Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νωρίς τις φετινές του υποχρεώσεις αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήδη έχει κάνει κάποια πλάνα ενόψει της νέας σεζόν.

Εκκρεμεί βέβαια η συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο για το πως θα σχεδιαστεί ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν. Εκεί θα συζητηθούν τα πάντα, όπως φυσικά και το θέμα του Βασίλη Σπανούλη αλλά και του Γιώργου Πρίντεζη.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Σπανούλης θέλει να παίξει ένα χρόνο ακόμα. Από κει και πέρα όμως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τόσο ο ίδιος ο αρχηγός όσο και ο Οργανισμός γενικότερα την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Είναι βέβαιο επίσης ότι κάποιες πρώτες κινήσεις έχουν προχωρήσει. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως και η διοικητική ηγεσία γνωρίζουν ότι από Απρίλιο μήνα είναι σχετικά δύσκολο να υπάρξουν συμφωνίες.

Οι περισσότεροι παίκτες θα περιμένουν δεν θέλουν να δεσμευτούν από τόσο νωρίς για την επόμενη χρονιά αλλά παρόλα αυτά ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει το πλάνο στο μυαλό του.

Είναι ξεκάθαρο ότι η στελέχωση του Κώστα Σλούκα θα είναι τελείως διαφορετική φέτος. Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι ανεξάρτητα από την κατάληξη στο θέμα Σπανούλη ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει δύο ξένους γκαρντ στην ομάδα.

Ο ένας θα είναι combo γκαρντ ενώ άλλος θα ειναι περισσότερο πλέι μεικερ και αθλητικός.

Πέρα τούτων και με  ξεκάθαρη τη θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα ότι θα παραμείνουν τρεις ξένοι παίκτες στον Ολυμπιακό, θα υπάρξει ενίσχυση και στη θέση 5. Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο στόχαστρο τον Αυστραλό Τζοκ Λαντέιλ όποιος έπαιξε το πρωτάθλημα της χώρας του στην τελευταία σεζόν.

Και τα προσόντα τις ικανότητες αλλά και τις αδυναμίες του Αυστραλού κάναμε ένα ειδικό ρεπορτάζ. Η ουσία είναι ότι ο παίκτης είναι θετικός στην προοπτική του Ολυμπιακού. Μόνο που θέλει να υπάρχει option για το ΝΒΑ στη συζήτηση που γίνεται. Αυτό είναι ένα θέμα που δημιουργεί κάποια ζόρια στον Ολυμπιακό αλλά είναι βέβαιο επίσης ότι υπάρχει θετική διάθεση εκατέρωθεν.

O Λαντέιλ είναι ο βασικός στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά ο Ολυμπιακός προκειμένου να είναι εξασφαλισμένος κοιτάζει και άλλες πιθανές περιπτώσεις.

Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι τώρα στην ομάδα του Πειραιά και βέβαια το γεγονός ότι βρισκόμαστε πολύ νωρίς ακόμα δεν παρέχει και ιδιαίτερες εγγυήσεις ώστε να κλείσουν κάποιες υποθέσεις από τώρα.