×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ολυμπιακός: «Συνωστισμός» στους «κοντούς» και μάχη για μια θέση στην 12άδα


Στέφανος Σύριγγας

Ολυμπιακός: «Συνωστισμός» στους «κοντούς» και μάχη για μια θέση στην 12άδα


Ενα παλιό all time classic οπαδικό σύνθημα  έλεγε: «Δεν γεμίζετε ταξί». Ο Ολυμπιακός πάντως γεμίζει πούλμαν ολόκληρο.

Ο Ολυμπιακός είναι «φουλ» σε όλες τις θέσεις (κάποιοι λένε βέβαια, ότι ίσως να τους λείπει ένας ψηλός – δεινόσαυρος, αλλά όσα ξέρει ο νοικοκύρης και ο Μπαρτζώκας δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος).

Έχει 8 κοντούς ο Ολυμπιακός

Ειδικά στα γκαρντ, όμως, η ομάδα είναι γεμάτη και οι «κοντοί» θα δίνουν κάθε φορά σκληρή μάχη για να πάρουν μια θέση στην 12άδα. Μάλιστα κάποιοι γκαρντ θα μένουν κάποιες φορές εκτός 12άδας ελέω της πολυκοσμίας που υπάρχει εκεί, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ολυμπιακός έχει 8 «κοντούς».

Το προβάδισμα εκεί δείχνουν να έχουν 5 παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει στα γκαρντ τον εμβληματικό αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, το νέο ηγέτη του Κώστα Σλούκα, τους νέους ξένους του Τσαρλς Τζένκινς και Ααρον Χάρισον και τον παλιό ξένο Σακίελ ΜακΚίσικ (αυτός θα παίζει πάντως και στο «3»).

Η ομάδα έχει όμως, άλλους τρεις «κοντούς». Ο ένας μάλιστα, είναι φετινό απόκτημα και δεν είναι άλλος από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Οι άλλοι δυο «κοντοί» είναι οι Κόνιαρης και Νικολαΐδης.

Στο πρόσφατο (1/9) φιλικό με τον Ηρακλή ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε εκτός 12άδας τους Κόνιαρη και Λαρεντζάκη και είχε στην αποστολή 6 γκαρντ (Σπανούλη, Σλούκα, Χάρισον, Τζένκινς, ΜακΚίσικ, Νικολαΐδη).

Τους υπολογίζει όλους ο Μπαρτζώκας

Η κίνηση του προπονητή του Ολυμπιακού δεν δείχνει πάντως, ότι οι Λαρεντζάκης, Κόνιαρης περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Κάθε άλλο. Ο Μπαρτζώκας υπολογίζει όλους τους «κοντούς» του. Απλά κάθε φορά θα πρέπει τα γκαρντ του να δίνουν μάχη για μια θέση στην 12άδα.

Αρχικά υπήρχε μια σκέψη να δοθούν κάποιοι ως δανεικοί (σενάρια μιλούσαν για τον  Κόνιαρη). Ο «ερυθρόλευκος» κόουτς, όμως, έδειξε ότι θέλει να έχει στην διάθεσή του όλους τους γκαρντ του και ανάλογα με την ετοιμότητά τους και την μορφή του αγώνα να χρησιμοποιεί αυτούς που κρίνει ιδανικούς για την κάθε περίσταση.

Από την άλλη, ο Μπαρτζώκας ξέρει καλά ότι αυτός ο «ανταγωνισμός» δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους για να δίνουν το πάντα και το μάτι τους να γυαλίζει μόνιμα.

Στην ίδια κατηγορία με τους «κοντούς» είναι και κάποιοι άλλοι παίκτες σε άλλες θέσεις όπως ο Χαραλαμπόπουλος στο «3», ο οποίος ήταν μεν στην 12άδα στο ματς με τον Ηρακλή, αλλά έλειπε ο Παπανικολάου.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras