×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μάνος Παπαδόπουλος: Η άγνωστη ιστορία στην Μαδρίτη


Ήταν ξημερώματα,  14 Σεπτεμβρίου του 2007. Τι έκανε ο Μάνος Παπαδόπουλος στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου που είχε καταλύσει, στην Μαδρίτη, τέτοια ώρα. Τι περίμενε; Τι χαρτιά έδωσε αλλά και παρέλαβε μέσα στα άγρια χαράματα;

Όλοι πίστευαν ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος βρισκόταν εκεί αποκλειστικά για να παρακολουθήσει τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ. Βρισκόταν και γι’ αυτό, αλλά και για κάτι άλλο που γνώριζε μόνο η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης, ο ίδιος και η… άλλη συμβαλλόμενη πλευρά. Αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει, ο (τέως όπως δείχνουν τα πράγματα) παράγοντας του Παναθηναϊκού βρισκόταν εκεί για να πάρει την υπογραφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Του παίκτη που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ευρώπη και μέχρι κι εκείνες τις ημέρες όλοι τον θεωρούσαν σίγουρο παίκτη του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι η απόκτηση του Σάρας ήταν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ υπόθεση. Ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Κώστας Γιαννακόπουλος είχαν συμμετοχή σ’ αυτή τη μεγάλη μεταγραφή. Η στρατηγική (που έχει μείνει στην ιστορία ως το απόλυτο παράδειγμα λειτουργίας παραγόντων) ήταν έμπνευση των ιδίων.

Και την εκτέλεση ανέλαβε ο πολύπειρος παράγοντας του Παναθηναϊκού. Άνθρωπος εχέμυθος, της απόλυτης εμπιστοσύνης τους. Καταλαβαίνετε όλοι ότι σε μια τέτοια υπόθεση δεν μπορούσε παρά να αναλάβει κάποιος ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣ να φέρει εις πέρας την αποστολή.

Αυτός ήταν ανέκαθεν ο Μάνος για την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύονταν τα πάντα.

Παρένθεση: Λένε ότι κάτι που ξέρουν παραπάνω από δύο δεν αποτελεί μυστικό. Κι όμως, αν και το ήξεραν τα τρία αδέρφια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Σάρας και ο ατζέντης του Μαουρίτσιο Μπαλτούτσι (τουλάχιστον 8  άτομα) ήταν… μυστικό! Διότι από τους έξι κυρίους που αναφέραμε παραπάνω δεν έπαιρνες κουβέντα ειδικά για τέτοια θέματα, ακόμα κι αν τους έκανες… βασανιστήρια.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα λοιπόν, ο Μάνος Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που πήρε το «ΟΚ» για να τελειώσει την υπόθεση. Φυσικά μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταγραφή που είχε γίνει εκείνη τη σεζόν στην Euroleague. Και για μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων.

Αυτό και μόνο δείχνει πόσο πολύ τον εμπιστεύονται στην οικογένεια.

Αν κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του Μάνου Παπαδόπουλου θα θυμηθούμε την πρώτη υπόθεση που χειρίστηκε αποκλειστικά. Ήταν το καλοκαίρι του 1998, όταν ο «πράσινος» παράγοντας ταξίδεψε στο Μιλάνο για να κλείσει τον Νάντο Τζεντίλε! Ήταν η πρώτη δύσκολη αποστολή που αναλάμβανε καθώς μέχρι τότε ήταν κοντά στην ομάδα, ήταν εξ απορρήτων για θέματα ομάδας αλλά δεν είχε αναβαθμιστεί ώστε να χειρίζεται μόνος του καταστάσεις.

Τότε δίπλα στον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο βρισκόταν ο Τάκης Μπαλτάκος. Και μαζί χειρίζονταν τις μεταγραφικές υποθέσεις. Η υπόθεση Τζεντίλε αναβάθμισε τον Παπαδόπουλο που πλέον έγινε… κάτι παραπάνω από «έφορος» ή «team manager».

Απ’ εκεί και πέρα, με τον πακτωλό χρημάτων της οικογένειας που εξασφάλιζαν μεγάλες μεταγραφές και αστραφτερό brand και το «σχολείο» που λέγεται «Ομπράντοβιτς» ο Παπαδόπουλος εξελίχθηκε πολύ.

Σύντομα έγινε εκείνος που «τελείωνε» τις υποθέσεις αφού είχε το «πράσινο φως» από την οικογένεια.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος έμεινε κοντά και μετά την αποχώρηση των «μεγάλων» και το πέρασμα της ΚΑΕ στον  Δημήτρη, που ήταν η επόμενη γενιά. Με διαφορετικά δεδομένα πλέον αλλά και με τον ίδιο σε πολύ πιο αναβαθμισμένο ρόλο καθώς είχε την ευθύνη του τμήματος.

Εξακολούθησε φυσικά να είναι ο εξ απορρήτων του ιδιοκτήτη της ομάδας, έγινε και πρόεδρος της ΚΑΕ, αλλά πλέον… εντελώς ξαφνικά, αναπάντεχα, απρόσμενα, ο κύκλος κλείνει.

 

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras