×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΟΦΗ: Τι σημαίνει η απόφαση υποβιβασμού


    Sportime Team

ΟΦΗ: Τι σημαίνει η απόφαση υποβιβασμού


Ο ΟΦΗ είναι αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό. Η Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε ένοχη την ομάδα από την Κρήτη, για το περσινό παιχνίδι της με τον Αιγινιακό και αποφάσισε τον υποβιβασμό της!

Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά αυτή η απόφαση;

Αρχικά δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Ο ΟΦΗ αναμένεται να κάνει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Και μέχρι να υπάρξει κρίση σε δεύτερο βαθμό, ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League.

Ωστόσο, αν ολοκληρωθεί η δίκη και στον δεύτερο βαθμό και η ποινή παραμείνει η ίδια, ο υποβιβασμός θα είναι άμεσος! Και φυσικά οι Κρητικοί θα κουβαλήσουν και την επόμενη σεζόν την ποινή της αφαίρεσης των 6 βαθμών.

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη εμπλεκόμενη ομάδα, τον Αιγινιακό, ο οποίος επίσης θα ασκήσει έφεση.

Πάντως, οι δικηγόροι του Αιγινιακού και ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΦΗ έχουν στείλει αίτημα στην Επιτροπή, σύμφωνα με το οποίο επιχειρούν να μπλοκάρουν την απόφαση, ζητώντας πρώτα να βγει η απόφαση από τα ποινικά δικαστήρια και έπειτα να κρίνει η επιτροπή.

Ακόμα και στις δύο ομάδες επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ (στην κάθε μία), ενώ στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ.Τσάλο και του Αιγινιακού Γ.Νιώπα επιβάλλονται πρόστιμο 60.000 ευρώ (ο καθένας), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.


Τελευταία Νέα