ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός- Μπασκόνια 76-90: Όσο κι αν ήθελε δεν μπορούσε

Η μάχη ήταν άνιση από την αρχή κι αυτό φάνηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, με πολλές απουσίες (Βεζένκοφ, Έλις, Ζαν Σαρλ, Χαραλαμπόπουλος και Χάρισον) όσο κι αν ήθελε, δεν… μπορούσε. Και ηττήθηκε 76-90 από την Μπασκόνια.
Ολυμπιακός- Μπασκόνια 76-90:  Όσο κι αν ήθελε δεν μπορούσε

Η μάχη ήταν άνιση από την αρχή κι αυτό φάνηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, με πολλές απουσίες (Βεζένκοφ, Έλις, Ζαν Σαρλ, Χαραλαμπόπουλος και Χάρισον) όσο κι αν ήθελε, δεν… μπορούσε. Και ηττήθηκε 76-90 από την Μπασκόνια.

Είναι θέμα ποσοτικό που επηρέασε φυσικά και την ποιότητα. Ο Ολυμπιακός, παρά την ενέργεια που έβγαλε ειδικά στο δεύτερο μέρος, παρά την προσπάθεια, δεν είχε πιθανότητες απέναντι στην Μπασκόνια. Κι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα. Αρκεί να είδατε τον αγώνα.

Πολλές απουσίες, σημαίνει λιγότερες λύσεις. Επίσης περιορίζει τον προπονητή από πράγματα που θα  ήθελε να κάνει. Κι από τη στιγμή που έλειπαν τα περισσότερα μέλη της frontline η Μπασκόνια… αλώνισε στη ρακέτα. Υπερίσχυσε κατά κράτος στα ριμπάουντ, έκανε το παιχνίδι της (σπουδαίος ο Χένρι…), διάβασε τα miss match. Κι όταν πλέον απέκτησε αυτοπεποίθηση δεν μπορούσε να χάσει με τίποτα. Το δείχνουν αυτό τα 13/26 τρίποντα.

Ακόμα κι αν έκανε 19 λάθη. Στο μπάσκετ, τις περισσότερες φορές, επικρατεί η λογική. Για τον Ολυμπιακό θα ήταν παράλογο να νικήσει.

Χτύπησε από κοντά…

Οι απουσίες στην frontline του Ολυμπιακού οδήγησαν την Μπασκόνια να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Και ταυτόχρονα τους Πειραιώτες να έχουν περιορισμένες επιλογές. Ο πανύψηλος (2,21μ.) Γιουσούφα Φολ έκανε πάρτι στην πρώτη περίοδο με 7 πόντους (απόλυτη ευστοχία) και 7 ριμπάουντ. Μάλιστα μόνος του είχε 2 παραπάνω ριμπάουντ απ’ όλο τον Ολυμπιακό. Ο Χένρι αφοσιωμένος στα οργανωτικά καθήκοντα (5 ασίστ) και ο Ολυμπιακός με άσχημα ποσοστά στα δίποντα (3/11). Οι επιλογές, όπως προαναφέραμε, περιορισμένες. Οι Βάσκοι διάβαζαν τα miss-match και είχαν διέξοδο προς το καλάθι και κάπως έτσι προηγήθηκαν 23-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο 14’30’’ τα πράγματα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν καθώς η Μπασκόνια προηγήθηκε με 33-17 και είχε βρει ρυθμό. Απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν είχε λύσεις. Και όταν οι Βάσκοι είχαν τη δυνατότητα να αλλάζουν τον Φολ με τον Τζεκίρι, ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίστοιχη πολυτέλεια. Στο 17’30’’ η Μπασκόνια προηγήθηκε 43-21, έχοντας πάρει 16 πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό» κι έχοντας 10 ριμπάουντ παραπάνω (18-8) από την ελληνική ομάδα. Όμως ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο ήταν οι 4 ασίστ των σέντερ της (Τζεκίρι και Φολ) που δείχνει ότι είχε δημιουργία και σκορ από τη ρακέτα.

Η Μπασκόνια άγγιξε το άριστα στο ημίχρονο

Η Μπασκόνια προηγήθηκε 47-31 στο ημίχρονο έχοντας σχεδόν άριστα στατιστικά: 12/16 δίποντα, 6/10 τρίποντα αλλά και 8 περισσότερα ριμπάουντ από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο τρίλεπτο έβγαλαν μαχητικότητα κι ενέργεια και κατέβασαν τη διαφορά από το -22.

Οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 8-0 μείωσαν σε 49-39 στο 23’ έχοντας βγάλει πολλή ενέργεια στην άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη. Κατάφεραν να μείνουν κοντά (67-58 υπέρ της Μπασκόνια ήταν το σκορ στο 30’) αλλά πλέον είχαν να διαχειριστούν κι άλλα ζητήματα. Ο Τζένκινς (4) και οι Παπανικολάου, Πρίντεζης (από 3) είχαν φορτωθεί με φάουλ. Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε πολυτέλεια εναλλακτικών λύσεων.

 

Η Μπασκόνια απάντησε με σερί 10-0 όταν ο Ολυμπιακός μείωσε στους 7 στις αρχές της 4ης περιόδου και ξέφυγε 77-60. Απέμεναν 6’21’’ για το τέλος του αγώνα και η μάχη ήταν άνιση. Οριστικά πλέον… Ακόμα κι όταν μείωσε σε 81-71 ενώ απέμεναν 2’20’’ για το τέλος ένα τρίποντο του Πίτερς τελείωσε το ματς…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός- Μπασκόνια 76-90: Όσο κι αν ήθελε δεν μπορούσε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College