Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1: Και όμως, έχασε χωρίς να απειληθεί…


Δημήτρης Μαργωμένος

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1: Και όμως, έχασε χωρίς να απειληθεί…


Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1: Ίσως να έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που θυμάμαι να χάνει ο Ολυμπιακός ματς από ομάδα που δεν απειλήθηκε.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1: Διότι αυτό ακριβώς έγινε στη Γαλλία, ο Σα δεν χρειάστηκε να παρέμβει πουθενά με καμία μεγάλη απόκρουση. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καν καμία ευκαιρία όπως αυτή του Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο.

Και όμως, η Μαρσέιγ ήταν αυτή η οποία σημείωσε δύο γκολ και έφυγε νικήτρια από το γήπεδο με σκορ 2-1…

Σαφώς και σε αυτό έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο διαιτητής Μανθάνο. Ο Ισπανός σε όλη τη διάρκεια του ματς θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν προκλητικός απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Φαινόταν από τις αποφάσεις του.

Άφησε το σκληρό παιχνίδι της Μαρσέιγ, για το οποίο δεν τιμώρησε ποτέ τους Γάλλους, ενώ για τον Ολυμπιακό η κίτρινη κάρτα έβγαινε με ευκολία. Το είπε αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς στη δήλωσή του, αλλά ήταν κάτι το οποίο φάνηκε έτσι και αλλιώς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίσης και στο δεύτερο πέναλτι ο ίδιος δεν θέλησε καν να δει τη φάση αυτή και να εμπιστευτεί το VAR. Σε μία φάση που έχουν χρειαστεί τόσα ριπλέι για να βγει απόφαση και από το VAR.

Παίζουν πολλά ρόλο για τη διαιτησία αυτή που είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μαρσέιγ…

Πάμε τώρα ομως στη συνέχεια…

Αρχίζει το ματς με τη Μαρσέιγ να δείχνει πιεστική. Όσο όμως περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακόςισορροπούσε και έδειχνε να πατάει καλύτερα από τους Γάλλους. Ένα ματς άψογο από πλευράς τακτικής για τους «ερυθρόλευκους». Οδήγησαν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελαν.

Κλειστή άμυνα και μετρημένες κινήσεις μπροστά, μέχρι που ήρθε και το γκολ. Έγινε το 0-1 και ο Ολυμπιακός έδειχνε σίγουρος στο γήπεδο μέσα.

Ήρθε όμως το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και οι Πειραιώτες φάνηκε εξαρχής ότι δεν μπήκαν καλά. Χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Με αποκορύφωμα το πέναλτι που κάνει ο Σισέ. Σε εκείνο το σημείο και έτσι όπως είναι η φάση, ο τρόπος που πάει στη φάση είναι αχρείαστος, απλά τα πράγματα. Είναι λάθος η τοποθέτησή του και για το δικό του επίπεδο θα έπρεπε να αποφευχθεί αυτό.

Γίνεται το 1-1 και δεν βλέπεις καμία αντίδραση από τον Ολυμπιακό.

Φυσικά η Μαρσέιγ πήρε ψυχολογία και όσο δεν έβλεπε αντίδραση από τον αντίπαλό της, όλο και ανέβαινε.

Έτσι ήρθε και η φάση του δεύτερου πέναλτι. Για την απόφαση τα γράψαμε πιο πάνω, προσωπικά πιστεύω δεν υπάρχει πέναλτι αλλά φάουλ. Από την άλλη όμως ίσως έπρεπε να πάει αλλιώς στη φάση και ο Βραζιλιάνος. Όχι με τα χέρια έτσι σε ένα τόσο κοντινό σουτ.

Έγινε το 2-1 και μετά ξαφνικά άρχισα να ανεβαίνει ο Ολυμπιακός. Αυτό που έπρεπε να γίνει μετά το 1-1, έγινε στο 2-1.

Εκεί πλέον η Μαρσέιγ πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε. Σκληρό παιχνίδι, πολλές διακοπές και απορρύθμιση στον αντίπαλό της…

ΥΓ: Σαφώς και το ματς με την Πόρτο είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού. Επίσης εννοείται ότι θα πρέπει να πάρει τη νίκη για να μην περιμένει κανένα αποτέλεσμα από καμία Σίτι.

ΥΓ2: Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός χάνει ματς γιατί για ένα ημίχρονο δεν είναι καλός. Το ίδιο πήγε να πάθει και με τον Παναθηναϊκό. Όταν στο πρώτο ήταν καλός και στο δεύτερο μπήκε και έχασε όλες τις μάχες. Δεν δούλεψαν πάλι ατού της ομάδας στο κέντρο και τα άκρα και εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ποιότητα να το εκμεταλλευτεί, αλλά η Μαρσέιγ την είχε…

ΥΓ3: Παράδειγμα για όλους ο Βρουσάι. Από τις περιπτώσεις που λες πως όποιος δουλεύει επιβραβεύεται. Αυτό ακριβώς κάνει και ο Βρουσάι, δουλεύει και το αξίζει αυτό που γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1: «Εκτέλεση» πρόκρισης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός: Έτσι περνάει στο Europa League…


Sportime Extras