ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Παπανικολάου: «Να είμαστε Ολυμπιακός» (vid)

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να κάνει το τέλειο ματς, ούτε να βρει ήρωες, απλά πρέπει να είναι ο εαυτός του, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.
Παπανικολάου: «Να είμαστε Ολυμπιακός» (vid)

Δυνατές ατάκες από τον Κώστα Παπανικολάου πριν από την έναρξη της βραδινής προπόνησης, στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ της «Zalgirio Arena».

Ο Έλληνας φόργουορντ επισήμανε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι απλά ο εαυτός του στον τέταρτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Αποστολή στο Κάουνας: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Κώστας Παπανικολάου ρωτήθηκε αρχικά για το αν υφίσταται θέμα ενέργειας: «Μιλάμε για έναν τελικό. Νομίζω ότι και μόνο που μπαίνει θέμα συζήτησης για όρεξη, διάθεση, θέληση και ενέργεια, είναι ένας λάθος τρόπος για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Εδώ που έχουμε φτάσει, έχουμε έμπειρα παιδιά, όλοι έχουν παίξει μεγάλα παιχνίδια. Όλοι ξέρουμε ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να παλέψουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά μπορούμε και να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, αυτά που μας έφεραν μέσα στη χρονιά εδώ, εννοώ, αμυντικά και επιθετικά, για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πολλές με την πλάτη στον τοίχο και «επιβίωσε», ο 28χρονος φόργουορντ τόνισε: «Έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη θέση και παλιότερα, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Σίγουρα, είναι ένα κομμάτι εμπειρίας που μπορεί να βοηθήσει. Έχουμε έμπειρους και καλούς παίκτες, αλλά κανείς δεν χρειάζεται να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί για να βγάλουμε έναν καλό εαυτό και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς, ούτε να βρεθούν ήρωες, ούτε τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είμαστε Ολυμπιακός, έτσι όπως ήμασταν όλη τη σεζόν».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός μπασκετικά, ο διεθνής άσος απάντησε: «Το μεγαλύτερο στοιχείο σε μία σειρά, ειδικά όταν βρίσκεσαι πίσω, είναι η θέληση που θα δείξεις μέσα στο παρκέ. Σίγουρα, υπάρχει τακτική, το κομμάτι του μπάσκετ, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι η θέλησή της ήταν αρκετή. Να βγάλει και μεγάλα plays και μεγάλες άμυνες, να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε θέλει μέσα στο παρκέ. Το να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση, δεν είναι δικό μου κομμάτι για να ασχοληθώ. Οι προπονητές μας μπορούν να αναλύσουν καλύτερα αυτό το κομμάτι. Εμείς ως παίκτες αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σκεφτούμε το πόσο πολύ θέλουμε να φτάσουμε σε ένα ακόμα Final-4. Βασικά, το πόσο πολύ θέλουμε να πάμε τη σειρά σε ένα πέμπτο παιχνίδι και να συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας σε ένα ακόμα Final-4».

Το βίντεο του Sportime.gr με τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπανικολάου: «Να είμαστε Ολυμπιακός» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.