×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σπανούλης: Παρών και την επόμενη μέρα


    Sportime Team

Σπανούλης: Παρών και την επόμενη μέρα


Ο Ολυμπιακός, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης και ο ρόλος του στο πλάνο που οραματίζεται και θέλει να υλοποιήσει. Το Sportime αναλύει.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν προσφέρεται για πλάνα και για κουβέντες για το μέλλον. Οι προτεραιότητες είναι άλλες και αναμφισβήτητα το παρόν έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το μέλλον.

Ακόμα και τα στελέχη των ομάδων, πρωτίστως ενδιαφέρονται για την υγεία τους ώστε να βγουν αλώβητοι απ’ αυτή την μεγάλη δοκιμασία που περνάμε.

Κάποια πράγματα όμως ήταν δεδομένα πριν συναντηθούμε με την πανδημία του κορονοϊού και μας βρουν όσα μας βρήκαν. Όπως επίσης, ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπου αναγκαστικά οι δραστηριότητας έχουν μπει σε λήθαργο, τα στελέχη των ομάδων έχουν κάποια βασικά πράγματα στο μυαλό τους.

Για παράδειγμα στον Ολυμπιακό, το θέμα με τον Βασίλη Σπανούλη είναι ξεκάθαρο. Ο αρχηγός άλλαξε την ιστορία της ομάδας από το καλοκαίρι του 2010 όταν πήρε την μεγάλη απόφαση κι έκανε το μεγάλο άλμα, που δεν θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας αν δεν ήταν σίγουρος για τον εαυτό του, για τις φιλοδοξίες του, για την ισχυρή προσωπικότητα και φυσικά τον εγωισμό του.

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού κέρδισε το δικαίωμα να είναι αρχηγός και ηγέτης της. Κέρδισε τον σεβασμό. Και κυρίως έχει την επιλογή του πότε θα αποφασίσει να πει το «αντίο» στην ενεργό δράση.

Παρά το γεγονός ότι τα ραντεβού με την ατυχία ήταν πολλά την τελευταία διετία, παρότι πέρασε την πόρτα του χειρουργείου από δύσκολους τραυματισμούς (στους περονιαίους τένοντες) ο Βασίλης Σπανούλης δεν πρόκειται να λυγίσει.

Ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι για έναν ακόμα χρόνο αν και ήδη έχει φτάσει σε μεγάλα ρεκόρ στην Euroleague θα βρίσκεται στα παρκέ.

Σπανούλης: Να βγάλει ό,τι καλύτερο έχει μέσα του

Ακόμα το διασκεδάζει, ακόμα αισθάνεται δυνατός και φιλόδοξος. Κι από τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο αρχηγός θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό οφείλουν να κινηθούν γύρω απ’ αυτόν τον άξονα.

Με τον Σπανούλη να δηλώνει «παρών», ο Ολυμπιακός προσαρμόζει ανάλογα το πλάνο του, με σεβασμό στον αρχηγό του, με αναγνώριση σε όσα έχει πετύχει τόσο με την ομάδα όσο και ατομικά, αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον ώστε να προετοιμάσει την επόμενη μέρα.

Ο Σπανούλης θα είναι ο αρχηγός και… δεύτερος προπονητής στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να προετοιμάσει την επόμενη μέρα του. Είναι δεδομένη η αξία του Σπανούλη αλλά στα 38-39 του δεν μπορεί να περιστρέφεται όλη η ομάδα γύρω του.

Θα πρέπει και ο ίδιος, να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις που θα ωφελήσουν τόσο τον εαυτό του (θα κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη) όσο και την ομάδα.

Δεν μπορεί να αντέξει ο Σπανούλης να τον… κυνηγάει μια πεντάδα των αντιπάλων. Για τον λόγο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να γυρίσουν σελίδα και να περάσουν σε μια νέα κατάσταση.

Κι εκεί εντάσσεται η ιστορία με τον Κώστα Σλούκα που προορίζεται για… Σπανούλης της νέας εποχής, εφόσον τελικά παρουσιαστεί προοπτική συνεργασίας κι επιστροφής του στην Ελλάδα.

Σε άλλη περίπτωση, που κριθεί μη εφικτή η επιστροφή του Σλούκα, ο Μπαρτζώκας έχει ρόλο για τον αρχηγό, σημαντικό μάλιστα, όχι όμως ίδιο με αυτόν που είχε ως τώρα.

Κι αυτό διότι θέλει να τον προστατέψει, να του δώσει την δυνατότητα να βγάλει ό,τι καλύτερο έχει μέσα του και να μην αναγκάζεται να καταφεύγει σε πράγματα που θα τον φθείρουν αγωνιστικά.

Γενικά, να περιμένετε τον Βασίλη Σπανούλη την επόμενη χρονιά να… κάθεται (όπως πάντα) στον θρόνο του, αλλά με τον Ολυμπιακό να κοιτάζει περισσότερο προς το μέλλον. Με απόλυτο σεβασμό όμως και αναγνώριση στον αρχηγό του.