×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τσέρνομπιλ: Το αριστούργημα που… έφαγε το Game Of Thrones!


Μιχάλης Γκιουλένογλου

Τσέρνομπιλ: Το αριστούργημα που… έφαγε το Game Of Thrones!


Τσέρνομπιλ: 26 Απριλίου 1986. Αν η ημερομηνία δεν σας λέει έστω και κάτι, μάλλον δεν το ζήσατε. Στις 26 Απριλίου του 1986 έγινε το πυρηνικό ατύχημα στην πόλη του Τσέρνομπιλ. Μέρος της τότε Σοβιετικής Ένωσης, στο έδαφος της Ουκρανίας.

Εκείνη η ιστορία, μετά από 33 χρόνια βρήκε τον δρόμο στη μικρή οθόνη. Ουχί σαν μία ταινία τρόμου ή αποκάλυψης. Αλλά μία σειρά με τη… σφραγίδα του HBO.

Της εταιρίας που είχε την… ευθύνη για το θαύμα του Game Of Thrones.

Kαι μάλλον η σειρά που αφορά τα πραγματικά γεγονότα της καταστροφής μιάς ολόκληρης πόλης είναι το νέο… διαμάντι του HBO.

Δεν το λέμε εμείς (μολονότι η σειρά των μόλις πέντε επεισοδίων τα… σπάει), αλλά το IMDB.

Μία από τις πιο έγκυρες ιστοσελίδες που ασχολείται με τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές. Και ταυτόχρονα, μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων αναφορικά με τηλεόραση και κινηματογράφο.

Τι έκανε το Τσέρνομπιλ;

Κατέγραψε γενική βαθμολογία 9.6 και αυτή τη στιγμή είναι η σειρά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Πάνω και από το Game of Thrones (9.3), πάνω και από το επικό Band of Brothers (9.5).

Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη μεγάλη διαφορά. Το επεισόδιο του Game of Thrones, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, με τη μεγαλύτερη βαθμολογία είναι το «Battle of the bastards». Το 9ο επεισόδιο του 6ου κύκλου και πήρε 9.9!

Το Τσέρνομπιλ, με το 5ο επεισόδιο του κύκλου, κατάφερε κάτι μοναδικό: 10/10. Η… Νάντια Κομανέτσκι των τηλεοπτικών σειρών σε ολόκληρο το μεγαλείο της!

Τι πραγματεύεται, όμως, το Τσέρνομπιλ;

Την πυρηνική καταστροφή στο Πρίπιατ. Από την έκρηξη στον αντιδραστήρα και την αργή αντίδραση των Σοβιετικών, μέχρι τη διαχείριση της κρίσης από τον τότε ηγέτη των Σοβιετικών, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Με τον ηθοποιό που τον ενσαρκώνει (τον Ντέιβιντ Ντένσικ) να έχει μεταμορφωθεί και να είναι ολόιδιος ο «Γκόρμπι».

Και τρεις χαρακτήρες να μάχονται να αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:Τελευταία Νέα