Ο Ολυμπιακός κήρυξε ανένδοτο αγώνα #mexritelous απέναντι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο από το 2019 λαμβάνοντας μια δύσκολη όσο κι αμφιλεγόμενη απόφαση.

Τότε η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε τον εθελούσιο υποβιβασμό στην Α2 Κατηγορία. Έχοντας βέβαια την ασφάλεια του εγγυημένου συμβολαίου στην Euroleague. Ήταν η αντίδρασή της απέναντι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, την ΕΟΚ και όλα τα παρελκόμενα.

Κάθε απόφαση έχει και κόστος και γι’ αυτό τη χαρακτηρίσαμε αμφιλεγόμενη. Στο Sportime έχουμε εκφράσει την άποψή μας από τότε: Όταν είσαι μεγάλη ομάδα κι εκτιμάς ότι υπάρχει πρόβλημα, κάνεις τα πάντα να το λύσεις και δε φεύγεις απ’ αυτό. Το ίδιο είχαμε αναφέρει και για τον Παναθηναϊκό όταν απειλούσε ότι θα αποχωρήσει από την Euroleague. Πάμε παρακάτω.

Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Basket League. Πως θα γίνει αυτό; Αν την Τετάρτη (23/6) αποδράσει από την έδρα του Απόλλωνα είτε με νίκη είτε ακόμα και με ήττα με διαφορά μέχρι τρεις πόντους.

Τι γίνεται όμως αν συμβεί αυτό; Και με την υποσημείωση ότι ακόμα κι αν δεν πάρει απευθείας την άνοδο, θα τη διεκδικήσει μέσω πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταθέσει τα έγγραφα για τη συμμετοχή στην Basket League μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τότε όμως θα είναι ακόμα πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Γιώργο Βασιλακόπουλος! Που μέχρι στιγμής, αναβολή στην αναβολή διατηρείται στον προεδρικό θώκο κι εκεί θα μείνει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Αν κι έτσι όπως πάει κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δε θα παραμείνει και παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι:

-Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανέβει με πρόεδρο εκείνον για τον οποίο είχε επιλέξει τον υποβιβασμό: Τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

-Το σύνθημα #mexritelous ουσιαστικά θα πρέπει να εγκαταλειφθεί ή να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα: Ότι ισχύει ακόμα, δηλαδή και ο Ολυμπιακός απλά θα συνεχίσει τον ανένδοτο αγώνα από την Basket League.

-Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση θα εξακολουθήσει να πλανάται το ερώτημα γιατί αποφάσισε ο Ολυμπιακός να υποβιβαστεί εφόσον μπορούσε να συνεχίσει την όποια στρατηγική του από την Basket League.

-Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος περιμένει την άνοδο του Ολυμπιακού ακριβώς για τον παραπάνω λόγο: Για να μηδενίσει το #mextitelous και να το χειριστεί επικοινωνιακά στη λογική ότι οι Πειραιώτες δεν επέλεξαν τον υποβιβασμό εξαιτίας του. Αφού επιστρέφουν…

Τι θα κάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός εφόσον ανέβει; Είτε απευθείας είτε μέσω πλέι οφ;

Αυτό είναι το ερώτημα. Θα παραμείνει πιστός στο #mexritelous λόγω του ότι δεν έχει αλλάξει η κατάσταση στην Ομοσπονδία; Με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στις 14 Μαρτίου, έθιξε το θέμα της απουσίας από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι επόμενες ημέρες σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Deal με Λάιτι για δύο χρόνια

Έκλεισε ο Λούντζης, απομένει η ανακοίνωση