Τζένη Μπότση για Πέτρο Φιλιππίδη: «Τον είδα ξαφνικά στο δρόμο και με έπιασε κρίση πανικού»

Συγκλόνισε με όσα ανέφερε η Τζένη Μπότση για τον Κώστα Σπυρόπουλο στη σημερινή της συνέντευξη στο «Πρωινό».

Η Τζένη Μπότση βρέθηκε σήμερα Δευτέρα καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και συνομίλησε με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Τα όσα είχε να αποκαλύψει για την σεξουαλική παρενόχληση την οποία δέχτηκε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο στο παρελθόν δεν άφησαν κανένα ανεπηρέαστο. Οι λεπτομέρειες των όσων πέρασε ανατριχιάζουν με τη Φαίη Σκορδά να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της με όσα άκουσε.

Όταν η συζήτηση ξεκίνησε για το κίνημα MeToo, η Τζένη Μπότση αναφέρθηκε και στις δικές τις καταγγελίες.

Αρχικά η ίδια τόνισε πως πιστεύει ότι όλο αυτό είναι κάτι φυλετικό, αλλά κάτι το οποίο πηγάζει από τη δύναμη της εξουσίας. Η ίδια πιστεύει ότι οι άνθρωποι που έχουν εξουσία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν εις βάρος άλλων.

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για την ίδια ήταν να πει το όσα έγιναν στους γονείς της καθώς φοβόταν ότι αν τους μιλήσει η μητέρα της δε θα την άφηνε να ξαναπαίξει στο θέατρο. Όπως ανέφερε μία μέρα πριν κάνει την καταγγελία το αποκάλυψε στους γονείς της. Δεν τους είπε λεπτομέρειες πέρα από το ποιος ήταν αυτός που την παρενόχλησε. Τις λεπτομέρειες τις έμαθαν στη συνέχεια αυτοί από την τηλεόραση.

Οι γονείς της συγκινήθηκαν όταν έμαθαν τι είχε γίνει. Η μητέρα της μάλιστα της ζήτησε συγνώμη κάτι που έκανε τη Τζένη Μπότση να θυμώσει. Η ίδια ήξερε πως δε φταίει εκείνη σε τίποτα και ότι έκανε το έκανε με αγάπη.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι στην αρχή θεωρούσε πως μόνο σε αυτήν είχε συμβεί ότι συνέβη….και φοβόταν να μιλήσει. «Δεν πίστευα ότι είχα προκαλέσει, αλλά φοβόμουν μην μου ξανασυμβεί. Φοβόμουν τον ίδιο άνθρωπο μην μου το ξανακάνει ή μου κάνει κάτι άλλο.», είπε χαρακτηριστικά.

Μία ακόμη συγκλονιστική αποκάλυψη ήταν οι κρίσεις πανικού που έπαθε κατά καιρούς όταν τον είδε μπροστά της μετά το περιστατικό.

«Όταν τον έβλεπα ξαφνικά στον δρόμο πάθαινα τρόμο και κρίσεις πανικού. Έφευγα μακριά. Πάντα στις δουλειές μου όταν ερχόταν η στιγμή για τις επίσημες πρεμιέρες έλεγα δεν θέλω να έρθει αυτός. Το έθετα ως όρο. Οι συνάδελφοί μου έλεγαν ότι επαναλάμβανα “γιατί;”. Γιατί δεν μπορούσα να το ξεπεράσω μετά από τόσο καιρό και ακόμη με τάραζε; Τα ξέρανε από κάποια στιγμή και μετά. Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες και τώρα φτάσαμε 21. Το ίδιο μοτίβο…»

(Λόγω κεκτημένης ταχύτητας αναφέρθηκε το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος όμως δεν σχετίζεται με την καταγγελία της αγαπημένης ηθοποιού και ζητούμε συγνώμη.)