×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ολυμπιακός: Κατάφερε και έγινε Πόρτο!


Εδώ και αρκετά χρόνια ένας από τους στόχους που είχε ο Ολυμπιακός ήταν να μπορέσει να ακολουθήσει το πλάνο της Πόρτο. Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι.

Δηλαδή να μπορεί να παίρνει παίκτες φθηνούς και αρκετά φιλόδοξους όπως φυσικά και ταλαντούχους και να τους πουλάει στη συνέχεια με την απαραίτητη τιμή. Με χρήματα αρκετά παραπάνω απ’ όσο τους απέκτησε. Είναι αρκετά τα παραδείγματα τέτοιων ποδοσφαιριστών και τέτοιων κινήσεων που έχει κάνει ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Όπως επίσης δεν έχει να κάνει μόνο με ξένους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φτάσει σε σημείο να πουλάνε παίκτες με πολλά λεφτά που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα ελληνικά δεδομένα και από την ακαδημία τους! Πάμε όμως με τη σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ισά: «Τον θέλουν από την Ευρώπη, δεν μιλάμε για λεφτά υπάρχει κρίση»

Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πουλήσει ποδοσφαιριστές με πολλά χρήματα στο εξωτερικό. Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι αυτά των Μήτρογλου, Μανωλά, Ποντένσε, Μιλιβόγιεβιτς, Μαζουακού, Χολέμπας, Ρομπέρτο, Μιραλάς. Με κάποιους απ’ αυτούς να πετυχαίνει ο Ολυμπιακός και ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα. Όπως ήταν είχε δοθεί ο Μήτρογλου στη Φούλαμ με ένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι παίκτες της ακαδημίας όπως είναι ο Ρέτσος. Με τον οποίο επίσης οι Πειραιώτες είχαν κάνει ρεκόρ με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν την Μπάγερ Λεβερκούζεν να δώσει για να τον αποκτήσει!

Κινήσεις οι οποίες έχουν φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία των «ερυθρόλευκων» και για αυτό άλλωστε είναι σε θέση να κινούνται στις μεταγραφικές περιόδους όπως θέλουν και να αποκτούν τους παίκτες που χρειάζονται. Γιατί μπορούν να κάνουν την κατάλληλη διαχείριση και με τους ποδοσφαιριστές που πουλάνε.

Αυτό ακριβώς έκανε για πολλά χρόνια και η Πόρτο από την πλευρά της. Είτε με ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της τους οποίους πουλούσε ακριβά, είτε με ξένους παίκτες.

Τους οποίους αποκτούσε σε νεαρή ηλικία, τους έδινε την ευκαιρία να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα της Πόρτο και με τις εμφανίσεις τους έβαζαν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των Πορτογάλων!

Έχει και συνέχεια…

Το πλάνο αυτό του Ολυμπιακού με τις πωλήσεις εκατομμυρίων φυσικά και έχει συνέχεια. Δεν σταματάει εδώ η ομάδα του Πειραιά. Όσο φροντίζει να έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές εξελίξιμους αυτό θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα. Και την ερχόμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο φαίνεται πως θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια από τους «ερυθρόλευκους».

Γύρω από τα ονόματα των Τσιμίκα, Μπα, Καμαρά, Σισέ υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων. Χορό από τον οποίο ο Ολυμπιακός θα βγει κερδισμένος, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να πουλήσει τόσο εύκολα. Ξέρει ότι έχει στα χέρια του «χρυσάφι» και δεν θα το αφήσει έτσι απλά να του φύγει…

Ο Ολυμπιακός έχει ακαδημία Ευρώπης

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι οποίοι έχουν βγει από την ακαδημία του και τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη. Πέραν του Ρέτσου που πουλήθηκε πριν από δύο χρόνια με ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, έχουν υπάρξει και άλλοι παίκτες που έχουν φύγει για την Ευρώπη.

Διαμαντάκος, Ιωαννίδης, Βρουσάι, Λυκογιάνης, Βέργος, Καμπετσής, Βοΐλης όπως και ο Τσιμίκας που είχε παίξει ως δανεικός στη Βίλεμ, είναι μερικοί από τους παίκτες οι οποίοι έχουν φύγει από την ακαδημία των «ερυθρόλευκων» για το εξωτερικό.


Τελευταία Νέα