Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις φετινές του υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα την Παρασκευή (9/4) και στον αγώνα με την Χίμκι στο ΣΕΦ για την Κανονική Περίοδο της Euroleague.

Κι ακολούθως ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε μια παράξενη κατάσταση. Χωρίς αγωνιστική υποχρέωση για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και βέβαια με αρκετά ζητήματα να μπαίνουν σε πρώτη σειρά.

Για το θέμα του Βασίλη Σπανούλη τα έχουμε ξαναγράψει. Ότι δηλαδή την Παρασκευή (9/4) πιθανότατα να έχουμε έναν ιστορικό αγώνα μπροστά μας αν ο αρχηγός της ομάδας θελήσει να πει «αντίο» στην υπέρλαμπρη καριέρα του. Θα είναι ο τελευταίος επίσημος αγώνας του και μάλιστα στη διοργάνωση που είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Αυτό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, ιδιαίτερα σημαντικό που «δένει» με κάποια άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα με τον «ελληνικό κορμό» που θα πρέπει πλέον να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται απαραίτητα έναν ελληνικό κορμό. Η απόφαση του Σπανούλη αλλά και του Πρίντεζη (επίσης λήγει το συμβόλαιό του) έχει σημασία ακόμα και γι’ αυτό το κομμάτι. Αλλά σίγουρα είναι ξεχωριστό από πλευράς βαρύτητας.

Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι στο εξής: Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη κάποια πλάνα για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και αποχωρήσεις (π.χ Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης) ενώ κάποια ονόματα είναι σημειωμένα: Όπως πχ του Βασίλη Καββαδά, του Μιχάλη Λούντζη αλλά και του Νίκου Χουγκάζ.

Ο τελευταίος είναι αυτή τη στιγμή το πιο hot όνομα και το ενδιαφέρον υφίσταται. Χωρίς να ξεχνάμε την περίπτωση του Νίκου Ρογκαβόπουλου ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ και θεωρείται μάλλον απίθανη η επιστροφή του.

Οι Πειραιώτες θέλουν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους και τα παραπάνω ονόματα δεν τους αφήνουν αδιάφορους. Αν προκύψει και κάτι άλλο φυσικά και θα το ερευνήσουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)