ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρατάει Γκερέρο, ξεχνάει το πείραμα!

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σιντ Τρούιντεν, όπου ο Ισπανός σκόραρε ξανά, ενώ δεν λειτούργησε το 4-3-3 στα πρώτα 75 λεπτά.
Κρατάει Γκερέρο, ξεχνάει το πείραμα!

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σιντ Τρούιντεν, στο 3ο του φιλικό επί βελγικού εδάφους. Το γκολ των “ερυθρόλευκων” πέτυχε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (87′), που ήταν το 6ο στα 5, συνολικά, φιλικά του Ολυμπιακού, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Η Σιντ Τρούιντεν προηγήθηκε με τον Ντούκενς στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τους “ερυθρόλευκους” με σχήμα 4-3-3. Και μια ενδεκάδα, που φάνηκε πως κάνει νέες δοκιμές, όπως και στο σύστημα. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Κούτρης αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας. Ο τελευταίος πήρε λεπτά συμμετοχής έχοντας αποθεραπευτεί από την εγχείρηση που είχε υποβληθεί στον ώμο.

Η τριάδα του κέντρου ήταν οι Ρομαό, Καμαρά, Ανδρούτσος, με τον πρώτο να ήταν το 6άρι και οι άλλοι δύο οι εσωτερικοί χαφ, δεξιά του και αριστερά του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Πάρντο, στο αριστερό ο Βρουσάι και μοναδικός προωθημένος ο Μάνος.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός και υπήρξαν κενά στην αμυντική λειτουργία, που τα εκμεταλλεύτηκε η Σιντ Τρούιντεν, που έκανε φάσεις με τον Γιαννιώτη να είχε πολλές επεμβάσεις. Τα περισσότερα προβλήματα υπήρξαν από την δεξιά μεριά.

Υπήρξε θέμα και στην κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να μην βγουν καλές φάσεις, κάτι που δεν γινόταν στα προηγούμενα φιλικά. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου οι παίκτες είχαν βρει καλύτερα τις θέσεις τους, άλλαξε κάπως η εικόνα.

Στην επανάληψη ο Βούκοβιτς πήρε τη θέση του Νικολάου στα στόπερ και γενικότερα ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα αμυντικά. Με βάση αυτό βρήκε και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά πάλι δυσκολεύτηκε να βγάλει φάσεις. Η Σιντ Τρούιντεν, που περίμενε είχε κλασικές ευκαιρίες, “σπάζοντας” δύο φορές και το τεχνητό οφσάιντ.

Όλα άλλαξαν όταν στο 73′ μπήκαν στο παιχνίδι οι Λάζαρος, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Γκερέρο. Το σχήμα έγινε 4-2-3-1, που λειτουργούν καλύτερα οι “ερυθρόλευκοι” και φάνηκε. Βγήκαν φάσεις για γκολ, με χαρακτηριστική το τετ α τετ του Λάζαρου στο 83′ ενώ στο 87′ σκόραρε ο Γκερέρο με γυριστή κεφαλιά.

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΪΝΤΕΝ (αρχική ενδεκάδα): Πιράρντ, Τομιγιάσου, Γκαρσία, Ντε Σαρτ, Ντε Πέτερ, Μποτακά, Ντούκενς, Μπεζούς, Ντε Μπρούιν, Σεμπάγιος, Ντε Νόρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου (46′ Βούκοβιτς), Μιράντα, Κούτρης (63′ Τσιμίκας), Ρομαό (73′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (73′ Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (73′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνος (73′ Γκερέρο).

LIVE: Σιντ Τρούιντεν – Ολυμπιακός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρατάει Γκερέρο, ξεχνάει το πείραμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!