Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν και ένας από τους παίκτες που απασχολούν έντονα τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ο Νάιτζελ Γουίλιαμς- Γκος. 

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τις 9 Απριλίου και όπως είναι λογικό δεν υπάρχει παίκτης (τουλάχιστον απ’ αυτούς που θεωρούνται «πρώτης γραμμής») που θα πάει να κλείσει από Απρίλιο ή Μάιο.

Αυτό δεν αναιρεί όμως τις σκέψεις το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα του Πειραιά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να φέρει πίσω στο λιμάνι τον Νάιτζελ Γουίλιαμς- Γκ0ς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν στο στόχαστρο του Μπαρτζώκα από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αλλά τότε δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο να γίνει.

Πλέον η υπόθεση είναι διαφορετική, αλλά και αρκετά δύσκολη. Ο Γουίλιαμς- Γκος κάνει τρομερή σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, κάτι που πιθανότατα θα εκτοξεύσει το κασέ του.

Ήδη μεγάλες ομάδες ακούγεται πως έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την περίπτωση του, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γουίλιαμς- Γκος είχε έρθει στον Ολυμπιακό όταν στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο Ντέιβιντ Μλατ. Με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Euroleague και σε 30 παιχνίδια ο Αμερικανός γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 9.2 πόντους, με 42,1% στο δίποντο και 37% στο τρίποντο και 4,2 ασίστ σε 26 λεπτά ανά παιχνίδι.

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθε πρόταση από το ΝΒΑ και τους Γιούτα Τζας. Μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε εισπράξει και ένα σημαντικό ποσό από τους Τζας για να τον αποδεσμεύσει.

Με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην VTB μετράει 18.5 πόντους με 6.5 ασίστ, ενώ στο Eurocup σε έξι παιχνίδι που αγωνίστηκε μέτρησε 17 πόντους ανά παιχνίδι.

Ακόμη ο Ολυμπιακός θέλει να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό του και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί όταν πια θα έρθει η ώρα για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.