ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Φενέρμπαχτσε- Ολυμπιακός 84-77: Όταν θυμήθηκε να παίξει, ήταν αργά

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 84-77 των Πειραιωτών που βρέθηκαν και πάλι σε αρνητικό ρεκόρ (7-8) ενώ ανησυχούν για τους τραυματισμούς των Παπανικολάου και Έλις.
Φενέρμπαχτσε- Ολυμπιακός 84-77: Όταν θυμήθηκε να παίξει, ήταν αργά

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -14 όταν… θυμήθηκε την καλή του άμυνα στην τελευταία περίοδο αλλά ήταν αργά! Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 84-77 των Πειραιωτών που βρέθηκαν και πάλι σε αρνητικό ρεκόρ (7-8) ενώ ανησυχούν για τους τραυματισμούς των Παπανικολάου και Έλις.

Είχε ένα εξαιρετικό επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο (με 7/11 τρίποντα) ο Ολυμπιακός. Είχε τραγικές, αμυντικά κι επιθετικά, τις επόμενες δύο περιόδου όταν και βρέθηκε να «κυνηγάει» στο σκορ. Βρέθηκε στο -14 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και θυμήθηκε την άμυνά του… Πλησίασε στον έναν αλλά δεν πέτυχε την ανατροπή κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε που είχε άλλο αέρα με την προσθήκη του Μάρκο Γκούντουριτς και σίγουρα είχε περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς, ο Ολυμπιακός απάντησε με… τρομερή αυτοπεποίθηση κι ευστοχία. Τα 7/11 τρίποντα που είχαν οι Πειραιώτες στην πρώτη περίοδο όταν και προηγήθηκαν 27-22 τα λένε όλα. Η Φενέρ «χτυπούσε» μέσα από το «ζωγραφιστό» με 14 από τους 22 πόντους της.

Η είσοδος του Λορέντζο Μπράουν άλλαξε το παιχνίδι των Τούρκων. Άρχισαν να γίνονται περισσότερο επιθετικοί στην άμυνά τους και πρώτα με σερί 8-0 πέρασαν 30-29 κι ακολούθως με ένα νέο 6-0 πήραν προβάδισμα 36-34. Ο Βέσελι ήταν σημείο αναφοράς για την Φενέρμπαχτσε, η άμυνα του Ολυμπιακού είχε ανισορροπία ενώ τα 6 λάθη των Πειραιωτών είχαν δώσει ήδη 9 πόντους (όλους στη δεύτερη περίοδο) στους Τούρκους.

Με παιχνίδι από την περιφέρεια, χωρίς σημείο αναφοράς στην ρακέτα και με κακή άμυνα ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -7 (σκορ 43-36 για την Φενέρ). Αλλά ευτυχώς τα τρίποντα λειτουργούσαν ακόμα (9/15).

Με ημίχρονο στο 45-41 για την Φενέρμπαχτσε, τα 9 λάθη (είχαν χαρίσει 11 πόντους στην Φενέρ αλλά και άλλους 9 στον αιφνιδιασμό), οι 14 ασίστ για μόλις 4 λάθη του αντιπάλου, το 73% στα δίποντα (16/22) και η κυριαρχία του Βέσελι δημιουργούσαν προβλήματα. Στον αντίποδα, τα 9/16 τρίποντα και οι 6 ασίστ του Κώστα Σλούκα ήταν καλό σημάδι

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν ο Βέσελι (που δεν είχε χάσει σουτ) έστειλε τη διαφορά στο +9 (σκορ 50-41) και αργότερα όταν ο Μπράουν με τρίποντο την ανέβασε στο διψήφιο (57-46) για πρώτη φορά. Στο τέλος της 3ης περιόδου η Φενέρμπαχτσε ήταν μπροστά με 66-54 και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο είχε πετύχει όσους πόντους είχε στο πρώτο (27).

Στα μισά της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 73-65 έχοντας βγάλει καλές άμυνες με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Και μετά ανέλαβε ο Βεζένκοφ. Με τρία δικά του τρίποντα ο Ολυμπιακός μείωσε σε 75-74 και η αλήθεια είναι ότι εκεί προφανώς κατάλαβαν όλοι την ουσία του αγώνα: Όσο κι αν μπαίνουν τα τρίποντα (έμπαιναν από την αρχή) χωρίς άμυνα δεν κάνεις δουλειά. Το επιμέρους 20-10 του οχταλέπτου τα έλεγε όλα.

Οι 2 βολές του Ντε Κολό, τα βήματα του ΜακΚίσικ, το δίποντο του Πιερ (79-74), η απάντηση του Σπανούη (79-76 στα 41’’) έδωσαν νέα αγωνία στο ματς.

Αλλά το τρίποντο του Πιερ, 17’’ πριν το τέλος, έκρινε το νικητή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φενέρμπαχτσε- Ολυμπιακός 84-77: Όταν θυμήθηκε να παίξει, ήταν αργά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College