Ολυμπιακός: Τελικά ο Ρότσα θα σφυρίξει στο Τελ Αβίβ


Νίκος Μπουρλάκης

Ολυμπιακός: Τελικά ο Ρότσα θα σφυρίξει στο Τελ Αβίβ


Αν κι αναπτύχθηκε φημολογία από το Ισραήλ ότι θα υπάρξει και… δεύτερος Ισραηλινός στον αγώνα που θα δώσει ο Ολυμπιακός με την Μακάμπι, την Τρίτη (12/1) στο Τελ Αβίβ, τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Τελικά ο Ολυμπιακός θα βρει μόνο τον Σεφί Σεμές, έναν Ισραηλινό δηλαδή, στον αγώνα του με την Μακάμπι. Παρότι υπήρξαν ΜΜΕ του Ισραήλ που ανέφεραν ότι ο Αμίτ Μπάλακ ήταν έτοιμος να πάρει τη θέση ενός ακόμα διαιτητή απο τους αρχικώς ορισθέντες, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν η μισή αλήθεια.

Κι αυτό γιατί ο Εμίλιο Πέρες όντως δε θα πάει στο Ισραήλ. Αλλά δε θα αντικατασταθεί από τον Μπάλακ. Τη θέση του θα πάρει ο πολύπειρος Πορτογάλος, Φερνάντο Ρότσα που θα είναι και ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης.

Ο Σεμές πήρε τη θέση του Λετονού Όλεγκς Λάτισεβς. Ο τελευταίος λόγω προσωπικού ζητήματος έμεινε στη χώρα του, αν και είχε οριστεί αρχικά για τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ. Λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων που αφορούν στην είσοδο στη χώρα, εξαιτίας της πανδημίας, η Euroleague θεώρησε πιο εύκολη λύση να αντικαταστήσει τον Λάτισεβς με έναν Ισραηλινό (Σεμές). Ίδιας εθνικότητας, δηλαδή, με τη μια από τις δύο ομάδες.

Τελικά το οριστικό τρίο των διαιτητών θα είναι ο Φερνάντο Ρότσα, ο Σεφί Σεμές και ο Γιόζιπ Ραντόικοβιτς.


Sportime Extras