MEDIA

Tik Tok: Γι’ αυτό ο Αμερικανικός στρατός το θεωρεί απειλή για τους στρατιώτες του

Το TikΤok έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο δεν είναι και τόσο ακίνδυνη.
Tik Tok: Γι’ αυτό ο Αμερικανικός στρατός το θεωρεί απειλή για τους στρατιώτες του

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες επισκέπτονται το Tik Tok σε μηνιαία βάση, ωστόσο όπως παραδέχονται δυο γνωστές εταιρείες ασφαλείας η πλατφόρμα δεν είναι και τόσο ακίνδυνη όσο φαίνεται.

Μάλιστα αν κανείς χρησιμοποιεί Android η απειλή είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Αμερικανικός στρατός το θεωρεί απειλή για τους στρατιώτες του.

Πιο συγκεκριμένα το Tik Tok που ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό ByteDance έχει αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο παρελθόν. Ήταν το 2019, όταν ο αμερικανικός στρατός θεώρηση την εφαρμογή απειλή, απαγορεύοντας με αυτόν τον τρόπο, την ύπαρξη της πλατφόρμας στα κινητά στρατιωτών.

Επιπλέον το 2020, ένα μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) προέτρεψε τα στελέχη της Google και της Apple να αφαιρέσουν εντελώς την εφαρμογή από τα καταστήματα εφαρμογών τους.

Αν και η εταιρεία παραδέχτηκε ότι οι υπάλληλοί στη Κίνα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του TikTok των Αμερικανών χρηστών, εξήγησε ότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει πρώτα έγκριση από την ομάδα ασφαλείας στις ΗΠΑ.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την CFIUS να θέσει την TikTok υπό έλεγχο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Εν τω μεταξύ, το TikTok έχει αναπτύξει διάφορες βελτιώσεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν την προστασία του νεότερου κοινού του μέσω σχετικού update που κυκλοφόρησε 2021.

Σύμφωνα με το slashgear, το να πιέσουν οι αρχές την ByteDance να πουλήσει το Tiktok, αποτελεί το λιγότερο ένα δύσκολο εγχείρημα. Μια λύση, είναι απλά οι χρήστες να αφαιρέσουν την εφαρμογή από το Android. Γιατί όμως μόνο το Android; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το οικοσύστημα του Android είναι λιγότερο ενοποιημένο σε σχέση με το iOS της Apple.

Σημαντική η αναφορά και της εταιρείας ασφαλείας Norton εξήγησε ότι η ανοικτή φύση του Android, μπορεί να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα περισσότερο ευπαθές στο exploit, σε αντίθεση με τον πιο κλειστό χαρακτήρα του iOS. Επιπροσθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, το κάνει ελκυστικό σε διαδικτυακούς εγκληματίες.

Μάλιστα κάτι ανάλογο υποστηρίζει και η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky, η οποία ισχυρίζεται ότι το Android έχει σημαντικό θέμα με την ασφάλεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tik Tok: Γι’ αυτό ο Αμερικανικός στρατός το θεωρεί απειλή για τους στρατιώτες του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.