Χαραλαμπίδης: «Σαν τους μποξέρ, σηκώθηκαν και πάλεψαν»


Νίκος Μπουρλάκης

Χαραλαμπίδης: «Σαν τους μποξέρ, σηκώθηκαν και πάλεψαν»


Ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Χαραλαμπίδης, χρησιμοποίησε μια παρομοίωση για να χαρακτηρίσει τους παίκτες του, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Και βέβαια συνδυαστικά με όσα είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο Χαραλαμπίδης παρομοίασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού με μποξέρ. Μετά από νοκ ντάουν…Που έπρεπε να σηκωθούν και να παλέψουν.

«Τους αξίζουν συγχαρητήρια και για την νίκη και για την προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες. Τους είπα ότι ήταν σαν τους μποξέρ. Που μετά από νοκ ντάουν πρέπει να σηκωθούν και να παλέψουν. Και έκαναν αυτό ακριβώς. Η ενέργειά τους ήταν για σαράντα λεπτά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ποιότητα του μπάσκετ δεν ήταν εξωφρενική αλλά θέλαμε το αποτέλεσμα και αυτό μετράει».

Και στη συνέχεια ο Χαραλαμπίδης τόνισε: «Θα κρατήσω το θετικό. Αυτή τη φορά είχαμε να διαχειριστούμε μια υπέρ μας διαφορά. Αυτό και μόνο κάτι λέει. Βέβαια στο +11 δεν κάναμε σωστές επιλογές. Και αμυντικά και επιθετικά. Χτίζουμε τον χαρακτήρα μας και παρά την πίεση της ΑΕΚ ήταν θετικό ότι κερδίσαμε».

Σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι δεν άνοιξε το rotation, ο κόουτς του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε:  «Από τον τρόπο που ζούμε την ομάδα σαν προπονητές, κρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε συγκεκριμένες επιλογές. Και αγωνιστικά για τους χρόνους του καθένα. Λειτούργησε στο σημείο που μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα θέλω και τα πρέπει. Η άποψή μας είναι ότι έπρεπε να πάμε με συγκεκριμένα παιδιά επειδή ξέραμε ότι θα είχα ε πίεση για 40 λεπτά».

Για το γεγονός, τέλος, ότι Μήτογλου και Παπαγιάννης έπαιξαν ταυτόχρονα στο «4» και «5» σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες;  «Θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό για το συγκεκριμένο ματς, σύμφωνα με την ΑΕΚ, να έπαιζε ο Μήτογλου στο «τέσσερα». Δεν κάναμε κάτι που ήταν έξω από τα δεδομένα της ομάδας. Πιστεύω ότι του ταίριαζε σαν «τέσσερα»  και να συνεργαστεί με τον Παπαγιάννη».


Sportime Extras