Τίτλος τέλος στη Λιβαδειά

Αν υπήρχε μία ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου, αυτή χάθηκε οριστικά, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό.
Τίτλος τέλος στη Λιβαδειά

Η διατήρηση των σκήπτρων εντός συνόρων είναι, πλέον, ανέφικτη για τον Ολυμπιακό, που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, χάνοντας στη Λιβαδειά και τις τελευταίες πιθανότητες για τον τίτλο.

Ο Ιμπραχίμα Νιάς άνοιξε το σκορ, μόλις στο 4ο λεπτό, ενώ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 48′. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο, δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση, αλλά τα περίμεναν όλα από τον Λεονάρντο Κούτρη και τον Ιρανό επιθετικό. Έλειπαν οι ιδέες από Όσκαρ Γκαρθία και παίκτες, όπως και η αποφασιστικότητα και το πάθος στις ενέργειες των ποδοσφαιριστών πάνω στο χορτάρι. Πλέον, η κατάληψη της 2ης θέσης στη Super League, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Οι Πειραιώτες έπεσαν στην 3η θέση, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τον ΠΑΟΚ, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε μόλις στο 2ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, μετά τη σέντρα του Οτζίτζα από δεξιά και την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ προ του Επασί, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 4′, όμως, ο Λεβαδειακός αιφνιδίασε και πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-0), εκμεταλλευόμενος μία στατική φάση. Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Νιάς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, «νικώντας» τους Μποτία και Προτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» κυρίως από τα άκρα και τους δύο μπακ, καθώς οι Ελαμπντελαουί και Κούτρης «ανεβοκατέβαιναν» διαρκώς από την πλευρά τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες. Οι Βοιωτοί πίεσαν ψηλά, αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος γύριζαν ολοένα και περισσότερο προς τα πίσω για να προστατεύσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ καλό σουτ του Μαρτίνς στο 12′, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 23′ ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Προτό βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Σαβαντογκό. Στο 28′, ο Ελαμπντελαουί έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας, ενώ στο 42′ ο Επασί απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Μιραλάς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή, καθώς ο Γκαρθία αντικατέστησε τον Μάριν με τον Φορτούνη. Οι δύο πλάγιοι αμυντικοί αγωνίζονταν σε όλη την πλευρά, ενώ ο Μιραλάς έπαιζε πια ως δεύτερος επιθετικός, με τους Ρομαό, Μαρτίνς, Φορτούνη και Οτζίτζα στον κεντρικό άξονα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε μία αγωνιστική αντίδραση και ένα «ξέσπασμα» πάνω στο χορτάρι. Η αντίδραση ήρθε άμεσα, καθώς στο 48′ σημειώθηκε η ισοφάριση. Ο Κούτρης επιχείρησε μία υπέροχη σέντρα από αριστερά, ο Ανσαριφάρντ έφυγε στην πλάτη του Αντιλεού και με δεξί πλασέ στην κίνηση βρήκε δίχτυα (1-1).

Οι γηπεδούχοι είχαν υποχωρήσει αισθητά στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει το απόλυτο κουμάντο στο ματς. Ο Ανσαριφάρντ έχασε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες: στο 60′ ο Ρομαό πάσαρε κάθετα και ο Ιρανός σούταρε άουτ (αν και η μπάλα πήγαινε προς τον Μιραλάς και θα μπορούσε να την αφήσει στον Βέλγο), ενώ στο 71′ έκανε την προβολή, μετά τη νέα εκπληκτική σέντρα του Κούτρη, αλλά ο Επασί με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ. Ενδιάμεσα, ο Σεμπά είχε πάρει τη θέση του Μαρτίνς. Ο Λεβαδειακός είχε μία καλή αντεπίθεση στο 75′, με τον Γιακουμάκη να σεντράρει και τον Μαρκόβσκι να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Παρά τον «ερυθρόλευκο» επιθετικό μονόλογο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Στο 81′, ο Ανσαριφάρντ έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Σεμπά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να τη σπρώξει προς τα δίχτυα, ενώ στο 90’+3′ ο Ελαμπντελαουί βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Ρομαό, αλλά ο Νορβηγός, αντί να «σπάσει» την μπάλα στον αμαρκάριστο Τζούρτζεβιτς, προτίμησε να πλασάρει, όμως ο Επασί απομάκρυνε τον τελευταίο κίνδυνο προς την εστία του.

MVP: Ο Ντεβίς Επασί ήταν εκεί που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας σε δύο περιπτώσεις το ισόπαλο 1-1. Στο 71′ και το 90’+3′, ο Γάλλος τερματοφύλακας αντέδρασε υποδειγματικά και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στον Λεβαδειακό, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, καθώς οι Βοιωτοί έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους.

UP: Το όνομά του είχε «πέσει» στο τραπέζι τον χειμώνα για τον Ολυμπιακό, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο Ζοζέ Ανιγκό δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο από τον πάγκο, απλά η ομάδα του έπαιξε καλή άμυνα (ούσα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο) και ο ίδιος μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό του ότι ήταν αυτός που «έφραξε» οριστικά το δρόμο του Ολυμπιακού προς τον τίτλο.

DOWN: Με την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού από τον Ιανουάριο και μετά, ο συνειρμός είναι εύλογος: τι θα γινόταν (και πόσο χειρότερα αποτελέσματα θα είχαν οι Πειραιώτες) αν ο Όσκαρ Γκαρθία είχε αναλάβει νωρίτερα την ομάδα, την οποία δεν έχει βοηθήσει για την επίτευξη των στόχων της. Με πέντε νίκες σε δέκα παιχνίδια Πρωταθλήματος (5-4-1), η κατάκτηση του τίτλου έγινε ανέφικτη και ο Ισπανός φέρει μεγάλη ευθύνη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν προέκυψαν οι δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Κουτσιαύτη. Σε οριακή θέση ήταν ο Ανσαριφάρντ στη φάση της ισοφάρισης, σε μία πολύ ζόρικη φάση για τον πρώτο βοηθό Λάμπρου.

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1

ΓΚΟΛ: 4′ Νιάς (Λεβαδειακός) – 48′ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό / 4-2-3-1): Επασί-Τσαμπούρης, Αντιλεού, Ζοάο Φαβάρο, Ντιόγκο-Νιάς, Μητρόπουλος (90’+2′ Καραχάλιος)-Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (69′ Μπελγκαζουανί), Σαβαντογκό (69′ Καλτσάς)-Μαρκόβσκι.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία / 4-2-3-1): Προτό-Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης-Ρομαό, Μαρτίνς (65′ Σεμπά)-Μάριν (46′ Φορτούνης), Οτζίτζα, Μιραλάς (86′ Τζούρτζεβιτς)-Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες κάρτες: 15′ Νιάς, 50′ Τσαμπούρης (Λεβαδειακός) – 47′ Ρομαό, 65′ Μποτία, 65′ Σισέ (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τίτλος τέλος στη Λιβαδειά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.