×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μόρια: Στη Θεσσαλονίκη τα ασυνόδευτα παιδιά (vids-pics)


Λευτέρης Παυλίδης

Μόρια: Στη Θεσσαλονίκη τα ασυνόδευτα παιδιά (vids-pics)


Τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας μεταφέρθηκαν με τρεις πτήσεις τσάρτερ από τη Λέσβο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για δύο πτήσεις το βράδυ της Τετάρτης με 165 και 160 παιδιά και μια ακόμη το πρωί της Πέμπτης με άλλα 75 ασυνόδευτα παιδιά από τη Μόρια.

Όλες οι πτήσεις είχαν κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ενώ από εκεί τα παιδιά θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας. Στα παιδιά διενεργούνται τεστ κορονοϊού πριν αναχωρήσουν, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόρια: Τον γύρο του κόσμου έκανε η καταστροφή – Η αντίδραση των διεθνών ΜΜΕ

Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου θα συνοδεύσει και τα παιδιά. Η χρηματοδότηση είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο συντονισμός της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης. Σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ εξέφρασε την οδύνη του για την τραγική πυρκαγιά στη Μόρια.

Πρόσθεσε ότι έχει επιστρατεύσει ομάδα εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων διερμηνέων, για να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΔΟΜ στη Λέσβο και να υποστηρίξουν τις εργασίες εγκατάστασης σκηνών (mobile storage units), ως έκτακτο μέτρο στέγασης, σε συντονισμό με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras