ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Άλμπα- Παναθηναϊκός 74-65: Πάλεψαν όσο άντεχαν

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Βερολίνο (74-65) από την Άλμπα σ’ έναν αγώνα ειδικών συνθηκών καθώς οι παίκτες του προέρχονταν από πολυήμερη  αδράνεια και ταλαιπωρία εξαιτίας του COVID-19.
Άλμπα- Παναθηναϊκός 74-65: Πάλεψαν όσο άντεχαν

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Βερολίνο (74-65) από την Άλμπα σ’ έναν αγώνα ειδικών συνθηκών καθώς οι παίκτες του προέρχονταν από πολυήμερη  αδράνεια και ταλαιπωρία εξαιτίας του COVID-19.

Και το θέμα είναι ότι… και πολύ άντεξε ο Παναθηναϊκός που μέχρι το 20’ κυριάρχησε, μέχρι το 30’ είχε το προβάδισμα και μέχρι το 35’ ήταν μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα. Και βέβαια με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ηγέτη της ομάδας και τον Λεωνίδα Κασελάκη να απουσιάζουν.

Από ένα σημείο και μετά οι «πράσινοι» σχεδόν… δε μπορούσαν να περπατήσουν, δε μπορούσαν ν ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους που κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Πάντως όσο είχαν ανάσες οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια κανονικότητας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέρρευσαν. Αλλά και πάλι ήταν αξιοπρεπείς υπό εντελώς πρωτόγνωρες κι αντίξοες συνθήκες.

Ο Παναθηναϊκός πόνταρε στην άμυνά του και κατάφερε ν’ ανακόψει το ρυθμό των Γερμανών και να πάει το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε. Η ψηλή αρχική πεντάδα του Κάτας (Σαντ Ρος- Παπαπέτρου- Γουάιτ- Μήτογλου- Όγκαστ) λειτούργησε άριστα σ’ αυτόν τον τομέα και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 10-2 στο 6’ και 17-11 στο 10’. Και το σχήμα με τρεις γκαρντ (Μακ-Μποχωρίδης- Καλαϊτζάκης) επίσης κράτησε το ρυθμό στην άμυνα.

Άλλωστε με την ταλαιπωρία που πέρασε ο Παναθηναϊκός από τον COVID-19 και με τους παίκτες ουσιαστικά απροπόνητους, ο Κάτας έπρεπε να ανοίξει από νωρίς το rotation. Και το έκανε έχοντας χρησιμοποιήσει 10 παίκτες στο πρώτο δεκάλεπτο και 11 (πλην Βουγιούκα) στο ημίχρονο.

Παρά την αστοχία στα τρίποντα (1/9 με πρώτο εύστοχο στο 17’ από τον Δίπλαρο μετά από 8 άστοχα) οι «πράσινο» κρατούσαν χάρη στην άμυνά τους. Έβγαλαν πολλή ενέργεια και υποχρέωσαν την Άλμπα σε 9 λάθη στο ημίχρονο (τα 7 στο δεκάλεπτο). Και σε μόλις 5 ασίστ, μια ομάδα με μέσο όρο κοντά στους 20 στη διοργάνωση.

Οι 14 πόντοι από λάθη της Άλμπα ήταν μια πολύ σημαντική παράμετρος του πρώτου μέρους όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 34-28. Η Άλμπα είχε μείνει χαμηλά και στα 2/15 τρίποντα ενώ οι «πράσινοι» είχαν τις διπλάσιες ασίστ από τους Γερμανούς (10-5) όπως κι 6 κλεψίματα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν την ίδια επίδοση στην άμυνα αλλά άρχισαν να μπαίνουν τρίποντα (3/3) όταν προηγήθηκαν 43-35 στο 23’.  Τα έβαζαν όμως και οι Γερμανοί (4/6) όταν ισοφάρισαν 43-43 στο 25’ και αργότερα με σερί 10-0 προηγήθηκαν 45-43 για πρώτη φορά μετά την έναρξη του αγώνα.

Οι «πράσινοι» κράτησαν. Συνέχισαν να ευστοχούν στα τρίποντα (2/2 ο Μακ) έμειναν συγκεντρωμένοι και πέρασαν 53-50 που ήταν και το σκορ στο 30’. Μπορεί να είχαν δεχτεί σε ένα δεκάλεπτο σχεδόν όσους πόντους είχαν παθητικό στο ημίχρονο (22 και 28 αντίστοιχα) αλλά τα 5/8 τρίποντα τους είχαν κρατήσει μπροστά στο σκορ.

Τρίποντα όμως έβαζε και η Άλμπα και φτάνοντας τα 7/14 στο δεύτερο μέρος προηγήθηκε με 62-55  με τον Ρενέσες να δημιουργεί πλεονέκτημα με τον Τίμαν στο «5» ο οποίος είχε 4/4 τρίποντα στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου.

 

Με επιμέρους σκορ 14-2 η Άλμπα ξέφυγε 64-55 στο 34’ καθώς οι «πράσινοι» δεν είχαν ανάσες πλέον. Κάποια στιγμή θα έβγαινε η έλλειψη προπονήσεων για τόσες μέρες. Η Άλμπα ξέφυγε 70-59 στο 38’ και όλα πια είχαν τελειώσει. Οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να παλεύουν και μείωσαν σε 72-65 με σερί 6-0 μόλις 56’’ πριν το τέλος. Θα μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο αλλά το τρίποντο του Γουάιτ δε βρήκε στόχο… Δε θα είχε σημασία όμως.


Άλμπα Παναθηναϊκός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλμπα- Παναθηναϊκός 74-65: Πάλεψαν όσο άντεχαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College