×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Λέσβος: Έρχονται έργα αποκατάστασης από τις συνέπειες του μεταναστευτικού


Λευτέρης Παυλίδης

Λέσβος: Έρχονται έργα αποκατάστασης από τις συνέπειες του μεταναστευτικού


Σύσκεψη με τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έγινε έπειτα από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Beate Gminder και των συνεργατών της, παρουσία του Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη και στελεχών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Στρατή Τζιμή και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακίρη.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Παπαχριστοφόρου και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου, Τάσος Μπαλής.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί προ μίας εβδομάδας με την κα Gminder στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, κατά την οποία συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις του Δήμου Μυτιλήνης, που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού προβλήματος στον Δήμο και τους δημότες του.

Δεδομένης της σοβαρότητας της προετοιμασίας της όλης παρουσίασης από τον Δήμο Μυτιλήνης κατά την συνάντηση αυτή, η Ευρωπαϊκή Ομάδα Δράσης για τη Λέσβο που συστήθηκε πρόσφατα και επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την Προεδρία της κ. Gminder, θεώρησε αναγκαία την άμεση επανάληψη της επίσκεψης της στην Λέσβο με το επιτελείο της, για να συζητηθούν πλέον εκτενώς οι προτάσεις και το σχέδιο δράσης που κατέθεσε ο Δήμος Μυτιλήνης στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Για τον λόγο αυτόν έγινε παρουσίαση συγκεκριμένου καταλόγου μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στο Δήμο Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 €, που σχετίζονται με έργα αποκατάστασης από τις συνέπειες του μεταναστευτικού στις υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου Μυτιλήνης.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί την απαρχή για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μελλοντικές παρεμβάσεις και έργα που πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Μυτιλήνης, για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην ζωή των πολιτών και των υποδομών του Δήμου μας.

Όπως επί λέξει ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στην ομιλία του: «Είναι χρέος μας να βρούμε δημιουργικούς τρόπους αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής, δουλεύοντας σκληρά για την ανοικοδόμηση του Δήμου μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras