5/6-10-2019, ο Βασίλειος Παπαθεοδώρου ανέφερε επί λέξει: «…οι διαιτητές, όχι όλοι, ας πούμε οι περισσότεροι, είναι άνθρωποι που έχουν βαθειά συμπλέγματα σε ορισμένα πράγματα, είναι άνθρωποι που θέλουν bullying σε ορισμένες περιπτώσεις…»

Η Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), δυνάμει του υπ’ αριθ. πρωτ. 3463/8-10-2019 εγγράφου της, εισηγήθηκε την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, επειδή η εν λόγω δήλωση συνιστά ευθεία παρότρυνση σε πρόκληση επεισοδίων και εν γένει φαινομένων σχετιζόμενης με τον αθλητισμό βίας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημέρωσε σχετικά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), βάσει της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σε περιπτώσεις στις οποίες οι παραπάνω πράξεις ή ενέργειες λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός ενημερώνει το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλέορασης, ώστε αυτό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και πέραν των λοιπών προβλεπομένων κυρώσεων, να επιβάλλει πρόστιμα» -από πέντε χιλιάδες (5.000) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ στους υπεύθυνους ιδιοκτήτες ή εκδότες ή διαχειριστές των υπαίτιων Μέσων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καλεί ακόμα μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής, σε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν στην ασφάλεια στα γήπεδα και στην πρόκληση ή την αντιμετώπιση της βίας, είναι η μοναδική οδός αναβάθμισης του ποδοσφαίρου.

Η Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα το εφαρμόσει απαρέγκλιτα χωρίς διακρίσεις. Αναμένει και από τους λοιπούς φορείς και όργανα του αυτοδιοικούμενου ποδοσφαίρου να πράττουν αδιακρίτως το ίδιο, με «δυσμενείς δηλώσεις» και λοιπές ενέργειες οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των πειθαρχικών τους οργάνων.

Μοναχά ενωμένοι, στη συνεπή και διαρκή δράση για αλλαγή των παθογενειών και της στρεβλής νοοτροπίας, θα δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες προόδου που αναμένουν οι φίλαθλοι για να επιστρέψουν στα γήπεδα και να αγκαλιάσουν ξανά το λαοφιλέστερο άθλημα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram