MUST READ

Νέα κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με στρατηγική είσοδο στη Γερμανία

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεκτείνει τη δραστηριότητά του στα offshore πλοία μέσω της Capital Offshore με συμφωνία στη Γερμανία και τη Hayfin Capital.
Νέα κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με στρατηγική είσοδο στη Γερμανία

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του στη διεθνή ναυτιλία με μια νέα στρατηγική κίνηση στον κλάδο των offshore. Η Capital Offshore, θυγατρική του ομίλου Capital Maritime, απέκτησε το 50% της United Offshore Support, εταιρείας με έδρα το Leer της Γερμανίας, που ελέγχεται από τη Hayfin Capital Management με έδρα το Λονδίνο. Η συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδο του Έλληνα εφοπλιστή στην αγορά των πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων έργων, έναν τομέα που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη λόγω της άνθησης των θαλάσσιων αιολικών πάρκων και της ενεργειακής μετάβασης.

Η συνεργασία με την United Offshore Support περιλαμβάνει τη διαχείριση στόλου πλοίων τύπου anchor-handler, ενώ η διαχείριση των PSV της Capital Offshore μεταφέρεται πλέον στη γερμανική εταιρεία. Ο Μαρινάκης, που ίδρυσε την Capital Offshore στα τέλη του 2023, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο διεθνές κέντρο επιχειρήσεων με στόχο τη συνδυασμένη δραστηριότητα στη ναυτιλία, την ενέργεια και τα logistics.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ένδειξη της πρόθεσής του να διαφοροποιήσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό του, ενισχύοντας παράλληλα τη ναυτιλιακή του παρουσία στη βόρεια Ευρώπη. Η είσοδος της Capital Offshore στη γερμανική αγορά αναμένεται να λειτουργήσει ως βάση για μελλοντικές συνεργασίες σε εξειδικευμένα offshore projects.

Με πληροφορίες από το TradeWinds

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Γιατί η αναβάθμιση της Fitch στην Ελλάδα είναι πολιτικό μήνυμα – Δεν πληρoί καμία προϋπόθεση η Αθήνα

Γιατί η αναβάθμιση της Fitch στην Ελλάδα είναι πολιτικό μήνυμα – Δεν πληρoί καμία προϋπόθεση η Αθήνα

Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε BBB από τη Fitch δεν βασίστηκε σε οικονομικά κριτήρια αλλά σε γεωπολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ σύμφωνα με γεωστρατηγική ανάλυση.

Must Read
Must Read: Τέμπη: Η υπόθεση του «μπαζώματος» σε όσο το δυνατόν πιo απλά λόγια – Χωρίς καμία απόφαση ή υπογραφή

Τέμπη: Η υπόθεση του «μπαζώματος» σε όσο το δυνατόν πιo απλά λόγια – Χωρίς καμία απόφαση ή υπογραφή

Το «μπάζωμα» έγινε παράτυπα, χωρίς χαρτιά, άρα δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί ποιος ευθύνεται, ποιος το επέτρεψε.

Must Read
Must Read: Η μέρα που ο Χίτλερ αναγκάστηκε να χειροκροτήσει έναν μαύρο αθλητή

Η μέρα που ο Χίτλερ αναγκάστηκε να χειροκροτήσει έναν μαύρο αθλητή

Ο Χίτλερ ήθελε να δείξει την ανωτερότητα της Άριας φυλής, αλλά ένας νεαρός Αμερικανός από την Αλαμπάμα έκανε τον κόσμο να χειροκροτήσει κάτι πιο δυνατό από την προπαγάνδα.

Must Read
Must Read: Ο Πόλεμος του Ποδοσφαίρου που διήρκεσε εκατό ώρες και αποκάλυψε τις πιο βαθιές πληγές της Κεντρικής Αμερικής

Ο Πόλεμος του Ποδοσφαίρου που διήρκεσε εκατό ώρες και αποκάλυψε τις πιο βαθιές πληγές της Κεντρικής Αμερικής

Μια ποδοσφαιρική σπίθα πυροδότησε έναν πόλεμο που αποκάλυψε δεκαετίες κοινωνικής αδικίας, φτώχειας και πολιτικής έντασης στην Κεντρική Αμερική.

Must Read
Must Read: Οι πιο καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν την Ελλάδα από το 1500 έως το 1820 και οι μαρτυρίες που σώζονται από την Οθωμανική εποχή

Οι πιο καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν την Ελλάδα από το 1500 έως το 1820 και οι μαρτυρίες που σώζονται από την Οθωμανική εποχή

Από τη μεγάλη πλημμύρα του 1754 μέχρι την Κεφαλονιά του 1766 και το ναυάγιο του Mentor στα Κύθηρα, οι πιο καταστροφικές καταιγίδες της Οθωμανικής εποχής ζωντανεύουν μέσα από αρχεία και επιστημονικές έρευνες.

Must Read
Must Read: Ο Άγγλος που περιηγήθηκε στην Κρήτη το 1610 και κατέγραψε έναν λαό που δεν υποτασσόταν

Ο Άγγλος που περιηγήθηκε στην Κρήτη το 1610 και κατέγραψε έναν λαό που δεν υποτασσόταν

Ο Άγγλος George Sandys περιηγήθηκε στην Κρήτη το 1610 και κατέγραψε έναν λαό περήφανο, εργατικό και ανυπότακτο μέσα στη βενετσιάνικη κυριαρχία.

Must Read
ExtraTime: Πού διαφέρει η σκόνη της Γης που ξέρουμε με τη σκόνη της Σελήνης; Γιατί δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε με αυτή;

Πού διαφέρει η σκόνη της Γης που ξέρουμε με τη σκόνη της Σελήνης; Γιατί δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε με αυτή;

Η σκόνη της Σελήνης δεν είναι απλώς χώμα. Είναι ένα τοξικό, αιχμηρό και υπερλεπτό υλικό που απειλεί την υγεία και τον εξοπλισμό των αστροναυτών.

ExtraTime
Must Read: Ο Έλληνας που αρνήθηκε να υποκύψει στους ληστές και έγινε σύμβολο μιας εποχής γεμάτης αντιφάσεις

Ο Έλληνας που αρνήθηκε να υποκύψει στους ληστές και έγινε σύμβολο μιας εποχής γεμάτης αντιφάσεις

Σκαρλάτος Σούτσος, ο Έλληνας που αντιστάθηκε στους ληστές του Δήλεσι αλλά πλήρωσε το τίμημα μιας εποχής γεμάτης πολιτικά πάθη και εθνικές κρίσεις.

Must Read
Must Read: Η μέρα που ο Kim Jong-il παραδέχτηκε ότι πράκτορες της Βόρειας Κορέας απήγαγαν Ιάπωνες πολίτες

Η μέρα που ο Kim Jong-il παραδέχτηκε ότι πράκτορες της Βόρειας Κορέας απήγαγαν Ιάπωνες πολίτες

Το 2002 ο Kim Jong-il παραδέχτηκε ότι η Βόρεια Κορέα απήγαγε Ιάπωνες πολίτες τις δεκαετίες ’70–’80, μετατρέποντας μια «θεωρία συνωμοσίας» σε διπλωματικό εφιάλτη.

Must Read