×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελλάδα: Αναχώρησαν για τη Γερμανία 101 πρόσφυγες – Σε πόσους έχει αναγνωριστεί άσυλο (vid)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ελλάδα: Αναχώρησαν για τη Γερμανία 101 πρόσφυγες – Σε πόσους έχει αναγνωριστεί άσυλο (vid)


Ως τώρα είχαμε συνηθίσει η χώρα μας να δέχεται ορδές προσφύγων και μεταναστών (στην πλειοψηφία τους παράνομοι) οι οποίοι παρέμεναν επί χρόνια εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα. Με τον ελληνικό λαό να βιώνει βεβαίως καθημερινά τις συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα κάτι φαίνεται να κινείται επιτέλους και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής (16/10) αναχώρησαν για τη Γερμανία 101 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από το Ελευθέριος Βενιζέλος στο πλαίσιο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Πρόκειται για οικογένειες προσφύγων από ελληνικά νησιά οι οποίες έχουν λάβει άσυλο. Συνολικά η Γερμανία έχει δεχθεί να υποδεχθεί από την Ελλάδα 1.553 πρόσφυγες, δηλαδή άλλους 1452.

Αυτή τη στιγμή στην χώρα μας βρίσκονται 82 χιλιάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (δηλαδή άνθρωποι στους οποίους έχει δοθεί άσυλο) και άλλοι 92 χιλιάδες μετανάστες αιτούντες άσυλο.

Επίσης από την Ελλάδα έχουν γίνει πτήσεις και για Γαλλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, ενώ μία πτήση ακόμη για Γερμανία αναμένεται στα τέλη του Οκτώβρη.

Τα παραπάνω είναι ένα βήμα προκειμένου η χώρα μας να «αποσυμφορηθεί» από τις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται εδώ και χρόνια στην επικράτειά της.

Σίγουρα χρειάζονται πολλά παραπάνω βήματα καθώς αυτοί οι μικροί αριθμοί προσφύγων που αναχωρούν και ο αργός ρυθμός που η όλη διαδικασία γίνεται προκαλεί ερωτηματικά για το πότε η κατάσταση θα καλυτερεύσει πραγματικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζΤελευταία Νέα