Χρυσοχοΐδης προς όσους παρακινούν μετανάστες να μην πάνε στο Καρά Τεπέ: «Θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες

Αυστηρό μήνυμα σε όσους παρακινούν τους μετανάστες να μην πάνε στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ, έστειλε από τη Λέσβο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα προς όσους παρακινούν τους μετανάστες να μην προσέρχονται στη νέα δομή που φτιάχνεται στο Καρά Τεπέ, έστειλε από τη Λέσβο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «… η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό», και συμπλήρωσε: «τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στη Λέσβο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας τόσο των μεταναστών όσο και των κατοίκων του νησιού.

Σημείωσε, τέλος, ότι στη νέα δομή οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι εξαιρετικές και κάλεσε τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο να προσέλθουν να εξεταστούν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για Covid-19 και στη συνέχεια να εγκατασταθούν στη νέα δομή.

Όλα αυτά την ώρα που οι ΜΚΟ και αλληλέγγυοι συνεχίζουν τον ύποπτο ρόλο τους δημιουργώντας κλίμα έντασης και παρακινώντας τους μετανάστες για διάφορες παράνομες ενέργειες.

Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι οι ΜΚΟ αποκομίζουν μεγάλα οικονομικά κέρδη από το μεταναστευτικό. Επιπλέον αρκετές εξ αυτών έχουν συνδέσει το όνομα τους ως συνεργοί των διακινητών που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες προς την Ελλάδα.