Ολυμπιακός: Όταν ο Μαραντόνα αποθεώθηκε στο Καραϊσκάκη! (vid)


Δημήτρης Μαργωμένος

Ολυμπιακός: Όταν ο Μαραντόνα αποθεώθηκε στο Καραϊσκάκη! (vid)


Φυσικά η Ελλάδα δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τέτοιο επίπεδο για να είχε αγωνιστεί ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ένα δικό του «δέσιμο» με τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Ο Ολυμπιακός είχε προσκαλέσει στο παρελθόν δύο φορές τον Μαραντόνα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Καραϊσκάκη, το 2005 και το 2006…

Την πρώτη φορά, το 2005, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στο Καραϊσκάκη. Τότε είχε έρθει στη χώρα μας ο Μαραντόνα και είχε μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου πριν την έναρξη του ματς.

Είχε παραλάβει την κάρτα μέλους του συλλόγου και αμέσως πήρε το μικρόφωνο.

Φώναξε τότε ο Μαραντόνα «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός» και όλο το Καραϊσκάκη είχε σηκωθεί στο πόδι! Όλος ο κόσμος των «ερυθρόλευκων», μικροί και μεγάλοι, είτε τον είχαν ζήσει να παίζει μπάλα, είτε όχι, ήξεραν ποιος ήταν ο Μαραντόνα και τι σήμαιναν τα λόγια του. Και αμέσως βγήκε το απαραίτητο σύνθημα από την κερκίδα…

«Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα»!

Τότε η εικόνα του Μαραντόνα δεν ήταν αυτή που του άρμοζε. Είχε πολλά κιλά και δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά όμως ήταν ο Μαραντόνα και η εικόνα του δεν σήμαινε τίποτα!

Ενάμιση χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου του 2006, είχε έρθει και πάλι στην Ελλάδα. Ξανά ως καλεσμένος από τον Ολυμπιακό. Σε καλύτερη κατάσταση τότε ο Αργεντινός, αρκετά αδυνατισμένος και έτοιμος για μπάλα! Το έκανε μάλιστα! Μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να παίζει μπάλα με τους Ριβάλντο, Καστίγιο!

Ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος για την αποθέωση που γνώριζε, με το γνωστό, πλέον, σύνθημα «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα» να ακούγεται ξανά.

Η είδηση του θανάτου του Μαραντόνα σε ηλικία μόλις 60 ετών, ήταν σοκ για όλους στην Ελλάδα, αλλά και για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα για αυτούς οι οποίοι τον είχαν ζήσει και πριν περίπου 15 χρόνια στο Καραϊσκάκη…


Sportime Extras