Ο Ολυμπιακός θα κάνει το… σαφάρι του στην Αφρική, αναφορικά με τα ματς των προκριματικών του Κόπα Άφρικα, τσεκάροντας παίκτες που τον ενδιαφέρουν.

Η αγορά της Αφρικής είναι από αυτές που πλέον γνωρίζει καλά ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται. Κι έτσι έχει βάλει διάφορους στόχους, τους οποίους θα παρακολουθήσει στα ματς των προκριματικών του Κόπα Άφρικα.

Η έλευση, αρχικά, του Μαντί Καμαρά, ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς των Πειραιωτών για ταλέντα από την Αφρική.

Μιας δουλειάς που ξεκίνησε από τον Φρανσουά Μοντέστο. Εκείνος είναι που έχει τις διασυνδέσεις και το μάτι. Να διακρίνει ταλαντούχους παίκτες.

Αυτό ξεκίνησε από την Γαλλία, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έμεινε εκεί.

Έχει απλώσει δίχτυα σε μερικές χώρες της Αφρικής Και κοιτάει ταλέντα απευθείας από την πηγή.

Κάτι που έγινε και με τον Αλγκασίμ Μπα. Παρά το γεγονός πως αρχικά είχε δοκιμαστεί σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τσεκάρει παίκτες από την Αφρική.

Και θα ρίξει τις ματιές του σε αρκετά ματς Εθνικών ομάδων, που θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο των προκριματικών του Κόπα Άφρικα.

Υπάρχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως το Γουϊνέα – Μάλι, Ουγκάντα-Μπουρκίνα Φάσο, Νότιος Αφρική-Γκάνα, ανάμεσα σε άλλα που έχουν το ενδιαφέρον τους.

Βέβαια δεν είναι μόνο οι «ερυθρόλευκοι» που θα ρίξουν τις ματιές τους. Είναι και άλλες ομάδες που έχουν εντοπίσει παίκτες και θα τους παρακολουθήσουν.

Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες των Εθνικών ομάδων της Αφρικής συγκεντρώνουν πλήθος από σκάουτερς.

Στην παρούσα φάση αυτό γίνεται μέσω τηλεόρασης, λόγω κορονοϊού. Αν και αρκετές ομάδες έχουν ανθρώπους που συνεργάζονται σε διάφορες χώρες της Αφρικής.

Για να μπορέσουν να έχουν και περισσότερες, αλλά και καλύτερες πληροφορίες. Κάτι που ισχύει και για τον Ολυμπιακό.