×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Καταγγελία – σοκ σε hot spot: Νεαρός Αφγανός βίασε 7χρονο στις Σέρρες


Βαγγέλης Λάσκαρης

Καταγγελία – σοκ σε hot spot: Νεαρός Αφγανός βίασε 7χρονο στις Σέρρες


Αντιμέτωποι με ένα φρικτό περιστατικό ήρθαν οι αστυνομικοί στις Σέρρες, στο οποίο εμπλέκεται μετανάστης από το Αφγανιστάν.

Ο 25χρονος Αφγανός φέρεται να βίασε 7χρονο παιδί στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο Κλειδί του Δήμου Σιδηροκάστρου.

Την καταγγελία φέρεται να έκανε συγγενής του παιδιού με αποτέλεσμα να συλληφθεί αμέσως ο 25χρονος, ενώ ο 7χρονος οδηγήθηκε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο των Σερρών.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον 25χρονο να είχε προχωρήσει σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και στο παρελθόν εις βάρος του 7χρονου.

Πηγή: diktyotv

Κλειδί: Πρόκειται για μια ανοιχτή Δομή στην οποία φιλοξενούνται περίπου 600 άτομα -134 παιδιά-, από 27 φυλές από διάφορα κράτη όπως Κονγκό, Πακιστάν, Αφγανιστάν, και έχουν όλοι αιτηθεί άσυλο.

Η Δομή φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο από ιδιωτική εταιρία security, από τρία άτομα σε κάθε μια από τις τρεις συνεχόμενες βάρδιες.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Δομή Σερρών ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δεν απέκλεισε να επισκεφθεί σύντομα τη συγκεκριμένη Δομή, για την οποία η συζήτηση είναι να μετεξελιχθεί σε κλειστό χώρο Προ.Κε.Κ.Α. (Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών).

Αυτή την ώρα τα έργα προχωρούν, τα κοντέινερ τοποθετούνται και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες περίφραξης.

Όσον αφορά την εκπαίδευση των παιδιών, ήδη γίνεται μια άτυπη εκπαίδευση από τον ΔΟΜ εντός της Δομής, και εξετάζεται εάν είναι εφικτό από φέτος τα παιδιά να πάνε σε σχολεία της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μεταναστευτικό – Όλες οι ειδήσεις

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα