Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: Επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, καθώς η ΕΡΤ εξασφάλισε την Deluxe Remastered Edition της ιστορικής παραγωγής.

Η κλασική σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και θα μεταδίδεται κάθε μέρα στις 19:00.

Η ιστορική τηλεοπτική παραγωγή κάνει come back σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ επεξεργάστηκαν τις νέες κόπιες, ώστε να μην μεταδοθούν με υπότιτλους, αλλά με το αυθεντικό ντουμπλάζ και τις φωνές που αγάπησαν οι τηλεθεατές της χώρας.

Δηλαδή του Χρήστου Τσάγκα, του Ντίνου Καρύδη, της Ματίνας Καρρά, της Έφης Πίκουλα, της Αλεξίας Ασκαρίδου και τόσων άλλων γνωστών ηθοποιών.

Η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει και τους 9 κύκλους με 212 επεισόδια.

Δυο λόγια για τη σειρά

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» είναι αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά με στοιχεία της Άγριας Δύσης, με κεντρικό θέμα μια οικογένεια που ζούσε σε φάρμα στο Walnut Grove.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 11 Σεπτεμβρίου του 1974 και ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 1983, σε 9 κύκλους.

Η σειρά είναι προσαρμογή των βιβλίων Little House της Λόρα Ίνγκαλς Γουάιλντερ που γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έγιναν best-seller.

Πρωταγωνιστές

-Μάικλ Λάντον ως Τσαρλς Ίνγκαλς (Τζο στην Ελληνική μεταγλώττιση): Ο πατέρας της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ στην τηλεοπτική σειρά «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι».

-Μελίσα Γκίλμπερτ ως Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ: Η κόρη του Τσαρλς Ίνγκαλς.

-Κάρεν Γκράσλ ως Καρολάιν Ίνγκαλς: Η μητέρα της Λόρα.

-Μελίσα Σου Άντερσον ως Μέρι Ίνγκαλς: Η μεγάλη αδερφή της Λόρα.

-Λίντσεϊ Γκρίνμπους ως Κάρι Ίνγκαλς: Η μικρή αδερφή της Λόρα.

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» εξερευνά και περιγράφει θέματα που αφορούν την υιοθεσία, αλκοολισμό, φτώχεια, πεπρωμένο, προκατάληψη, αλλά και το ρατσισμό.

Κάποιες από τις πλοκές στρέφονται γύρω από τα προβλήματα της εξάρτησης των ναρκωτικών (μορφίνη), λευχαιμία, παιδική κακοποίηση, καθώς ακόμα και με βιασμό.

Η σειρά θεωρείται δραματική, παρόλα αυτά έχει και πολλά κωμικά στοιχεία.