×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μεταναστευτικό – Κορονοιός: «Η Κυβέρνηση είναι απλή εντολοδόχος της Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδας»


Sportime Team

Μεταναστευτικό – Κορονοιός: «Η Κυβέρνηση είναι απλή εντολοδόχος της Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδας»


Το μεταναστευτικό στην εποχή του κορονοϊού.

Με μία πρόχειρη ανάγνωση των γεγονότων, η λοίμωξη από κορωναϊό όχι μόνο σηματοδότησε πρωτοφανείς για τα χρονικά εξελίξεις σε επίπεδο κοινωνικών συμπεριφορών, πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων, αλλά και σε επίπεδο γεωπολιτικής όπως αυτή εκφράζεται τα τελευταία χρόνια μέσα και από το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Ας κάνουμε μία σύντομη αναδρομή των πρόσφατων εξελίξεων στο θέμα αυτό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, παρακολουθήσαμε ομολογουμένως με αγωνία, την απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιβάλλει την κατασκευή νέων κλειστών δομών φύλαξης μεταναστών στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο.

Οι τοπικές κοινωνίες εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επίταξη γης και τη δημιουργία κλειστών δομών εμπράκτως εμπόδισαν τα έργα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση για να «επιβάλλει» δια της βίας το σχέδιό της έστειλε δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα την πρόκληση πρωτοφανών επεισοδίων με αποκορύφωμα την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον τραυματισμό περίπου 50 ανδρών των ΜΑΤ από κυνηγητικές καραμπίνες κατοίκων των νησιών.

Η Κυβέρνηση υπό τη γενική κατακραυγή αναδιπλώθηκε και απέσυρε τα ΜΑΤ από τα νησιά.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, σε μία ακόμα πράξη του μεταναστευτικού δράματος, καταγράφηκε η ενορχηστρωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει δια της βίας μετανάστες στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε το αυτονόητο, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Ε.Ε., έκλεισαν τα σύνορά μας με την Τουρκία και ανεστάλη κάθε υποβολή αιτήσεως ασύλου για 1 μήνα.

Σχετικά πρόσφατα ωστόσο, η Ελληνική Κυβέρνηση «υποχρεώθηκε» να αποσύρει την ΠΝΠ με την οποία αποκλείονταν οι συλληφθέντες λαθροεισβολείς, από τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ασύλου και παρέμεναν υπό κράτηση μέχρι να απελαθούν στις χώρες τους.

Αντί να επεκταθεί το μέτρο αυτό, της κοινής λογικής, επ’ αόριστον, πράγμα που ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρης, η Κυβέρνηση – υπό την «πίεση» της Ε.Ε. και με τη δικαιολογία της «επιστροφής στην κανονικότητα» – απέσυρε την εν λόγω ΠΝΠ, δίνοντας ξανά το πράσινο φως για νέες αφίξεις από την Τουρκία.

Ας σημειωθεί ότι μετά την προσπάθεια εισβολής από τον Έβρο, ανακοινώθηκε ότι η Ε.Ε. θα ενισχύσει την Ελλάδα με 700εκ. €.

Τελικά διευκρινίστηκε ότι μόνο τα 190εκ. €, θα στηρίξουν τους μετανάστες και τις δομές υποδοχής…

Το ενδιαφέρον δε των Ευρωπαίων είναι πράγματι «συγκινητικό», αν αναλογιστούμε, ότι ενώ στην Ελλάδα διαμένουν περισσότεροι από 5000 ανήλικοι μετανάστες, το Λουξεμβούργο θα δεχθεί όλους και όλους 12 και η Ελβετία άλλους 20!

Και η απίστευτα ενδοτική πολιτική στο μεταναστευτικό της Ελληνική Κυβέρνησης δεν σταματά εδώ.

Με απόφασή της τον Μάρτιο του 2020, έκανε αποδεχτή τη μεταφορά στην Κρήτη, όσων μεταναστών περισυλλέγονται από τα πλοία της πολυεθνικής δύναμης, που επιτηρούν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Ωστόσο, με αυτή την απόφαση-γκάφα της Κυβέρνησής μας, δημιουργήθηκε ένας ελκυστικός τόπος προορισμού -η όμορφη Κρήτη- για τους Αφρικανούς μετανάστες!

Ας σημειωθεί ότι η απάντηση τόσο της Ιταλίας όσο και της Μάλτας σε ανάλογη πρόταση για μεταφορά μεταναστών στο έδαφός τους ήταν αρνητική!

Και ερχόμαστε στο αποκορύφωμα.

Στις 16 Μαρτίου του 2020, η Ελληνική Κυβέρνηση επέβαλλε γενικό lock down λόγω του κορωναϊού.

Τα ΜΜΕ φρόντισαν να καλλιεργηθεί κλίμα πανικού μεταφέροντας με δραματικό τρόπο στις τηλεοπτικές οθόνες, τα ραδιόφωνα και το διαδίκτυο την απειλή του θανάτου και πιθανής εκατόμβης θυμάτων  και επικρότησαν τα υπερβολικά έως ακραία περιοριστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους, για να εφαρμόσει την πολιτική της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, την εγκατάσταση δηλαδή μεταναστών στην Ελληνική ενδοχώρα, αντίθετα με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Έτσι, στη διάρκεια της καραντίνας μεταφέρθηκαν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, χωρίς την παραμικρή υγειονομική προφύλαξη σε hot spots σε όλη τη Χώρα, δίχως να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από κανένα Έλληνα πολίτη.

Είναι φανερό ότι η κατ’ επίφασιν Ελληνική Κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη, είναι απλά εντολοδόχοι αλλότριων κέντρων και συμφερόντων και έχουν αποδεχθεί για την Πατρίδα μας το ρόλο της αποθήκης ανθρώπινων ψυχών, ακόμα και κατά την περίοδο υγειονομικών κρίσεων.

Οι συνέπειες αναμένονται οδυνηρές με την αλλοίωση πληθυσμού και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής που εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να επιχειρείται, με τη δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ιδιαίτερα δε σε ακριτικές περιοχές.

Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Συνδιοικητής της Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

http://www.koinwnia.com/

 

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras