Λέσβος

Νέο επεισοδιακό σκηνικό εκτυλίχθηκε στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και μικρά παιδιά – Μετανάστες όρμησαν σε βαν για να εξασφαλίσουν λίγο νερό. Παρόλο που μέλη των ΜΚΟ τούς εξηγούσαν ότι υπάρχει φαγητό και νερό για όλους, όταν έφτασαν τα βαν με το νερό, οι μετανάστες όρμησαν σε αυτά. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το...

Νέο επεισοδιακό σκηνικό εκτυλίχθηκε στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και μικρά παιδιά – Μετανάστες όρμησαν σε βαν για να εξασφαλίσουν λίγο νερό.

Παρόλο που μέλη των ΜΚΟ τούς εξηγούσαν ότι υπάρχει φαγητό και νερό για όλους, όταν έφτασαν τα βαν με το νερό, οι μετανάστες όρμησαν σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα στησίματος σκηνών για 2.500 ανθρώπους, ενώ εκτιμάται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των μεταναστών στον προσωρινό καταυλισμό, στο Καρά Τεπέ, όπου θα στεγασθούν όσοι βρίσκονταν στη Μόρια.

Οι μετανάστες υποβάλλονται σε rapid test για τον κορoνοϊό προτού μπουν στη νέα δομή, ενώ ένας από αυτούς διαπιστώθηκε θετικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μόρια: Καζάνι που βράζει η Λέσβος – Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και ΕΛ.ΑΣ.

Όσοι δικαιούνται άσυλο θα μεταφέρονται σταδιακά εκτός Λέσβου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ των Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάστασή τους στον προσωρινό καταυλισμό.

Οι Αφγανοί που είναι και η μεγαλύτεροι «κοινότητα» που διαβιούσε στη Μόρια (περίπου οι 3 στους 4) εκτιμάται ότι επιχειρούν να ασκήσουν πίεση μέσω της δημοσιότητας από τα διεθνή ΜΜΕ, ώστε να πετύχουν να μεταφερθούν στην Αθήνα. Η απόφαση βέβαια, είναι να μην φύγει κανείς, εκτός κι αν δικαιούται άσυλο. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, η μεταφορά θα γίνει αφού προηγηθεί τεστ για αρνητικό και εφόσον αυτό βγει αρνητικό.

Εκτιμάται ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν στηθεί οι σκηνές για το σύνολο των μεταναστών και προσφύγων που ζούσαν στη Μόρια και ήταν περίπου 12.700 τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.

Μετά τις 11, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ ομάδας μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, με τους πρώτους να ξεκινούν πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών.

Πηγή: protothema.gr