menu

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι σε πάρκινγκ ψυχών» έλεγε το 2017 – «Θα έχουμε μόνιμες δομές στα νησιά» είπε χθες στη ΔΕΘ! (vid)

Παντελής Λαμψιώτης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι σε πάρκινγκ ψυχών» έλεγε το 2017 – «Θα έχουμε μόνιμες δομές στα νησιά» είπε χθες στη ΔΕΘ! (vid)

Μεγαλείο διγλωσσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού το 2017 δήλωνε πως δεν θα ανεχτεί αποθήκες ψυχών στα νησιά και στη ΔΕΘ μίλησε για μόνιμα κέντρα υποδοχής!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φτερό στον άνεμο έγιναν οι προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό, αφού άλλα έλεγε το 2017 και εντελώς τα αντίθετα είπε στη Δ.Ε.Θ προς τους νησιώτες, ενημερώνοντας τους πως οι δομές υποδοχής μεταναστών ήρθαν για να… μείνουν.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο πάρκινγκ ψυχών με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας».

Αυτά τα λόγια προήλθαν από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόλις το 2017, στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όταν από το Ξενοδοχείο «Χανδρής», είχε χαρακτηρίσει ως αναγκαία μόνο τα προαναχωρησιακά κέντρα και όχι τα κέντρα υποδοχής.

Αυτό είναι το σχετικό βίντεο από το 2017, με τη δήλωση του νυν Πρωθυπουργού και τότε προέδρου της ΝΔ:

Τα χρόνια όμως πέρασαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός και οι υποσχέσεις όχι απλά έμειναν στα λόγια, άλλα η παρούσα κυβέρνηση εφάρμοσε ίσως την πιο σκληρή και άτεγκτη πολιτική στο να μετατρέψει νησιά και ενδοχώρα σε αποθήκες ψυχών της Ευρώπης.

Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε εντολή για να αποβιβαστούν στρατοί από ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο, για να χτυπηθούν αλύπητα οι κάτοικοι που αντιδρούσαν για την αφόρητη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στα νησιά, με ανεξέλεγκτες εισροές μεταναστών και διάφορες ΜΚΟ να λειτουργούν εις βάρος των νησιωτών και να θησαυρίζουν από τη λαθρομετανάστευση.

Ένας πολιτικός που δήλωνε πως δεν θα ανεχτεί να γίνουν πάρκινγκ ψυχών τα νησιά, έχτισε τις μεγαλύτερες δομές που έχουν γίνει ποτέ και εφάρμοσε βία και καταστολή σε όσους αντιδρούσαν.

Η φοβερή αντίθεση στα λόγια του παρελθόντος και στις πράξεις του παρόντος, φάνηκε με τον πιο θλιβερό τρόπο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός, στα πλαίσια της 85ης ΔΕΘ.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το μεταναστευτικό, και συγκεκριμένα για το σοβαρό θέμα των εισροών από το Αφγανιστάν άλλα και κατά πόσο είναι έτοιμες οι κοινωνίες των νησιών να αντέξουν ένα μεγάλο μεταναστευτικό κύμα, ο πρωθυπουργός φρόντισε να… «κόψει τον βήχα» των πολιτών που αντιδρούν, με το καλημέρα:

«Στα πέντε νησιά θα έχουμε μόνιμες δομές. Και φυσικά θέλω να θυμίσω ότι το αντιστάθμισμα είναι ότι τα πέντε νησιά έχουν χαμηλότερο Φ.Π.Α., τον οποίο έχουμε πια διασφαλίσει για όσο θα υπάρχουν δομές υποδοχής προσφύγων στα νησιά. Άρα υποδομές, σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα, έχουμε.» (12/9/2021).

Ιδού και το σχετικό βίντεο:

To «δεν θα ανεχθούμε πάρκινγκ ψυχών», έγινε… «σε πέντε νησιά θα έχουμε μόνιμες δομές» γιατί έτσι μας (τους) αρέσει, και ας το… χωνέψουν οι νησιώτες. Άλλωστε – όπως εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης – μειώσαν τον Φ.Π.Α., οπότε ας μην… διαμαρτύρονται. Μια κυβίστιση επικών διαστάσεων, μέσα σε 5 μόλις χρόνια.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει καμία σημασία αν σε λίγα χρόνια σε αυτά τα νησιά υπάρξει σοβαρή πληθυσμιακή αλλοίωση, ή αν οι μετανάστες ξεπεράσουν σε αριθμό και τους ίδιους τους κατοίκους, δημιουργώντας συνθήκες απειλής της εθνικής ασφάλειας. Οι αντοχές της «τοπικής κοινωνίας» και της «τοπικής οικονομίας» για τις οποίες μιλούσε το 2017, φαίνεται πως σταμάτησαν να τον απασχολούν. Τώρα οι νησιώτες θα πρέπει να μην αντιδρούν και να λένε και ευχαριστώ που έχουν μειωμένο Φ.Π.Α…

 

Δημοφιλη Αρθρα