ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Σφαιρόπουλος: «Θα βγάλουμε αντίδραση» (vid)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την πίστη του πως ο Ολυμπιακός θα βγάλει αντίδραση στο οριακό τέταρτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.
Σφαιρόπουλος: «Θα βγάλουμε αντίδραση» (vid)

Ο Ολυμπιακός προπονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/4, 20:00), στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ της «Zalgirio Arena» λόγω των αγώνων χόκεϊ στην μπασκετική σάλα, και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε δηλώσεις προς τους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα θα βγάλει αντίδραση, ενώ έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις στις ερωτήσεις που του ασκήθηκαν.

Αποστολή στο Κάουνας: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρχικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (26/4, 20:00). «Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και πρώτα από όλα να είμαστε πιο αποφασιστικοί και δυναμικοί μέσα στο παιχνίδι, με μεγαλύτερη ενέργεια και μεγαλύτερο πάθος. Να πάμε πιο πολύ στις επαφές και σε θέματα τακτικής να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι και στην επίθεση και να μην κάνουμε κάποια λάθη στην άμυνα, που αφήσαμε πολλά καλάθια μέσα από τη ρακέτα χωρίς παίκτη πάνω σε παίκτες των αντιπάλων, οι οποίοι ήταν κάτω από το καλάθι μόνοι τους» τόνισε.

Για το αν υπάρχουν αποθέματα ενέργειας, ο 51χρονος προπονητής ανέφερε: «Θεωρώ πως ναι. Δεν έπαιξε κάποιος παίκτης πάρα πολύ. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικάει όλη την κούραση».

Σε ερώτηση του Sportime.gr για το αν η ομάδα είναι θυμωμένη μετά τη βαριά ήττα στο παιχνίδι της Τρίτης (24/4, 80-60), ο κ. Σφαιρόπουλος υποστήριξε: «Ναι, νομίζω θα βγάλουμε αντίδραση γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας. Μας αδικεί, δεν ήταν αυτή η εικόνα που δείξαμε όλη τη χρονιά. Οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα πάλι είχε μπες-βγες από τραυματισμούς και θέματα που χάλασαν την αρμονία, τη συνοχή και τους ρόλους. Παρόλα αυτά, εδώ που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πάμε δυνατά για να μπορέσουμε να παλέψουμε αυτό το παιχνίδι».

Για τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από αγώνα σε αγώνα: «Πρέπει να κάνουμε τα απλά πράγματα σωστά γιατί από τα απλά πράγματα χάσαμε χθες. Δεν κάναμε σωστά πράγματα απλά, που έγιναν από έλλειψη συγκέντρωσης, η οποία έφερε το κακό διάβασμα. Θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι και συγκεντρωμένοι για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν γιατί δεν μπορείς να παίξεις τέτοια ματς αν δεν έχεις όλους τους παίκτες έτοιμους να παίξουν».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Σήμερα θα ξεκουραστούν κάποιοι στην προπόνηση ή θα κάνουν πιο χαλαρά. Αύριο θα ξέρουμε. Μέχρι τελευταία στιγμή, όπως είδατε και χθες, που έγινε ζέσταμα πριν από το παιχνίδι και τελικά έπαιξε ο Μιλουτίνοφ. Στην αυριανή πρωινή προπόνηση θα δούμε τι θα γίνει».

Σε ερώτηση του Sportime.gr για το αν ο κόουτς ετοιμάζει κάποιες διαφοροποιήσεις στο αμυντικό πλάνο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Κοιτάξτε, δεν ήταν λάθος πλάνο. Είναι ότι δεν διαβάσαμε σωστά. Το πλάνο ήταν μια χαρά γιατί με αυτό το πλάνο έχουμε πορευτεί όλο αυτό το διάστημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, τα απλά πράγματα».

Για το ρίσκο που παίρνουν οι τραυματίες να παίζουν χωρίς να είναι έτοιμοι, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε: «Κοιτάξτε, αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα γιατί όταν γράφατε όλοι διθυραμβικά σχόλια μετά το δεύτερο ματς που έπαιξαν όλοι οι παίκτες με ενέσεις και αυταπάρνηση, όλοι ήσασταν υπέρ να παίξουν. Τώρα με ρωτάτε αν πρέπει να παίζουν οι τραυματίες ή όχι. Όποιος πρέπει να παίξει, θα παίξει».

*Η φωτογραφία είναι του Sportime.gr.

Το βίντεο του Sportime.gr με τις δηλώσεις του κόουτς Σφαιρόπουλου:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σφαιρόπουλος: «Θα βγάλουμε αντίδραση» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.