Ολυμπιακός: Το τηλεφώνημα του Σάντος σε Σα, Μαρτίνς


    Αλέξανδρος ΧρηστάκοςΜαγικές οι τελευταίες μέρες για τον Ζοσέ Σα, που κλήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας από τον Φερνάντο Σάντος. Ο τελευταίος μίλησε με τον 26χρονο τερματοφύλακα, αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός πλέον έχει εκπροσώπηση στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και είναι επίσης σημαντικό για το πρεστίζ του.

Ο Ζοσέ Σα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και όπως είχε αποκαλύψει το sportime.gr, ήταν στο μυαλό του Σάντος για την προεπιλογή της Εθνικής, εν όψει των αγώνων με Ουκρανία, Σερβία, για τα προκριματικά του Euro 2020. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μερικές μέρες αργότερα.

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, μάλιστα, μίλησε πριν μερικές μέρες με τον Ζοσέ Σα. Του έκανε γνωστές τις σκέψεις του και πως θα τον έχει στην αποστολή της Εθνικής. Του επεσήμανε πως είναι εξαιρετική η πρόοδος του, έχοντας δει πολλά από τα φετινά του παιχνίδια. Επίσης του υπογράμμισε πως έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε επικοινωνία και με τον Πέδρο Μαρτίνς. Συζήτησαν την εξέλιξη του Σα αλλά και την δουλειά που γίνεται στο Ρέντη. Ο εκλέκτορας της Πορτογαλίας θέλησε να μάθει λεπτομέρειες αναφορικά με την εικόνα του.

Ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει στο ρόστερ του ποιοτικούς παίκτες. Οι οποίοι φορώντας την φανέλα του εξελίσσονται και κερδίζουν κλήσεις στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Κάτι που έγινε με τους Κούτρη, Σισέ, Καμαρά, Τσιμίκα (για την ανδρών). Όλο αυτό δείχνει και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, αλλά και το ευρωπαϊκό μέγεθος του συλλγου.

Όσο για τον Σα, ο Ολυμπιακός πέτυχε διάνα με τον να προσθέσει στο ρόστερ του το καλοκαίρι. Για τον ίδιο είναι η δεύτερη φορά που περνάει το κατώφλι της Εθνικής.

Η πρώτη ήταν το 2017 που ήταν στην αποστολή για το Confederations Cup, αλλά και για κάποια φιλικά, μετέπειτα. Χωρίς βέβαια να πάρει χρόνο συμμετοχής.