Εκατοντάδες άτομα ζήτησαν από τους αρμόδιους το συντομότερο να δράσουν για τη Μόρια

Μετά από την πυρκαγιά στο camp των προσφύγων στη Mόρια της Μυτιλήνης και με τους πρόσφυγες να έχουν γίνει θύματα, συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης.

Εκατοντάδες άτομα συναντήθηκαν στο καντόνι της Bέρνης της Ελβετίας και ζήτησαν από τους αρμόδιους το συντομότερο να δράσουν για τη Μόρια.

Μετά από την διαμαρτυρία που έγινε στο καντόνι της Bέρνης πού είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας, μία μαζική διαδήλωση έγινε στους δρόμους της Bέρνης ενώ οι δρόμοι έκλεισαν για τα αυτοκίνητα.

Χιλιάδες άτομα συναντήθηκαν μπροστά στο κυβερνητικό κτίριο στην πλατεία Bundesplatz και διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα όπως «Πες το δυνατά με δυνατή φωνή-οι πρόσφυγες εδώ είναι καλοδεχούμενοι» και «Είμαστε όλοι αντικαπιταλιστές», ενώ έκαναν έκκληση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας να δεχθεί αμέσως όλους τους μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε ότι μετά από την πυρκαγιά στην Mόρια που ήταν το μεγαλύτερο κέντρο μεταναστών της Ευρώπης, περίπου 12.000 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά ζουν στους δρόμους.

Είκοσι εννέα οργανώσεις μεταξύ των οποίων η Διεθνής Aμνηστία, το κόμμα Seebrucke Shweis και οργανώσεις Black Lives Matter, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Εκκενώστε τώρα τα στρατόπεδα των προσφύγων», ενώ στις ομιλίες που έγιναν, μετανάστες που είχαν περάσει από τη Μόρια, τόνισαν τις απάνθρωπες συνθήκες στην Μυτιλήνη.

Πηγή: lesvosnews.net

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime